Zdravím všetkých ošlahaných turistov a pýtam sa Vás, čo už máte niečo najazdené aké konkrétne náradie zo sebou vozíte na dlšie výjazdy. Myslím konkrétne druh a aj prípadne velkosti klúčov, imbusov aby mi na aj stredne naročnu opravu po páde alebo poruche nič zásadné nechýbalo čo sa nedá improvizovane riešiť. Nerád by som vozil niečo čo neviem použiť, prípadne aby mi niečo nechýbalo. Éšte aj info že v čom to vozíte, nejaká brašňa, obal atd. pripadne kontakty na kúpenie niečoho rozumného a funkčného na zbalenie náradia ako aj nekajé špeciálne DOMATECHY kde to vozíte na moto, okrem kufrov samozrejme.Uvítam aj rady a nápady nielen ohladom náradia, ale aj niečo iné dôležité, drôt ( aký, kolko ) pásky ( aké ), špagáty, gurtne, prípadne skrutky+matice, atď ......... . Dik za všetky informácie.
Upravil horac dne 18.03.2010 13:14
Jestli máš 11ku jak máš napsáno v profilu tak nic nebudeš potřepovat.
Já vozím jen origo nářadí plus elektrikářskou izolepu a pevnou víru že mě Rabla doveze i zpět. Jsou ale i tací co vozí dost věcí. Chce to tu trochu pohledat, momentálně to nemohu najít. Ale určitě ti někdo poradí. Vím že někdo toho docela dost nacpal pod nádrž ale už přesně nevím kdo.
Splněný sen moje 1100GS
mam taky 11ku a vozim toho malo. urcite budu chtit vybavu rozsirit.
zakladni naradi mas pod sedlem. cvicne si vyzkousej, jestli jsou tam vsechny klice na ukony, na ktery se sam citis na ceste. nemela by chybet lepici paska ("amerika" ), doporucuju stahovaci pasky a nejaky nahradni lanka. sadu na opravu gum, podle toho, jaky mas. nejaky sofistikovanejsi veci vybirej podle cesty, kam jedes. muzes se inspirovat napr. u igora brezovara, viz http://mototour.c....
e: tekutej kov se taky hodi. sice to neni primo nahradni dil, ale nezapomente na kousek papiru a tuzku. takova blbost, ale mnohdy hrozne pomuze.
jo a naradovej nuz taky neni spatnej. treba na chyceni neceho klestema a na krajeni salamu v kempu.
Upravil Peacemaker dne 18.03.2010 12:47
Tekuty kov, myslis to dvojzložkové lepidlo na baze epoxidu?? To vozim, da sa z opravnou sadou NONAME opraviť lanko spojkové pripadne brzdové??? Pána Brezovara mam s uzasom a otvorenou pusou nacitaneho celeho niekolko krat, Jeho oprava ložiska v kardane na pušti to je to, čo robi mototuristu ozajstnym profikom. Nehcapem ako sa to da , sak su tam lepene spoje co treba nahrievat na teplotu 110-120 St. ak sa nemylim. Skratka fantazia, co ten clovek precestoval a zazil. Na toto nemam ani odvahu ani fyzicku, ist denne 8-10 hodin v tazkom terena s moto nalozenou a este aj s so spolujazdcom. Este nechapem ako funguju tie bombicky na nafuknutie kolesa. Mam origos sadu BMW ( dufam ze nie po zaruke ) je tam nejaku medzikus ktory nasrobujem na ventil a ked do neho natocim bombicku tak to perforuje bombicku a ona to nafukne ??? Kolko bombiciek treba na nejake dojazdove nafuknutie?? Asi zasa je najlepsi system Brezovar s velkou bombickou natlakovanou vzduchom a iba pustis a fukas - parada. Aj tie lanka zavedene na trasach povodnych. Praskne vymenis a ides dalej.
akokolvek odborne a zodpovedne sa vercajchovo nachystas, vacsinou sa ti poseje to co zrovna nemas zbalene, takze zostava len improvizovat
ale za seba, pridam zoznam co nosim:
kompletnu origo vybavu +
stahovacie pasky ( binderky ), kus dratu, lepiacu pasku, 0,5l olej, tekuty kof, kombinacky, nozik,
vytipovane nahradne sroby a matky ( hlavne tie ktore drzia po kope: drziaky, padaky, kufre, jednoducho co je nachylne na odkmasnutie ),
monter paky / vse potrebne na opravu defektu, kus handry, startovacie kable,
ked ideme na daleko tak berem nity + nytovacie klieste, kladivo
ja si beru Vodníka a Zmuze....pak už mi stačí kury na pivo
( doufam, že to ani jeden nebude číst )
neee...ja si nářadí moc neberu .orig.nářadí bmw, antipich, bombičky, duši, lepenku, drát, pojistky, ...
a samozřejmě 8 kilový kladivo
hlavně, že je pivo ftlamě
Može ešte niekto skuseny doplniť ake poistky treba mat nahradne ( co su zivotne dolezite ) prípadne ake mate vytypovane skrutky co mozy vypadnut s ramu alebo inde. AK sa da tak presdna specifikacia. DIK
Kdepak se nechá sehnat takové pěkné balení náředí?
Nebo jsi si to ušil a poskládal podle toho co se hodí?
Nejhorší smrt je z vyděšení a nejhorší srážka v životě je srážka s blbcem.
becka napsal(a):
ja si beru Vodníka a Zmuze....pak už mi stačí kury na pivo
( doufam, že to ani jeden nebude číst )
neee...ja si nářadí moc neberu .orig.nářadí bmw, antipich, bombičky, duši, lepenku, drát, pojistky, ...
a samozřejmě 8 kilový kladivo
A to se práskne Vodníkovi Vodník mě v Praze lákal na výjezd směr Albánie, kdybych nejel jinam, tak bych se rád přidal
Jo jinak k tomu nářadí, k základnímu jsem si přidal pár torxů a hlavně opravnou sadu knotů a bombiček na pneu, zatím jsem z toho nic nepotřeboval
BMW R 1250 GS Exclusive