Ahoj, mám dotaz kde by se daly vyzkoušet a případně koupit některá z těchto přileb (nejlépe obě abych si mohl vybrat). Pokud možno někde na Moravě, abych nemusel třeba do Prahy. V sobotu si jedu pro GS tak abych si mohl jet s novou přilbou
Děkuji za info, právě jsem se vrátil z Tlumačova od PSí Hubík a odzkoušeno i nějaké nové oblečení Ještě dotázek, co kdo máte za zkušenosti a kterou byste doporučili z těch dvouch přileb?
Já volil c3, ale nyní jsem nasratý, je to super přilba, nejlepší co jsem měl, ale za rok užívání je sklo - hlavně pinlock i sluneční clona vprde.. a nové jsou ranec, ale hlavně na clonu jsem se špatně podíval a je zasejc poškrábaná a pinlock jsme radši ani nekupoval. Maj to hoši nějak měkké a moc lehce poškrabatelné, což není právě ono. Jinak vlastní sklo je OK.
Mam evoline, dlouho jsem na ni čekal.Je to to, co jsem od ní čekal. Jezdím většinou s otevřenou, zavírám jen v dešti,po dálnici, nebo když je kosa. Je trochu těžší, mohla by mít delší sluneční clonu, hučí, ale já jsem spokojen .Ještě by ti mohl napsat BMWIVO, má trochu jiné zkušenosti, bavili jsme se o tom na Inveltsrazu.
Mám taky Evoline a v podstatě shodné zkušenosti - je těžší, fouká do ní, je hlučnější (asi, jinou jsem nikdy neměl), ale dá se s ní jezdit jako s otevřenou přilbou a to je perfektní. Teď jsem zkoušel v Polu C3, sedne mi dobře, prý je tichá, asi bych o ní uvažoval jako o cestovní přilbě na delší vzdálenosti (řeněme po Evropě), ale s jistým omezením komfortu se to určitě dá zvládnout i s Evoline a v teplých krajích bude možnost otevření určitě přínosem. Na courání okolo komína po ČR je pro mě OK.
novalis napsal(a):
Já volil c3, ale nyní jsem nasratý, je to super přilba, nejlepší co jsem měl, ale za rok užívání je sklo - hlavně pinlock i sluneční clona vprde.. a nové jsou ranec, ale hlavně na clonu jsem se špatně podíval a je zasejc poškrábaná a pinlock jsme radši ani nekupoval. Maj to hoši nějak měkké a moc lehce poškrabatelné, což není právě ono. Jinak vlastní sklo je OK.
mam N103 od Nolanu uz nejaky patek a aktualne TRETI sklo s pinlockem.
Kazde za asi 1500,-
kolik stoji to schuberti s pinlockem?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Také řeším podobný problém. Loni jsem si koupil NOLAN 103 a říct, že mě zklamala neodpovídá nadávám kudy chodím/ fouká do ní, nejde zavírat aje hlučná o skle ani nemluvím/. Před tím jsem měl AIROH a ta se mi zdála tišší. Takže před cestou do Říma si chci koupit nějakou jinou ale jakou?
jifr napsal(a):
Také řeším podobný problém. Loni jsem si koupil NOLAN 103 a říct, že mě zklamala neodpovídá nadávám kudy chodím/ fouká do ní, nejde zavírat aje hlučná o skle ani nemluvím/. Před tím jsem měl AIROH a ta se mi zdála tišší. Takže před cestou do Říma si chci koupit nějakou jinou ale jakou?
ja mam vyhlidnutou svitive zlutou C3, pripadne System 6, ci karbonovou C3.
Ale u mne to znamena 2x... zenska ma integralni Arai a samozrejme chce vyklapecku... takze zatim jsem se neodhodlal.
---
ja si N103 koupil puvodne na skutra a zatim jsem u ni zustal...
Upravil hicks dne 30.04.2010 20:28
17 cm
jifr napsal(a):
i já mám své zlatíčko kterému musím schovat hlavičku a proto 2x ale
no ja tenhle nakup za 40-50 tisic prozatim odkladam
17 cm
Mám Evoline, první dojem byl při 5 st nad nulou a to že do ní táhne, tak jsem koupil kuklu a dobrý, teď při teplejším počasí je to mnohem lepší, přes to, že jsem měl BMW koncept 5, jezdil jsem celé léto v Jetce od Nitra, protože mám rád výhled a kontakt s okolím, teď po asi tisíci km s Evoline, mohu říci, že dobrý, jezdím s otevřenou při zachování bezpečnosti, jediná homologovaná na jízdu s otevřenou přilbou. Sluneční clona je fakt kratší než bych čekal, ale musím přiznat, že když je slunce a vjedu do lesa, nebo stínů, tak nejsem schopen registrovat díry v silnici, tak clonu používám jako kšilt, přivírám ji, abych neměl v očích slunce a koukám mimo ní. Čím dál s touto přilbou jezdím, tak ji mám raději. Co se týká hluku, tak musím přiznat, že je hlučná každá přilba na BMW R 1150 GS, je to štítkem, když vystrčím hlavu nad štítek,( plexi), tak značně ztichne, to samé, když se za něho schovám, ale je fakt, že na přilbě mám minimum much, většinou mě přeletí, tobinátor nechci, vadil by mně ve výhledu.
Když to shrnu, ještě jsem nenarazil na lepší přilbu, ale dovedu si ji představit. V Schubertce se nedá jezdit s otevřenou přilbou, trčí nahoru jako svatozář a strhává při vyšší rychlosti hlavu vzad, v zavřené jsem byl jako v autě. Do Nolanky se mně nevejde frňák, mám přilbu S a nos , přiznám se, trochu větší, ale vždycky jsem ji chtěl. Krásné vyklápěčka teď dělá Givi, to je fakt kvalita, vše, co dělali, tak dělali dobře. No nevím.
Hoši a jak to je u Evoline s nejakou modernizaci, je stale jen prvni typ nebo uz nejak zapracovali a posunuli to nekam dal? ta helma me zajima, svou vyklapecku jsem ted zrusil pri podjizdeni klady, jezdim v krosove helme ale chybi mi ten komfort pri komunikaci, jidle piti....
Kompletní výbava motocestovatele www.rockway.cz výrobce www.klim-cz.com-oficiální dealer www.twalcom-czech... - výhradní dovozce http://www.facebo...ockwayShop Revitshop.cz
podle toho videa udelali ty zmeny, co byly potreba, to by ale mel porovnat nekdo kdo zna a pouziva Evoline I. Slun slona by mela byt delsi, mela by byt min hlucna, lepsi manipulace s plexi a tou odklapeci casti. Uz ste ji nekdo videl zivou a nebo dokonce zkusil...?
Kompletní výbava motocestovatele www.rockway.cz výrobce www.klim-cz.com-oficiální dealer www.twalcom-czech... - výhradní dovozce http://www.facebo...ockwayShop Revitshop.cz
Mnohokrát díky za info. Zkoušel jsem si EvoLine u PSí Hubíka, ale mám pocit že to byla serie 1, i když paní mi tvrdila že je to serie II .... ono i cena tomu odpovídal - přes 6 tisíc na jedničkovou serii. Nevíte kde by se dala vyzkoušet EvoLine series II. Velikost M nebo S.
novalis napsal(a):
mam N103 od Nolanu uz nejaky patek a aktualne TRETI sklo s pinlockem.
Kazde za asi 1500,-
kolik stoji to schuberti s pinlockem?
clona 1000, sklo si nepamatuju , ale víc jak 1000, a pinlock budu kupovat příští týden, tak ti dám vědět. Bez pinlocku se sklo do + 17°C orosí při každým dejchnutí a to jezdím standardně se škvírkou/ nedovřeným sklem. Jedu v červnu do Norska a nemám chuť nic riskovat