Zdravim, da sa kompresor na dofukovanie kolies v pohode napajat s origos zastrcky na 1100 ( jasne ze cez redukciu ). Startovaci prud to ma az 15A so msa docital v knizke k kompresoru. V aute ho pouzivam ( zastrcka v kufry ) ale uz sa mi stalo ze zastrcku v kokpite to vyslahlo. Tak by som nerad pri dofukovani dosahal elektriku na moto a mal dalsie problemy. Aka je tam origos poistka ??
Řešil bych to zvlášť vyvedenou speciální zásuvkou s kabely s dostatečným průřezem připojenými přímo na akumulátor. Tam bych na plusový kabel předřadil 20A pojistku. Kompresor bych ale zapínal při nastartovaném motoru. Patnáct ampér je docela slušný odběr proudu. To by se nemuselo té redukci líbit...
Upravil radosek dne 14.04.2010 12:17
Pouzivam kompresor na motopres orig.zastrcku uz leta a nikdy zadny problem,(1150GS) pravda mam kompresor primo na moto,nejaky startovaci proudy neznam.
Taky jsem měl půjčenej nějakej obyč kompresor a v pohodě.šestpade má navíc menší baterku.S vypnutým motorem sem nafoukal kolo vypojil kompresor a normálně nastartoval.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Ide podla mna asi o startovaci prud, ale mam tento kompresor http://www.12volt.sk/autoelektro/kompresory/kompresor/vzduchovy-kompresor-12v-7-bar-72850.html a je uplne super, relaitvne maly a skladny, a fuka jak besny. Iba ten strtovaci prud ma nejaky vysoky zial. Je ta origos zastrcka priamo vedena do poistkovky ?? Cize max vybijem poistku?? Vie niekto aka je tam original poistka ??