sháním Y svod na 1150 a tak bych se prosím chtěl zeptat, zda-li se někomu neválí doma a nenechal by ho za nějaký přijatelný peníz. Koukal jsem, že před nějakým časem to tady někdo nabízel. Děkuji moc všem za případné nabídky.
Pokud by byl i s koncovkou, bylo by to úplně parádní.
Chci se ještě zeptat, je s výměnou potřeba dělat nějaké úpravy? Děkuji
Upravil matouni dne 19.04.2024 00:14
o Y svodu jsem také uvažoval, pak jsem od toho opustil, protože jsem si položil podobnou otázku... zda výměnou něco ne.po.seru. Vše je spočítáno na nějaké tlaky, a odpory, no když odpor katalizátoru nebude, co bude? Tak jsem se na výměnu vyprdnul..
Ale zajímalo by mě, jestli je ježdění s Y svodem v pohodě a motoru neublížím.
Upravil monsery dne 19.04.2024 09:56
Lítám pomalu a nízko..
Zdravím, na druhou stranu se jedná o vstřikovač, ten by měl být daleko shovívavější než karburátor. Myslím si, že rychlost spalin může případně narušovat funkčnost výfukových ventilů, ale nejsem odborník. Na druhou stranu bych se považoval za vesnického tunera, jediné co na tomto zaráží mě, je ta cena.
o Y svodu jsem také uvažoval, pak jsem od toho opustil, protože jsem si položil podobnou otázku... zda výměnou něco ne.po.seru. Vše je spočítáno na nějaké tlaky, a odpory, no když odpor katalizátoru nebude, co bude? Tak jsem se na výměnu vyprdnul..
Ale zajímalo by mě, jestli je ježdění s Y svodem v pohodě a motoru neublížím.
Nic se ti nestane.. Ono ani nečekej, že se nějak zvedne výkon nebo tak.. Dosáhneš 3 věcí:
1. je to lehčí než katalyzátor (a rozhodně levnější než jeho výměna, když se rozsype)
2. podle mě se zlepší zvuk
3. zrychlí se odezva na plyn
U karburátorových motorů bylo potřeba trochu přidat na bohatosti, aby motorka nestřílela při brzdění motorem.. To si tady řeší lambda..
Mám y-svod (no kde jsou ty časy, kdy se dal sehnat za 1800-2500,- Kč), KN filtr (protože Pipercross mi přestal dělat molitanový) a laďák Scorpion.. Jezdím s tlumivkou (ale před pár lety Bosnu na lehko i bez ní) a za roky a desetitisíce km to problémy nepřineslo a snad ani nepřinese.. Vše je udělané vcelku nenápadně, aby to připomínalo co nejvíc originál.. Takže myslím, že nemusíš mít strach..
foto z cest: www.facebook.com/...
o moto: http://www.motork...mid=103612
BMW R1150GS (2001, bez ABS)
KMZ K-750 (1962, se zpátečkou, tzv. "Dněpr" )
Možnost základního servisu boxerů série 850/1100/1150/1200(vzduch)..
Možnost diagnostiky Jeep WJ/WG..
GSA 1150 2003- poslední dobou jsem měl docela problém s Y svody, při jízdě z kopce nebo po ubrání plynu, rány jako z děla...mám tam od bývalého majitele Ysvody , kazalyzátor sundaný a origo výfuk. Už to nešlo, tak jsem to sundal a našel zajímavou věc na svodech-vyřízlé na každém rameni svodu díru..nechápu efekt, ale svody jdou dolu, katík na motorku a snad bude klid...
Morris přiložený následující obrázek: