Poradí někdo letní GTX rukavice? Jde mi o nepromokavost, spíše kratší střih, slušnou ochranu a dobrou prodyšnost a ovládání mobilu. GTX není podmínka, může být membrána od konkurence. Zatím jsem našel tyhle, které asi nejvíce odpovídají mým požadavkům: https://www.motov...vQEALw_wcB
Mě se za léta ježdění nejlépe osvědčila kombinace letních perforovaných rukavic do teplého počasí, které ale promokají a k tomu druhé s goretexem, které obléknu, když začne pršet nebo je zima. Kombinuju Klim Mojave a BMW GS Dry s goretexem. Ovládání mobilu jsem nikdy neřešil, jezdím s navigací, která nemá s rukavicemi problém.
Jedny univerzální do tepla i mokra jsem nenašel. Jsem zvědav na další tipy.
Zvaž nějaké ty dvoukomorové. Já mám od BMW, ale několik modelů má v nabídce Held a možná i další výrobci. Do úplně horkého počasí nebo na namáhavý off-road se nehodí, ale všechny ostatní situace zvládají perfektně (a na ty zmíněné případy mám vždycky v kapse skladné a tenké Klim Dakar).
Já si pořídil rukka. Kritéria byli nepromokave a prodyšné (resp aby v nich nebylo vedro) geneze mi doporučili tyhle. no, skutečnost je jinde, tyhle dvě věci nejdou dohromady. Nepromokavé jsou, ale v parnu je nemůžu mít na rukou jaký je v nich teplo. Nicméně celkové jsou perfektní.
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
Ahoj, musím řešit nové rukavice na cesty.
Od roku 2008-2013 jsem měl kožené rukavice A-PRO hawk. vydržely 45 tis než se od rukojetí prodřely v dlaních. pak jsem pořídil jiné a příležitostně je používal kolem komína. celkově mi najely 60 tis km a kromě dlaní OK.
Koupil bych je znovu, ale asi se už nevyrábí protože mají jen S velikost. https://www.paolo...8en%E9.php
Pak jsem pořídil cestovní Rockway a s nimi najel 45 tikm. Jenže se ukázalo, že je na nich kromě kůže i spousta koženky a ta všude odešla hodně rychle. Za 3 roky vypadaly KO. Teď už mají díru v dlani, takže po 7 letech funkčně dosloužily jako cestovní.
paja1 přiložený následující obrázek:
Mám už v pořadí po druhé tyto a jsou super (nejsou nepromokavé) ale pohodlí perfektní -při zvolení správné veikosti -hned od nova sedí nevadí netáhnou a je perfektní ,,ohýbatelnost" prstů díky překládané konstrukci Ono opravdu bude těžké -spíš nemožné zkombinovat nepromokavost s dostačující prodyšností ve vedrech. http://www.lookwe...ell-sniper
Upravil kim dne 29.12.2021 09:34
Na léto jsem koupil Rukka Airium. Perfektní pohodlné rukavky. Když je kosa tak mam Halvarssons Newman. S oběma max. spokojenost.
Upravil tomle1 dne 29.12.2021 09:44
Tak jako kim mohu doporučit rukavice Lookwell ve variantě SNIPER SPS. Jsou kožené a hodně větrací. Pozor mezi prsty není na mesší ploše kůže. Sice jsem je reklamoval, ale bylo to tím, že výrovce chtěl moc šetřit a zadal výrobu do jiné fabriky a byla spousta reklamací. Celkem 2x jsem je reklamoval, jednou hned po měsíci. Pak se výrobce vrátil s výrobou do původní továrny a nyní již drží jak židovská víra. Ta moje vadná série byla ve světle hnědé barvě a ta nynější funkční má barvu šedou.
'02 BMW R1150GSA, bylo '05 BMW F 650GS
PSI coste nedoporucuji. Velice spatna ohebnost prstenicku a malicku. Riditka pak clovek drzi tremi prsty kazde ruky a pri trochu vetsim najezdu je to uz pak hodne nepohodlne.
Nakonec jsem skoncil opet u "klokana" - nekdo uz vyse psal Lookwell. Myslim, ze neni lepsi letni rukavice.
Mám taky Lookweli už cca 4ři roky a pořád držej.
Vloni jsem je koupil i manželce a taky nadmíru spokojená. Ale rozhodně to není nepromokavá rukavice, zato po prodojení deštěm nenastává žádný roztažení nebo vykajdání.
Snažím se jet tak, abych dojel domů.
kim napsal:
Mám už v pořadí po druhé tyto a jsou super (nejsou nepromokavé) ale pohodlí perfektní -při zvolení správné veikosti -hned od nova sedí nevadí netáhnou a je perfektní ,,ohýbatelnost" prstů díky překládané konstrukci Ono opravdu bude těžké -spíš nemožné zkombinovat nepromokavost s dostačující prodyšností ve vedrech. http://www.lookwe...ell-sniper
Díky za dobrý tip, tyhle rukavice jsem si zkoušel před 2 lety od kámoše a jevily se mi super. Příjemné na ruce a pěkně mi padly.
Začal jsem je teď hledat ve velikosti XL, ale mám obavu, že se opět už nevyrábí sakra práce.
Víte někdo, kde je sehnat? Všude jsou jen malinké nebo ploutve.
Na stránkách výrobce už nejsou. https://lookwell....ry/gloves/
Upravil paja1 dne 29.12.2021 14:50
Pája
lebi napsal:
PSI coste nedoporucuji. Velice spatna ohebnost prstenicku a malicku. Riditka pak clovek drzi tremi prsty kazde ruky a pri trochu vetsim najezdu je to uz pak hodne nepohodlne.
Nakonec jsem skoncil opet u "klokana" - nekdo uz vyse psal Lookwell. Myslim, ze neni lepsi letni rukavice.
Díky za info, PSI tedy vypdávají z výběru.
Sniper napsal:
koupil jsem si tyto od poledníka GRAND Turismo
Tyhle se mi jeví taky dobře a prodejce mám za rohem
Upravil paja1 dne 29.12.2021 14:35
Pája
Za ty Lookwell sniper sps mi v létě v Motovšem říkali, že výrobce má již nějakou vylepšenou náhradu. Pravděpodobně proto jsou Sniper již doprodejové kusy. Zkus zavolat do Jesenice do Motovšem. Pán věděl o čem mluví.
'02 BMW R1150GSA, bylo '05 BMW F 650GS
vsezved napsal:
Za ty Lookwell sniper sps mi v létě v Motovšem říkali, že výrobce má již nějakou vylepšenou náhradu. Pravděpodobně proto jsou Sniper již doprodejové kusy. Zkus zavolat do Jesenice do Motovšem. Pán věděl o čem mluví.
Jenže mají podle textu"Prodyšný textilní materiál Lycra mezi prsty" stejně jako sniper SPS, to nechci!!!!!!
No a taky jsou drahší.
Z mého pohledu jde jejich vylepšení rozhodně blbým směrem.
Pája
vsezved napsal:
Jenže mají podle textu"Prodyšný textilní materiál Lycra mezi prsty" stejně jako sniper SPS, to nechci!!!!!!
No a taky jsou drahší.
Z mého pohledu jde jejich vylepšení rozhodně blbým směrem.
Jejich ,,vylepšení " jde blbým směrem pro naši peněženku a dobrým pro jejich kapsy -něco bezvýznamnýho zbytečně ,,inovují" ale cenu nezapomenou zvednout. Ten textil mezi prsty vůbec nevadí(alespoň mě ne) a je to jeden z prvků který právě dělá tu extrémní pohodlnost prodyšnost a ohebnost
Upravil kim dne 30.12.2021 21:25