budu kupovat novou přilbu a řeším jeden takový nezanedbatelný problém, vždy jsem měl světlou(bílá, stříbrná), ale líbí se mi černá, jen nevím jak moc velký vliv to bude mít na vnítřní teplotu,(černá přitahuje sluníčko) a abych se v létě když bude vedro nějak extrémně pařil, tak to radši nechci, jinak bundu mám černou a to až takový problém není. máte někdo zkušenost? dík
Vzdycky jsem mel skopky svetly, lonskou sezonu jsem odjezdil v cerny Cétrojce a rozhodne jsem si zadnyho rozdilu nevsiml.
Pravda je, ze C3 ma fakt dorby odvetravani, to jsem driv u Sharku a Suomy nezazil. Tak treba i proto. Ale fakt neverim ze tam nejakej markantni rozdil je.
Spis bych to bral tak, ze mit svetlou helmu je bezpecnejsi, je lip videt.
Musis jezdit hodne rychle.Mam dojem,ze pri vysoke rychlosti se naopak cerna lepe ochlazuje od teploty vznikle trenim.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Vždy jsem měl jen přilby, kde základem byla černá... Na léto si chci pořídit nějakou bílou krosovou, ale jen kvůli designu... V teplotě bych neviděl žádný problém...
Mám černou integrálu a není to žádná hrůza, za jízdy je to OK a když zastavím, jde dolů. Když je horko, tak se stejně smažím i bez přilby. Předtím jsem měl žlutou a ta černá je lepší (taky o několik generací mladší a dokonalejší). Nejvíc záleží na odvětrání a to stejně nejlépe zjistíš se škopkem na hlavě za jízdy.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Medik napsal(a):
Mám černou integrálu a není to žádná hrůza, za jízdy je to OK a když zastavím, jde dolů.......................... (taky o několik generací mladší a dokonalejší)
tak nějak jsem v tohle doufal
Radosek napsal(a):
A co třeba tohleto?
A za přilbu nedáš zase až tak nesmyslnej ranec...
airbrush je sice hezkej pokud to lakýrník umí, ale to nechci, s mojím přístupem - kam ji fláknu tam leží, by bylo brzo po obrázku
všem za reakce díík
Upravil convoy dne 12.01.2010 12:54
ja mam 3 prilby cerny (2x integral uvex, shoei a schuberta c1) a az krosovou jsem si koupil svetlou. zatim jsem nemel problem. ale taky mi nejak rozum rika, ze pristi bych si mel koupit svetlou.
souhlasim,že v barvě to moc není,měl jsem černou ted bílou a vedro furt stejný
spíš záleží jak to má řešený větrání a jak píše alda světlá je víc vidět
Upravil Michal dne 12.01.2010 15:23
No nikdy jsem to neřešil a ani nepociťoval,vždy se mi líbila černá aneměl s ní problém až loni v létě při cestě s rakous k Mikulovu .To jsem poznal co to znamená když se začne vařit mozekv koloně se jelo do 50 a tak se nestíhala chladit a to jsem jel s otevřenou.Když jsem zastavil tak byla prohřátá i vevnitř.Nebyl to jen můj případ,za mně už jen světlou.
No bacha na to s černou nepřežiješ léto Uvaří se ti mozek...strašná smrt!Já bych do toho nešel.Sice je tam několikacentimetrová vrstva polystirénu,ale dneska se nedá věřit ničemu,že?
Už jsem viděl tři mrtvý a zrovna měli černou helmu
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA