Jaký je Klim Badlands Pro v albánském červencovém hicu?
Vedlejším účinkem zabití psa jsou šrámy na motorce a prodřená bunda, dva roky stará Dainese Sand Storm s vyjímatelnou Gore-Tex membránou. Dainese nemá na ni materiál a neumí ji opravit, Klim Bandlands Pro 2021 je po slevě těsně pod 22k Kč, což je jen o pár tisícovek víc než za novou Dainese.
Jaké je to v letním vedru v Klimu s laminovanou GoreTex Pro 3L? Máte někdo vlastní porovnávací zkušenost s jinou textnilní bundou s vyjmutou membránou?
Francis přiložený následující obrázek:
Klim Badlands mám asi 7 let, membrána funguje, chrániče a vyztužení na rukávech, ramenou a kolenou fungujou. Právě na jihu jsem se v ní proletěl a poklouzal. Se stejným foťákem v kapse jako máš ty. A kromě vlastní blbosti jsem proklínal tu membránu, sice má bunda opravdu dobrý větrání, ale ve vedru je to na chcípnutí, a jet v tom celej den, několik dní, tak jenom piješ a potíš se. A únava roste rychleji než normálně a pak je to právě o hubu. Vyřešil jsem to, že jsem z toho vytahal chrániče a dal je do jiné bundy a vozím slabou bundu s membránou jako převlek. Někdo psal, že v tom jezdí Maroko..... Při rychlejší jízdě to jde, ale zastavíš v koloně, nebo se chceš někam podívat složitější trasou a máš pojízdnou saunu. Já jsem zase nenašel lehčí bundu vyztuženou tak, jako je Klim. Membrána se prodře ale ty kolena, lokty a ramena by to chtělo pořádný.
Sice ti neporadím , ale pokud nejsi úplně rozhodnutý , tak mrkni tady do vlákna Geneze v komerční inzerci. Mají teď slevu 20% na Rukka Offlane. Vypadá to moc dobře. Kdybych nekupoval loni po dlouhém rozhodování Scott Dualraid, tak koupim tu Rukku. Se slevou to vyjde jako Scott a ten bohužel moc nevětrá.
PavelDR: Dík za info, vedu to v patrnosti a stavím se tam, ale asi to neklapne, potřebuju "dětskou" velikost 46 nebo 48 a tu nemají. Našel jsem ji v Polsku za necelých 20k Kč v přepočtu.
jackA napsal:
... ve vedru je to na chcípnutí, a jet v tom celej den, několik dní, tak jenom piješ a potíš se. A únava roste rychleji než normálně ...
Z toho mám obavu a prodřená Dainese mi vyhovala s vyndávací a zas tam dací membránou, do bundy se dá obléct za 3 minuty.
Upravil Francis dne 29.04.2022 20:54
Jestli hledáš něco do vedra tak doporučuji RUKKA Airventur nebo StretchAir. Je to vyrobené komplet s Cordura AFT tak že to větrá v celé ploše. Mám starší model kde byla i vnitřní vložka GoreTex tady si musíš dokoupit nepromok třeba Scott.
Oblečení mám už 10let projel jsem s tím jak vedra tak zimu a jsem maximálně spokojený.
Nehledám bundu primárně do vedra na Saharu ;-) ale bundu, ve které se dá jezdit od jara přes léto do podzimu. Současná prodřená Dainese Sand Storm mi vyhovuje, gore-texovou vložku obléknu za dvě minuty a v suchém vedru jezdím bez ní. Vyměnil bych ji za Dainese D-Explorer 2 s ještě většími větracími panely, ale po tom, jak se Dainese zachoval k žádosti o opravu už jejich výrobek nechci a jejich oblíbenost u mě klesla, i když ne tak hluboko jako servis pražského Touratechu.
PavelDR-> Paní v pražské prodejně Geneze mi slíbila poptat velikost 46 v modrošedé kombinaci, zkoušená 48 mi seděla jak zděděná po starším bratrovi. Jestli to neklapne, objednám ji v FC-moto.de nebo si dojedu do Krakowa, tam 46 mají v kombinaci šedočervené. Jediné, co mě na Offlane lehce děsí, je stahování manžet rukávů na suchý zip, dávám jim rok-dva denního užívání než "vyschnou" a přestanou držet, pětiletá záruka to snad vyřeší a proto by bylo lepší koupit v tuzemsku.
Upravil Francis dne 30.04.2022 21:04
francis: a co psihubik? můžeš to mít i na míru. A servis určitě je. A někde jsem četl, že dobrý servis mají Klím. Ale jestli mají tak tu tvojí velikosti to nevím.
Upravil John_Ice dne 01.05.2022 18:40
Zavděčit se všem, je umění, které nikdo nedokáže. 1200 GSA - 2011
John_Ice-> Klim dělá bundy buď s laminovanou membránou nebo převlekový nepromok, nedělá s vyndavací a zastamdací vložkou nepromokavou. Laminovaná asi hůř větrá, viz úvodní dotaz.
PavelDR-> Není 9 let jako 9 let, při víceméně denním nošení mi na Dainese "vyschnul" suchý zip na krku po dvou letech, už skoro nelepí.
Francis napsal:
John_Ice-> Klim dělá bundy buď s laminovanou membránou nebo převlekový nepromok, nedělá s vyndavací a zastamdací vložkou nepromokavou. Laminovaná asi hůř větrá, viz úvodní dotaz
tvl. teď vidím, že je to o Klímu a já ti to napsal, jak kdybych nečetl. Ale já to četl ...
Zavděčit se všem, je umění, které nikdo nedokáže. 1200 GSA - 2011
Za mě, pokud ta Dainese má největší poškození to na fotkách tak bych to zanesl do krejčovské dílny (na Motorkářích mají min. 2 krejčovské firmy se zkušenostmi s moto oblečením dost často reklamu) a nechal to opravit.
Nepočítej, že Rukka ti něco mimo záruku opraví nebo vymění. Jejich sucháčů se bát nemusíš, fakt to i po létech funguje.
Autorizovaný pozáruční servis ti nejspíš udělají jen u Psí Hubika, samozřejmě jen na jejich věci.
Klim má záruku výměny po pádu (projdi si podmínky), u něj bych viděl výhodu výběru "větrací" bundy a převlekového nemoku. Oblečeš to ještě rychleji než vnitřní vložku a při poškození se dá náhrada koupit samostatně.
PS: čím u tebe tak klesl servis Touratechu (klidně do sz)
Upravil Jirik dne 02.05.2022 20:36
Neměl bych problém Dainese za opravu zaplatit, nebyla to reklamace nýbrž žádost o placenou opravu, i když je bunda koupená předloni v červnu, nebo spíš právě proto, že je ještě v záruce. Kdyby někde něco povolilo, záruku po opravě jinde by neuznali.
Systém vyjímatelné membrány mi vyhovuje, v létě za sucha v samotné bundě i ve vedrech je snesitelně, na podzim v chladu s teplou a Gore-Tex vložkou je příjemně.
K Touratechu s čistým svědomím veřejně: Předloni v lednu koupené jeté tlumiče Tractive pro R1150 GS měly najeto 60k km a jednu repasi v 30k km. Namontované na R1150 RS fungovaly podle předpokladu, motorka se mírně zvedla, tlumiče žehlily rozbitý asfalt, kostky na Hlávkově mostě v Praze skoro nebyly cítit, velké kočičí hlavy při průjezdu Starou Boleslaví bez drkotání zubů a přitom se motorka nehoupala na dlouhých vlnách, fungovaly excelentně oproti vylítaným seriovým. Po preventivní repasi byl zadek motorky o 3 cm výš (matice předpětí pružiny byly v poloze odměřené před repasí), cesta z centra Prahy po D1 k odbočce do Modletic byla jak na masážním strojku, motorka vibrovala, oba tlumiče tuhé na kompresi jako okruhový podvozek. Při reklamaci se Kocanda a Čízák vymlouvali na použití na RS místo na GS. Nevím, co Čízák změnil, vysoko zadek byl zapomenutím vrátit snižovací podložku do tlumiče (zadní má zkrácenou a nejměkčí pružinu ze čtyřech možných tuhostí). Vstřícnost zádná, reklamace neuznaná, snížení vrátil a tuhost naladil Procházka v Čerčanech.
Upravil Francis dne 02.05.2022 21:42