Přátelé kamarádi,může mě někdo poučit o výměně origoše vzducháče filtru na BMW 650gs za Kn-filtr.Údajně to zvyšuje výkon ,má to lepšejší zvuk-což bych moc uvítal,protože slyším hlavně to chrochtání namísto výfuku.A když ,tak kdo je prodává a za kolik .Díky
bubak
1) odmontovat pravý bok
2) vytočit dva srouby na sání
3) sundat chobot sání
4) vyjmout filtr
5) vložit nový
6) nasadit chobot (hlavně aby to tam vše pekně na sobě sedělo)
7) našroubovat ty samořezné šrouby - opatrně dotahnout jsou samořezný a snadno se žvejknou - já už tam mušel dát větší
8) vrátit bok
A je to.
Projeď to a uvidíš co to dělá. Nevím v čem jsou ty sportovní lepší, ale moc lidí ty sportovní věci nechválí (když teda nejezdíš na okruhu).
Já tam měl Blue Filter od Wunderlichu (v podstatě stejný princip jako KN). Měl jsem pocit,že se to líp sbíralo z nižších otáček. Na zvuk to teda vliv nemělo....
Mikes
Nově s KTM... :-)
Jy sem dal KN vyhodil katalizator. Takže ten prvni prvni tlumič je uplne pruchouzi. Nepatrne vic to prdla a je hlučnejší. Změu na výkonu sem nepozoroval, ale řek bych, že mi spadla nepatrně spotřeba. A hlavni duvod proč sem měnil je možnost prani filtru. Nevim jak vam, ale mě nikdy vic jak 5tis. km papirak nevydržel, zanes se a pak mi to vic žralo a to až o pul litru.
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
www.offroad.h2omaniaks.com
Honza ofroudak napsal:
Jy sem dal KN vyhodil katalizator. Takže ten prvni prvni tlumič je uplne pruchouzi. Nepatrne vic to prdla a je hlučnejší. Změu na výkonu sem nepozoroval, ale řek bych, že mi spadla nepatrně spotřeba. A hlavni duvod proč sem měnil je možnost prani filtru. Nevim jak vam, ale mě nikdy vic jak 5tis. km papirak nevydržel, zanes se a pak mi to vic žralo a to až o pul litru.
2 Honza ofroudak: Mohu být tak smělý a optat se, jaký je postup pro vykuchání katalyzátoru? Od původního majitele mám také KN filtr, ale pochybuju, že hrabal na výfuk...
dostat to ven je horor Sem si řikal že to vemu koštetem jako u auta ale to nejde. Bmw udělo nejakej pevnej Musiš vzit vrtakčku s dost dlouhym vrtákem a navrtat do nej děr co se vejde. Pak trubku vhodnýho prumeru a řezat do nej až ho rozsekáš. Když ti to nepude silou, tak použij ješte vetší. Doporučuju ho vymladit dukladně a beze zbytku, protože jinak se ti uvolni ulomky, vlitnou do tlumiče a chrasti to
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
Holky, vy ste cvoci... To nemůže dopadnout dobře... Kdybyste měli aspoň fotku, jak to vypadá "po akci" a co všechno se z toho má vykuchat... To určitě zruším a budu muset kupovat novej lauf...
A když už jsme u laufu, asi bych to měl psát jinam, ale zkusím to sem, třeba mi za to ani nikdo nevynadá...
Od původního majitele je výfuk celkem dost zašlý, hlavně koncovky jsou spíše měděné než zrcadlově vyleštěné... Dá se to ještě něčím zachránit?
vypada to jako kovová houba. Na vstupu do levýho tlumiče. Rozmysli si jestli ho chceš pravdu vyndat. Je to nevratný.
před akci
Honza ofroudak přiložený následující obrázek:
[39.72Kb]
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
No tak já si myslím, že o tom, jestli vykuchat nebo ne nebudeme moc debatovat... Kluci tady nahoře píší, že pokud filtr, tak i vykuchat výfuk... Filtr je ekonomičtější (omyvatelný)... A v kombinaci s prázdným výfukem i levnější na spotřebě... Takže to asi vykucham...
Negativum snad žádné není, ne? (když neberu v potaz, že už to nevrátím do origo stavu)
2 Honza: Díky za fotky, konečně mám představu, jak to vlastně vypadá...
TOLI napsal:
S těma zašlejma koncovkama je to v pohodě protože je to nerez.Takže stačí vzít leštící pastu a filcák a za pár minut jsou koncovky jak nový.
Fááááákt? Hurááááá A bude se mi zase lesknout prdelka... OK, zítra seženu nějakou chemii, umyju před jízdou moto a budu kuchat a leštit... Díky holky...
Hele od toho kuchlího vejfuku a kn nečekej žádný zázraky. Že klesla spotřeba nemam podložený žádnym přesnym meřenim. Skazíš tim leda emise, ale ty nikdo nemeří.
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
Honza ofroudak napsal:
Hele od toho kuchlího vejfuku a kn nečekej žádný zázraky. Že klesla spotřeba nemam podložený žádnym přesnym meřenim. Skazíš tim leda emise, ale ty nikdo nemeří.
No tak na emise upřímě kašlu... Ne, že by mi to nebylo jedno, ale až zmizí ze silnic staré Pragovky atd., pak to začnu řešit taky...
Já nevím no, je tam sportovní filtr a říkáte, že zvuk se také zlepší, to by se mi líbilo... Jsem na vážkách... Uděláme anketu? Kdo je pro a kdo proti?
Prosím tě a jak se jmenuje ten přípravek na nerez? Dá se věřit těm z maloměstských mototechen?