Ahoj,
mohl byste někdo poradit, jak napojit na originální BMW alarm GSM/GPS pager? Psal jsem do BMW, zda-li má alarm výstup, ale bohužel, nemá... Napadlo mě použít jako zdroj pro pager vodič vedoucí k siréně... Logicky když jde signál do sirény, proč by nemohl být využit zároveň jako zdroj pro zařízení, které mě informuje na mobil, že motorka změnila pozici, že jí houká alarm nebo já nevím co ještě... Takové zařízení (které dokonce vysoce převyšuje mé nároky) jsem našel u výrobce Flajzar a také jsem je kontaktoval s žádostí o radu, ale ještě žádná reakce... Čekám, že se ozvou až po Novém roce...
Hodně z vás mi radí, abych použil separovaný pager a tak prosím i vás o zkušenosti s těmito a další prosím o rady či postřehy...
xhackerm napsal(a):
Ahoj,
mohl byste někdo poradit, jak napojit na originální BMW alarm GSM/GPS pager? Psal jsem do BMW, zda-li má alarm výstup, ale bohužel, nemá... Napadlo mě použít jako zdroj pro pager vodič vedoucí k siréně... Logicky když jde signál do sirény, proč by nemohl být využit zároveň jako zdroj pro zařízení, které mě informuje na mobil, že motorka změnila pozici, že jí houká alarm nebo já nevím co ještě... Takové zařízení (které dokonce vysoce převyšuje mé nároky) jsem našel u výrobce Flajzar a také jsem je kontaktoval s žádostí o radu, ale ještě žádná reakce... Čekám, že se ozvou až po Novém roce...
Hodně z vás mi radí, abych použil separovaný pager a tak prosím i vás o zkušenosti s těmito a další prosím o rady či postřehy...
flajzary mam dva.. ale napojene primo na Siemens telefony..
doporucuje se tam minitarif od Vodafone spis nez prepaid karta.. afaik.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
No a nebylo by jednodussi poprosit nekoho at na ni obcas mrkne a kdyby neco tak at ti brnkne?
Veganstvím proti zbytečnému násilí.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
2 Rhinocerosd: Náhoda je blbec a znáš to... Zrovna tam bude stát, spokojeně odpočívat a druhý den motorka pryč... Zkontrolovat garáž pak někdo půjde po týdnu a ejhle... Ani nevíš, kdy zmizela...
Nejsem určitě sám, kdo prostě nemá na to, aby si nechal motorku jen tak šlohnout... Sestavu alarmu BMW tam nechám, jsem s ní naprosto spokojený... No a jen na to připojit pager system... Teď už se mi defakto jedná jen o to, jaký...
Pár už jste mi jich doporučili, nemá ještě někdo nějakou zkušenost?
Už jsme se o tom spolu bavili po ICQ. Včera mi strejda sehnal za super cenu autoalarm Athos od Jablotronu - umí to i polohu a ovládat se to dá i mobilem. Až mi to bude montovat do auta, tak se ho zeptám, jestli by to šlo nějak pořešit i z motorky. Je to celkem hlavička - dokonce mu i něco patentovali, tak uvidíme
mě se líbí tenhle, asi ale vyjde cenově dráž než ostatní. Už jsem ho jednou objednal, ale bohužel zástupci firmy pro ČR nejsou zrovna nejlepší obchodníci a přes to že jsem to objednal, nechal jim svůj telefon, adresu i email, tak mi nic neposlali a ani neměli nejmenší snahu se mi ozvat co je za problém. Asi si to ta firma může dovolit ztrácet zakázky na alram za 12 000
------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.
MALI napsal(a):
Už jsme se o tom spolu bavili po ICQ. Včera mi strejda sehnal za super cenu autoalarm Athos od Jablotronu - umí to i polohu a ovládat se to dá i mobilem. Až mi to bude montovat do auta, tak se ho zeptám, jestli by to šlo nějak pořešit i z motorky. Je to celkem hlavička - dokonce mu i něco patentovali, tak uvidíme
Athos mám v autě a je to super.Cena je sice vyšší ale funguje perfektně.Do motorky by neměl být problém,dá se k tomu přidat i víc senzorů.
BMW R 1100GS vzor kačer
Dodává to náš kamarád (a cestovatel) Jan Mareš. Je to naprosto geniální - z webu se dá sledovat co se děje, kde motorka stojí a jestli se nehýbe atd. Fakt jedna krabička a bez starostí.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
to falcons: z nabídky GT997 to jasně nevyplývá, ale uvědom si, že 1 sms tě přijde na 33Kč! plané poplachy tě přijdou draho
GPS lokátory vypadají zajímavě, ale jejich velká slabina je v příjmu družicového signálu. Anténa (koncovka) musí být instalována na viditelném místě, stačí kousek alobalu nebo naložit moto do dodávky a je to k ničemu. Nevíte, kde je.
3X- Se pleteš,modul nevysílá přímo ale přes operátora (např. T-mobile) a ten zná polohu auta,takže nemáš nikde žádnou viditelnou anténu. Teda tak je to u Athosu.
BMW R 1100GS vzor kačer
GROG napsal(a):
3X- Se pleteš,modul nevysílá přímo ale přes operátora (např. T-mobile) a ten zná polohu auta,takže nemáš nikde žádnou viditelnou anténu. Teda tak je to u Athosu.
reaguji na falcona a tomáše
athos neznám, ale GT997 a i GPS lokátor tak funguje
3X napsal(a):
to falcons: z nabídky GT997 to jasně nevyplývá, ale uvědom si, že 1 sms tě přijde na 33Kč! plané poplachy tě přijdou draho
GPS lokátory vypadají zajímavě, ale jejich velká slabina je v příjmu družicového signálu. Anténa (koncovka) musí být instalována na viditelném místě, stačí kousek alobalu nebo naložit moto do dodávky a je to k ničemu. Nevíte, kde je.
pokud jde o těch 33 kč, tak to si uvědomuju moc dobře a ptal jsem se na to a existuje na to jeden takovej fígl a to je šoupnout tam normální simkartu od českého operátora s sms pašálem údajně to funguje skvěle.
pokud jde o signál, tak ano, ale výhoda těhle motoalarmů je, že 99 % zlodějů neví, že tam je. Samozřejmě nic neni perfektní ochrana, ale zase to eliminuje většinu možností přijít o moto. (V motorce se dá anténa schovat pod plast, kde jí nikdo neuvidí a stále má signál)
------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.
Dodává to náš kamarád (a cestovatel) Jan Mareš. Je to naprosto geniální - z webu se dá sledovat co se děje, kde motorka stojí a jestli se nehýbe atd. Fakt jedna krabička a bez starostí.
no ja myslim, ze od te doby co jdou GPS/GSM rusicky koupit po dvou litrech mame starosti vsichni :(
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2