Jiný výraz pro to nemám. Ahoj chlapi, na mém R1200R r. 2008 jsem se pokusil odstranit pokus předchozího majitele o natření svodů načerno, asi vypalovací barvou. Někde držela, někde zase ne. Barvu jsem sundal, přičemž jsem zjistil že svody nejsou jen nerez, ale něco na tom ještě bylo naneseno, a to se postupně předchůdci loupalo (což byl asi důvod proč to natíral načerno). Jenže po první jízdě se samozřejmě svody probarví různě podle toho kde zůstala ta horní vrstva. Vypadá to nehezky. Nevíte prosím, čím to ve fabrice potahují, jestli nikl nebo chrom, nebo něco jinýho? A případně jak to sjednotit? Díky.
Buďto to omotáš tuningovou páskou a nebo sundáš, přebrousíš a přeleštíš. Ale je to peklo... Raději bych se podíval po jiných.
Upravil Taborak dne 10.07.2022 10:16
Alebo tam dáš naparádukryty https://www.marselus.com/d/kryty-svodu-bmw-gs-1200-1000067/ . Ak to není nerez, tak sa ti to pravdepodobne podarí prebrúsiť až na základ, takže potom chromovať tvrdochrómom, inak to popraská pri prvom daždi. Tak mi z toho vychádza buď omotávka (robia sa vo viacerých farbách), alebo zohnať druhé
Dík za odpověď. Sundaný jsem to měl a dělal to 3 dny. Nejhorší je, že hned u válců už je to jen ta nerez a ta se po nastartování probarví rychle do hněda. Takže z výsledku jsem se radoval asi 5 minut