Zdar lidi, mam problem - masina proste nechce nastartovat. Pred casem (mesic) jsem pozoroval, ze v urcitych otackach trochu pocukava, ale objevilo se to jenom cas od casu, tak jsem tomu zase tolik pozornosti nevenoval...
Vcera dojedu na benzinku, natankuju pul nadrze a uz nechytla. Nakonec jsem ji po cca 4 hodinovem zkouseni a vymysleni nastartoval, dojel 25 km domu (kdyz byla tepla tak chytala krasne), ale vytahnul jsem ji rano a zase uz ani tuk.
Starter normalne toci, svicky davaj jiskru, promeroval jsem odpor kabelu, civky - vse se zda byt ok...lambdu sem mel venku, nic v ni necharasti...snimac skrtici klapky 0,35V...
Kdyz startuju, obcas to strili z vyfuku...napda nekoho po cem jit? Na co se jeste podivat??? Kazda rada dobra!
Něco podobnyho dělala kamosovi LC8. Měl pekelně zaoxidovanej jeden konektor. Doporučuju sundat nárdž a jeden konektor po druhým rozpojit,vyčistit,ošetřit kontaktolem.
Zase si myslím ,že kdyby benzín tak by nechytala teplá,zkusil bych jiný svíčky jedna by nemusela dávat pod tlakem jiskru ,druhá dává, ale motor to neroztočí když je teplá tak hází měl jsem to u jap.studený to chytalo na 3válce když se to ohřálo tak běžela na 4 normál.Myslím že dvouvál na 1 svíci ani nenatočíš ,ale nevím každopádně za zkoušku nic nedáš jestli máš doma nějaký starší
trautumberk napsal:
Zase si myslím ,že kdyby benzín tak by nechytala teplá,zkusil bych jiný svíčky jedna by nemusela dávat pod tlakem jiskru ,druhá dává, ale motor to neroztočí když je teplá tak hází měl jsem to u jap.studený to chytalo na 3válce když se to ohřálo tak běžela na 4 normál.Myslím že dvouvál na 1 svíci ani nenatočíš ,ale nevím každopádně za zkoušku nic nedáš jestli máš doma nějaký starší
Na zkousku jsem tam daval fungl novy NGK, co sem mel koupene... je to stejne, takze svicky je treba taky vyloucit.
trautumberk napsal:
ked tu druhu vysrobujes tak to ide určite- mam to overene praxou
Vlastags11 napsal:
Zdravím,
může to být snímač otáček na klice. Při zkoušení to jiskru dává ale jindy než má! Pak to občas střelí do výfuku,někdy nastartuješ a někdy ne.
Diky za radu...da se to vizualne poznat, popr. nejak jednoduse promerit?
Ahoj. Podařila se závada vyřešit a čím to bylo? Mám podobný problém. Po nastartování mi R1100GS asi po pěti min chcípla a už nechce chytit. Startér točí, benzín tam je, pumpa benzín tlačí a jiskru svíčky hází. Svíčky vyměněný za nové. Nemá vůbec snahu chytit, jen točí. Neví někdo kde by mohl být problém? Není tu někdo ze severních čech (Teplicko, Ústecko, Chomutovsko) kdo by tu potvůrku dokázal připojit na diagnostiku? Děkuji Michal
Upravil lachym dne 03.08.2020 23:53
11 let stary vlakno, to uz zakladatek 11ku asi ani nema. Muj tip je taky hall senzor - snimac otacek kliky.
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999