Zdravim Vás foráci,
jsem tu nově, a tak bych se Vás zkušených chtěl optat na věc ohledně životnosti motoru na motocyklu BMW R 1200 GS ... na kolik tisíc km - bezproblémového průběhu je tento motor stavěný.Zvažuji zakoupení BMW R 1200 GS Adventure a občasný pohled na inzerát i s 80tísíci kilometry me docela překvapuje Proto se prosím ptám na Váš názor na toto téma.
itchy napsal:
Mislim ze 250 000 tis uplne v klidu, ale to ti drive spise odejde nejaka eletronika.
250 000 tis km = 250 milionů km.... itchy patrně myslel 250 000, neboli 250 tis. km, čemuž bych v pohodě věřil,
protože BMW F 650 GS ujede v klidu 100 000 a myslím, že boxer do BMW (který je v 1200 GS)
vydrží ještě víc, než Rotax (650 GS)
Vím, že nějaký cestovatel najel 300 tis. km myslím na 1150 GS (boxer)a jeho manželka 100 tis. na 650 GS a vesele jezdí dál,
a to tankují i méně kvalitní paliva, než jsou u nás ...
Upravil Thomasson dne 14.08.2009 23:17
----- Ať se práší za kočárem !!! :-) -----
civn napsal:
Zdravim Vás foráci,
jsem tu nově, a tak bych se Vás zkušených chtěl optat na věc ohledně životnosti motoru na motocyklu BMW R 1200 GS ... na kolik tisíc km - bezproblémového průběhu je tento motor stavěný.Zvažuji zakoupení BMW R 1200 GS Adventure a občasný pohled na inzerát i s 80tísíci kilometry me docela překvapuje Proto se prosím ptám na Váš názor na toto téma.
Díky za odpověd, Honza.
Zrovna výdrž motoru bych neřešil..Samozřejmě záleží jak se danej jedinec k motoru choval,ale takový ty věci jako vytáčení studenýho motoru k omezovači či zanedbání pravidelnýho servisu u GS snad dle mých zkušeností nebudou tak častý jako u supersportů a podobných motorek. Principelně časteji odchází věci jako tlumiče,ložiska atd..,motor vydrží věčnost,resp. nevím o nikom,kdo by měl nějaký fatální problém u 1200 GS s motorem. To jen v ČR má většina občanů přestavu,že motor s 30 000 km je tesně před smrtí díky velice častému jevu jménem stáčení km,díky nemuž se objevují v inzerátech 15cti leté motorky s 20 000 km..
civn napsal:
Zdravim Vás foráci,
Díky za odpověd, Honza.
Zrovna výdrž motoru bych neřešil..Samozřejmě záleží jak se danej jedinec k motoru choval,ale takový ty věci jako vytáčení studenýho motoru k omezovači či zanedbání pravidelnýho servisu u GS snad dle mých zkušeností nebudou tak častý jako u supersportů a podobných motorek. Principelně časteji odchází věci jako tlumiče,ložiska atd..,motor vydrží věčnost,resp. nevím o nikom,kdo by měl nějaký fatální problém u 1200 GS s motorem. To jen v ČR má většina občanů přestavu,že motor s 30 000 km je tesně před smrtí díky velice častému jevu jménem stáčení km,díky nemuž se objevují v inzerátech 15cti leté motorky s 20 000 km..
K tomu stáčení, nejde až tak o to, kolik má motorka najeto, ale v jakým je stavu...
Ká koupil 650 GS s údajnými 7200 km 5 let staré, ale šlape jako hodinky..
Řekl bych, že je stočený tak o 10 tis (dle věku), ale motorově totál na pohodu
Takže při koupi koukat i na jiný věci a ukazatele, než jen motor
Upravil Thomasson dne 15.08.2009 00:10
----- Ať se práší za kočárem !!! :-) -----
Motor vydrží strašně moc. Dle chování majitele (samozřejmě i těch předchozích). Osobně jsem viděl na stařičkém GS 472 000 km na tacho. Byli to Holandani. No a když si přečteš třeba cestopis Igora Brezovara z Austrálie, tak tam píše jak přijel se svým BMW do servisu a že má najeto asi 120 000 km tak at mu to pořádně skouknou. Jen se zasmáli a ukázali mu BMW co tam stáli na servisu. Pod 200 000 nebylo žádný, spíš 300 - 400 a dokonce jedno R 100 GS PD s asi 650 000 km.
Já na mém GS 1150 chci mít 500 000 a myslím si, že to není problém při minimální údržbě.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Myslím, že pánové v TT říkali něco o 300tis km na 1200 někde v EU.
Já su spíš zvědaff na 800GS, to už asi taková sláva nebude. Osobně znám jeden kousek, kterýmu ještě v záruce na nějakých 15tis nebo kolik měl praskla klikovka. Motor dostal kamarád novej.....nikdo to ještě neviděl, ale zní to dost strašidelně.
motto: jak vidim pole, jdu se tam rozplacnout
KTM 640SM, KTM 350 EXC-F, HD Night ROD Special
Cituju Igora Brezovara,když si nechal v Austrálii servisovat sve BMW po 50 000 km afrických cest :" ptal jem se chlapů v servisu,zda nemám mít obavy ,co se týká motoru, protože už mám přece jen něco najeto a oni se jen usmáli a pozvali mě do skladu.Tam jsem viděl zhruba 15 motorek různých modelů BMW a jen 5 motorek mělo najeto pod 200 000 km. Nejvíce měl ovšem BMW R 100 GS s 620 000 km,což byl dosavadní rekord... Často vídávám bavoráky s najetými 200 nebo 300 000 km, ale tolik ? Druhý den jsem se seznámil s místním 72 letým motorkářem Clerem,,který měl 10 měsíců staré BMW a najeto 64 000 km. Igore, nediv se,...vždyť kamkoli v Austrálii jedeš,abys něco viděl, uděláš 5000 km. Věřil jsem mu.." Tož tolik o životnosti motoru BMW.., Doporučuju přečíst celý článek v MotoRoute 5/2007
Upravil bluesbery dne 15.08.2009 23:08
A jen ještě závěr článku z cesty po Austrálii: " Motorku jsem umyl,pořádně vystříkal sprejem,a poprosil ať všichni jdou ven z místnosti,jelikož si přeji zůstat sám s ní. Ano, s motorkou.Odešli a můj vždycky stejný rituál začal: hlazením,objímáním a oplakáváním mého koně,který mě opět v pohodě dovezl šťastných 17 500 km po Austrálii. Ani jednou nezklamal,nebo se jinak nenaštval. Opět bez jediného problému..Vážení pánové a dámy,stejně jako tenkrát při loučení,i teď mám slzy v očích,když píšu tak krásné věci o mém milovaném stroji. Já ho miluji nejvíce !!! Tamaro, nezlob se,ale..Ona mě bude věrná do smrti,protože ji nikdy neprodám a doufám, že mě ani nezklame. Myslím motorka !! " Tak si dámy a pánové važte podobně svých strojů, totiž chci říct ořů ...
Upravil bluesbery dne 15.08.2009 23:51
je to tak jak už bylo několikrát řečeno a psáno....motorka na celý život.Spíš než motor, člověka potrápí elektronika, snímače, startér.. a další potřebné věci které dělají cestu příjemnější ale také dokáží motorku totálně znehybnit...bohužel to bude do budoucna horší a horší, více systémů (více komfortu) ale také více potenciálních problémů a neschopnost samotného jezdce cokoli na motorce někde mimo civilizaci bez počítače opravit.Nezbude nic jiného, než zavzpomínat na legendu R 1150 která nepřetejká elektronikou.
Díky za Vaše ohlasy a názory k danému tématu, Honza.