Máte zkušenosti s nějakou zadní offroadovou gumou použitou na předním 19" kole velkého GS? Je něco zásadního proti takovému použití ("něco", ne "někdo" takže min. fízly a pojišťovnu z toho vynechávám :)).
Nezabíjejte mě. K tomuto dotazu mě vede téměř zoufalá snaha najít nějakou gumu v 19", která bude alespoň trochu slušná do měkka. Dočasně. Do doby než zkonvertuji na 21". I když moje dočasně bývá často blízké tomu z r. 1968 ...
ja tam davam nejakou zadni Michelinu, ale ted ji mam ve sklepe a tak nevim co presne jo to za typ. Jen to dost huci a pri brzdeni se to žvíká, pokud vyhrabu nejako fotku kde to bude videt tak ji sem dam, ale v terenu nebetyčný rozdil proti tem silničnim špuntům co jezdim normalne
Kompletní výbava motocestovatele www.rockway.cz výrobce www.klim-cz.com-oficiální dealer www.twalcom-czech... - výhradní dovozce http://www.facebo...ockwayShop Revitshop.cz
Ahoj,
jezdíme s klukama na předku 100/90-19 BF Goodrich Cross + go. Je to krosová zadní špuntovka, má boční vedení, v bahně dobrá, na vrstevnici super. Má rychlostní index do 130 km/hod., hmotnostní splňuje, hučí, brzdí vláčně, do zatáčky se musí motorka přemáhat, ale dá se na to vše zvyknout. V 19´ toho není moc na výběr......
Čus.
Pomatenost, zvaná BMW.
Ó, díky za rady všem
Tu Goodrich jsem sice vůbec nikde nenašel, ale při hledání jsem koukal třeba na http://www.maxxis...-Rear.aspx. Nicméně konkrétně tady u těch Maxxis všechny 100-ky mají jedno společné: určení pro ráfek 1,85. 110 pak 2,15. Není s tím na "našem" ráfku 2,5" problém?
Bf Goodrich C + Go mají u Pneu Chára v doprodeji za 840,- Kč.Mám ji nazutou bez duše a po nastříkání pěny na opravu pneu drží tlak na 100 %. Na ráfku sedí tedy dobře. Do terénu super guma. Zdejší člen fóra má na nínajeto cca 5500 km a je jak nová........
Pomatenost, zvaná BMW.
Deny nepřeháněj už je na ní najeto sice hodně ale smetená je taky slušně než ji sundám tak pořídím foto. Pravda že je to i po téhle dávce km 2x vyšší vzorek než nová E09.
Andveture73-pardal> no Michelin to bude AC-10, stejný vzorek jako BF Goodrich jen vyšší cena a mnou neověřená životnost. Kolik si na ní natočil a jak rychle mizí?
Deny> další pravda je že jak se guma sjíždí tak sice začíná víc řvát ale zároveň se líp chová na silnici
Upravil vlada-adv dne 20.05.2010 10:55
Chlapi, mohli by jste nekdo udelat souhrn, co vsechno " zadkovyho " jde nazout na predek? Tohle me zajima. Tourancky dojizdi a nove uz chci ostrejsi. I kdyz nevim jestli cross neni uz moc vyhrocene na hrosika ktery je jen " lehky " terenak.Ale kamkoliv jedu s menisma endurama,limit je pro me guma a ne vaha Co tak zadek Mitas E10 a predek neco s vedenim?
hi panove
taktez jsem hledal a hledal a zkousim porad
nejdriv jsem mel na predku Mitas C-20 guma v pohode trosku tvrdsi ale vpohode na blate a vterenu parada konecne jsem mohl v blate lip zatocit (naklonit)
na asfaltu se to da nejsem strelec takze v ramci moznosti
obuto bez duse a drzela vpohode ma sice tvrdsi kraje ale obout jde i doma a drzi
mokrej asfalt podle ocekavani vysoky spunty a tvrda smes ala mitas takze pokud stim clovek pocita tak ho to moc neprekvapi
vydrz v pohode 12t v 5 sem ji obracel
podotykam jezdim natom porad jak off tak asfalt i dovolena vylozene co byl asfalt 3t km nechce se mi na kazdej druhej vykend prezouvat na neco jinyho proste testuji
je krapet sirsi tak se mi i jednou stalo (blato fest a trava ) ze se mi zalepilo predni kolo a kouslo v prednim blatniku oddelal sem ho a parada
ted mam na predku Dunlop Mx 51 a prada je o poznani meksi smes tim padem lip drzi za mokra spunty taky hodne vysoky lip se mi sni jede po asfaltu
musi se trochu ze zacatku ojet kdyz je nova tak si clovek pripada ze jede na uzovce jak se vse vlni (mel sem i cerstve obutou zadni spunt)
momentalne ma 5t a pohoda za chvily obratim a da jeste jednou tolik minimalne
opet sem ji testoval vsude jak asfalt tak off blato sucho pisek (maroko) i snih atd
obudo bez duse a drzi naprosto vpohode zadny uchazeni ma meksi kraje nez mitas lip se odouva doma
Zadek ted mam Mefo Stonemaster mfc12 jediny spunty co sem nasel v 17palc a aspon 140sirka
off je stim absolutne parada blato kypra puda vse super bere jak diva bocni vedeni parada (stejnej vzorek ja mitas c-02 jen uz od podledu sirsi guma)
mel sem to obuto bez duse parkrat sem ze zacatku dofoukl a pak drzela
nicmene v maroku po blbostech s plne nalozenou a popustenou pneu sem ji zul z rafku tak sem pak dal pro jistotu dusi a pohoda (ma pekelne tvrdy kraje)
test probehl chvily na podzim blaticko atd vse perfektni pak test presuny po maroku (rychli presuny po asfalte) tam dostala zabrat moto plne nalozena jak tank nicmene v pisku supr hrabal sem se vpohode (pri mem neumeni jezdit a v techto podminkach) ze vseho i plne nalozen kde tkc a dalsi byli o poznani hur
ted mam najeto 5t a je pod pulkou tak su zvedav co vydrzi
tot zatim vse uf
ty predky sou 100 aby to bylo aspon trosku uzsi bo i tak je to balon
Upravil crazywhy dne 20.05.2010 11:50
milanosor> můj pohled je tento:
a/ jezdím v klidu limit 130 mi běhěm roku nevadí
b/ můžu se přispůsobit gumě na slinici těžko už v terénu
c/ dopředu můžeš dát krosový zadek dle vlastní úvahy dva typy máš nahoře problém je najít něco co se hned nezalepí v blátě a bude to mít výdrž km na silnici nic než pokus omyl nepomáhá odzkoušená BFGooodrich bohužel už nebude a tak bude zase laborování.
A co tam máš za šířku 100 nebo 110? Jinak díky za potvrzení toho MEFO na zadek. Nebyl jsem si s tím úplně jistej. Karoo tedy na chvíli odložim a koupim na test tenhle povedenej páreček.
tp vlada-gsa:tak mam pouze tohle http://www.e-moto...7-69r.html
a http://www.motobu...one-Master
a nekde sem to nasel jeste za 1450 ale to mam ulozeno asi v praci takze az zitra jinak ja sem to uplne nahodou koupil unas u jednoho cloveka v motoshopu co jezdi motokros
na zadek jina volba moc neni
a predek porad laboruju ted sem v jednom obchode potkal KYOTO 100/90-19 a vypadala uplne nejuzsi guma co sem v tomhle rozmeru videl ale nevim co to je zac
jeste sem ted koukal na dunlop mx 71 taky nevypada veru zle
Upravil crazywhy dne 20.05.2010 18:52
Tak jsem zde nakoupil odvahu a následně zadopředek Bridgestone M204 v rozměru 100/90-19 (57M) - v Razzo. Ta Maxxis byla hrozně tvrdá, tak jsem sáhnul o pár stovek výš. Motorka chytla takový trochu traktorový vzhled, ale s tím zlepšením na blátě jste nekecali. Je to paráda. Jistota, jakou jsem dosud nepoznal. Kavčák je po těch deštích docela ve formě, ale guma i v tom hnusu parádně drží stopu a pěkně se čistí. Zato Karoo na zadku vůbec nevěděla co se děje ...
MEFO mám objednanou taktéž v Razzo a bude někdy příští týden (1850). Za těch 1450 jsem jí taky viděl - na extralevnepneu.cz, ale na dotaz mi přišla odpověď, že není a neví kdy bude. Už jí asi i stáhli z nabídky = teď už jsem jí tam nedohledal.
Jsem zvědav jak to bude pokračovat. Dám info. Jo a ... díkec! :)
dokturek přiložený následující obrázek:
nForger napsal(a):
dokturek> A mas vzadu MCE Karoo, nebo Karro T ? Karoo by melo byt dobre :|
MCE Karoo bez T s 1300km - cca 50:50 on:off. Souhlasím, že je dobrá, ale ve srovnání s předkem to konkrétně na testovaném povrchu (jílo-písčité bláto) bylo nebe a dudy. Do měkka jí podle mě chybí výška.
dokturek přiložený následující obrázek:
crazywhy> už je doma zítra jdu obout našel jsem ji za 1780 i s PPl poštovným super mám radost jak malé dítě objedanal jsem ve čtvrtek po poledni a dnes ráno zvonil pošťák
tak jsem se podival ve sklepe a opravdu ten predek je Michelin AC10 cross a zadek davam Mefo master stone. Predek zadim drzi dobre, skoro nesjety ale samozrejme uz se na nem malinko zacina projevovat odskakani,spunty zacinaji byt sjety sikmo dopredu. To Mefo vzadu ubyva rychleji, ale ja na nich mam max. 1500 a to vetsinou v terenu, pouze prejezdy volne po silnici, ale zvyknes si, s predkem se trochu peres, do zatacek to musis trochu zlomit, huci to pri 100 a vice jako krava, ale v terenu se konecne hnes a klidne rozjedes i v kopci :-), ted jsem dal silnicní (E10) a do terenu se trochu bojim