Zdravim Bavoraci.....mal som pad na GS-ku....rychlost cca 40-50 km/h , motorka spadla na lavu stranu a suchala sa cca 5 az 10 m po asfalte, ked som prisiel ku nej, motor nebezal, postavim ju, kontrolujem ci nieco netecie , netecie, tak ju skusam nastartovat , chytila na prvu supu , opticky som ju celu vypozeram najma na tej lavej starne , oskrete plasty, , zrkadlo sa povolilo, smerovkove sklicko chyba, ale ine poskodenia ako oskrety motor a ine naznaky po pade neboli!!!!....tak znova nastartujem , problem z radenim rychlosti nie je, da sa radit ako predtym, aj ked prave na tej strane sa smikala po asfalte....tak po prekontrolovani celej moto a nasranosti z padu znova startujem , zas krasne chyti na prvu supu a tak sa vraciam domov cca 140 km , kedze mi cela vaha moto spadla na chodidlo a po par kilometroch pozorujem , ze nejak viac huci okolo motora , ten hukot motora je rovnaky ako predtym pred padom, nie nejak rozdielny , ale iba intezivnejsi!! nic ine pocas cesty domov nebadam!!!!!....po dojazde do garaze to odstavujem a vraciam sa iba teraz k moto , kedze som bol na pn, zima a aj ine povinnosti....na treti krat pekne chyti , ziadne naznaky po vyteceni oleja a inych kvapalinm tak sa idem previest cca 12O km hucanie okolo motora stale ....na druhy den este spravim nejake kilometre cca 100 a badam vibracie v stupackach a pocitoval som to najma tych stupackach pri 4000 otackach ....bolo by potrebne uz vymenit retazovy kit uz som asi v maxime na jeho vymenu, tak premyslam ci tie vibracie, nemozu pochadzat z vytahanej retaze, apropo ked idem dole kopcom a hodim tam neutral, tie vibracie prestanu , je mi jasne ze motor ide iba na 1500 otacok , ale cim to moze bit najma tie vibracie a co ten hukot motora? tak sa chcem opytat, ci sa niekomu nieco podobne nestalo ...dik za rady....caute
Upravil cierny_jazdec dne 30.04.2010 01:10
Kdyby v tom třeba chrastilo tak bych to tipoval na zaseklej napínák rozvodáků.Ale hučení? A když si na tom najel už tolik kilometrů tak to asi tak vážný nebude.Dělá to na všechny rychlosti? Nebo zkus navštívit někoho ve svém okolí se stejnou motorkou ,jesli to je nebo neni normální.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Ciernyjazdec napsal(a):
kedze mi cela vaha moto spadla na chodidlo a po par kilometroch pozorujem , ze nejak viac huci okolo motora , ten hukot motora je rovnaky ako predtym pred padom, nie nejak rozdielny , ale iba intezivnejsi!!
to muze byt sugesce, pripadne nemas treba po tom padu trochu nedolehajici plexi v helme?
to ze SLYSIS vetsi kraval muze byt vic vecma, nejenom motorem.
Upravil hicks dne 30.04.2010 09:16
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Zkontroluj pořádně výfukový svod, jestli nedostal šupu a všude dobře těsní a taky chobot sání k airboxu jestli se nepohnul a dobře těsní filtr.
BMW F 650 GS Dakar mě prostě baví
Diky chlapy za vase postrehy, ale nie je to ani vsugerovanim ani helmou , bolo zaujimave ze po tom pade ani rukavice , ci helma neboli nijak poskrabane, poskodene....pred padom som na tej moto nalietla 8000 km, cize poznam dobre moju moto aj jej tlkol ......uz pri nastartovani a bez helmy viac pocut motor, ako uviedol Karci , ze moze bit nieco so vyfukovou sustavou , proste asi nieco nedolieha ......skor ma trapia tie vibracie , ktore sa objavili cca az po 500 km najazdenia v tomto roku a robi to na kazdom stupni, cim viac otacok, tym viac vibracii....idem dat vymenit retazovy kit a uvidi sa ci to prestane ci nie, este ma napadlo ci to nebude tym ze bude malo motoroveho oleja , ale nejde mi to do hlavy , kedze v garazi som po 7 mesiacoch nenasiel ani kvapku na podlahe a pred padom som dolieval pol litra oleja na strednu rysku a presiel som iba cca 300 km .....
...sakra teraz ma napadlo , ze vlastne moto spadla na tu vyfukovu cast , myslim tym na koniec vyfukovej casti ako su na nej tie strieborne pliesky uchytene na skrutkach ....aj z vyfuku ide vacsia sila , vyssi tlak , ale ten najvacsi hluk ide okolo motora...
....takze pred chvilou som sa vratil z garaze bol som sa previest ...kontroloval som olej, toho je dost a nebude to ani retazov , konzultoval som to s jednym motorkarom , bol sa previest a hovori , ze to suvisi s motorom , tak neviem ...