Nevím, kam přesně toto vlákno zařadit, zkusím to sem...
Je to úzce spjato s tímto vláknem, zejména s pasážemi věnovanými zvěři.
Ze své myslivecké praxe vím, že plašiče zvěře ve formě malých černých válečků na předních částech automobilů nejsou až tak efektivní, jak se o nich píše. Stále sbíráme od silnic stejné průměrné množství zvěře, které se zapletlo pod kola aut.
Přesto se chci zeptat, zda-li nemáte někdo něco jiného, co by se dalo umístit i na motocykl a bylo opravdu funkční.
Případně pokud bychom společně našli nějaký produkt, který by vypadal zajímavě, mohl bych ho osobně odzkoušet (znám úseky, kde je zvěř pořád a mohl bych sledovat jejich reakce a zjistit tak funkčnost plašiče).
Myslím, že nejsem jediný "cvok", který jezdí do 35km vzdáleného zaměstnání na šestou ranní, za tmy a mlhy... Bo jo? (asi bych měl se sebou něco dělat)
xhackerm napsal:
Nevím, kam přesně toto vlákno zařadit, zkusím to sem...
Je to úzce spjato s tímto vláknem, zejména s pasážemi věnovanými zvěři.
Ze své myslivecké praxe vím, že plašiče zvěře ve formě malých černých válečků na předních částech automobilů nejsou až tak efektivní, jak se o nich píše. Stále sbíráme od silnic stejné průměrné množství zvěře, které se zapletlo pod kola aut.
Přesto se chci zeptat, zda-li nemáte někdo něco jiného, co by se dalo umístit i na motocykl a bylo opravdu funkční.
Případně pokud bychom společně našli nějaký produkt, který by vypadal zajímavě, mohl bych ho osobně odzkoušet (znám úseky, kde je zvěř pořád a mohl bych sledovat jejich reakce a zjistit tak funkčnost plašiče).
Myslím, že nejsem jediný "cvok", který jezdí do 35km vzdáleného zaměstnání na šestou ranní, za tmy a mlhy... Bo jo? (asi bych měl se sebou něco dělat)
Myslím,že spolehlivě bude fungovat když sundáš tlumič výfuku. Nebo zakoupíš laďák...
Asi nic nefunguje spolehlivě. Je to jako s elektronickým plašičem krtků,myší,kun atd.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
U srny uvídíš bílou prdel a uhneš se a jinak je to jedno Vezmeš za plyn aby se přidzvedlo přední kolo a jedeš
Přece se kvůli zvířátku nezabiju
Jinak znám pár lidí co ještě z Jawama vzali i srnu nebo koloucha a do jistý míry to byli schopný i ustát
Tipuju že já bych při takový srážce se srnou letěl jak batman
Tatík sestřelil na kejvačce asi v 80km/h srnu když vyjížděl z lesa. Ustál to, jen rozbil světlo a blatník.
Když zastavil, zjistil že srna visí na stupačce,tak jí hodil přes nádrž a dovezl dom.
Buď rád že nejsi na severu a neběhaj ti do cesty Losi a medvědi. H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Hrabe_X napsal:
Nejúčinější plašič zvěře měl válečnej R75 na sajdě.
Myslím, že to byl plašič MG-34.
A jakou měl kadenci?
Za minutu jsi s tímto zařízením dokázal zkazit odpoledne 800-900ti soudruhům.
Se zkrácenou hlavní a úprvami byla kadence až 1700x tatata za minutu.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Hrabe_X napsal:
Tatík sestřelil na kejvačce asi v 80km/h srnu když vyjížděl z lesa. Ustál to, jen rozbil světlo a blatník.
Když zastavil, zjistil že srna visí na stupačce,tak jí hodil přes nádrž a dovezl dom.
Buď rád že nejsi na severu a neběhaj ti do cesty Losi a medvědi.
Hele a není tvůj tatík náhodou guvernér Californie?
Bodie a Doyle přiložený následující obrázek:
Na fichtlu, tak 40 Km/h mi do boku narazila srna, ona utekla a já po pár zaškobrtnutí taky pokračoval svým směrem.
Ten otevřený Auspuff je asi nejlepší řešení...
Ty plašiče na sajdě a ten co má guvernér to jsou pořádný plašiče Vám povímNa tom rezervu u sajdy je ještě jeden plašič s tím se plaší co?
To Hrabe X:Táta bude mít asi hezkej důchod soudě dle pytlíku na obrázku.?
ty vysokofrekvenční píšťalky se objevují na pumpách,nevím jak na autě ale na motorce to mám cca 6 rokem,najel sem cca 110 000 km,hodně vnoci a nikdy mi nic nenaběhlo,parkrát sem si jich všiml,že stojí opodál a nic se nedělo,těžko soudit jestli to funguje,když to neslyšímale za těch 89,-kč to stojí to tam mět,mám to nad příd.světlama
bystricke přiložený následující obrázek:
Moc nevěřím,že tyhle platový serepetičky vyplašej něco jinýho než kilo z peněženky.
Kdo ti zaručí,že to správně umístíš na místo,kde bude ideální proudění vzduchu bez turbulencí, tak aby to pískalo? A už nikdo ti nezaručí,že to píská,když to není slyšet.
Když se srnka lekne, někam prostě vyrazí..V lese pěšky kolikrát dojdeš až k ní, než si tě všimne a pak by se zabila i o strom jak se snaží útéct (asi stromy nepískaj). Problém zvěře je ten, že neodhadnou tvojí rychlost, pokud se rozhodnou běžet do silnice, vběhnou ti tam pískátko nepískátko.
Když by srnku měl vyplašit "neslyšící zvuk pískátka", měl by jí vyplašit i zvuk motoru, turbulencí vzduchu splašených baworských trubek.
Tož můj názor na plastové plašítka.
H.
Zdarec, loni jsme zkouseli tyto pistaly na psovi, vzali jsme ventilator, pistalu...pustili, nechali foukat do pistaly ventilator a mysleli jsme ze pes emigruje na západ ... na psa to zabralo, upne by utekl.
Jedu i když jízda dále zdá se býti nemožná !