1. dodat odpor a zatížit na úroveň žárovky. Musíš to pořádně udělat - odpory jsou velké a uklepávají se.
U tohoto se můžeš lehce vrátit k žárovkám ( třeba kvůli STK )
2. poladit relé blinkrů. To je trochu náročnější. Musí se změřit ( nebo spočítat ) úbytek na snímači proudu ( bočníku ) a ten upravit tak aby při menším proudu co jde Ledkami měl úbytek jako ten původní s žárovkami.
Tady se k žárovkám vrátíš pouze po zpětné úpravě bočníku.
Já jsem si udělal variantu 2. Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
Pozri si kolko máš vývodov a u trávnička ho kúpiš a máš to vybavené, dufam že to nemáš relé jak na 1150 lebo tam pomahajú ozaj iba odpory alebo laborovanie a prerábanie,
jezek napsal(a):
řešil to tu už někdo? Mám F 650 GS (2007 - poslední jednoválec) a pořídil jsem LED blinkry z R1200 GS (2010).. Jsou malý, hezký a svítěj.. ale.. když je jen vyměním, budou blikat rychle nebo jen trvale svítit páč nemají 10W odpor na každé žárovce jak standartní blinkry.. buď tedy dát relé pro "LED blikny" nebo druhé řešení je ke každému blinkru dát odpor na 8-9W aby se zatížení uměle vytvořilo.. Luis prodává relé pro LED blinkry ale není z katalogu jasné zapojení, proto se ptám zda to tady někdo už řešil a jak .. Aby to chodilo i když mám vypínač na "varningy".. díky za odpovědi a rady porady..
Já mám blinkry který jsou už z výroby udělaný tak aby se tvářily jako blinkry s žárovkou a pak nemusíš nic předělávat a vše funguje jak má. To je asi nejlepší varianta.
Jinak nevím proč bych nemohl na STK s LED blinkry? Když mají homologaci a vše potřebné?
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
jezek napsal(a):
řešil to tu už někdo? Mám F 650 GS (2007 - poslední jednoválec) a pořídil jsem LED blinkry z R1200 GS (2010).. Jsou malý, hezký a svítěj.. ale.. když je jen vyměním, budou blikat rychle nebo jen trvale svítit páč nemají 10W odpor na každé žárovce jak standartní blinkry.. buď tedy dát relé pro "LED blikny" nebo druhé řešení je ke každému blinkru dát odpor na 8-9W aby se zatížení uměle vytvořilo.. Luis prodává relé pro LED blinkry ale není z katalogu jasné zapojení, proto se ptám zda to tady někdo už řešil a jak .. Aby to chodilo i když mám vypínač na "varningy".. díky za odpovědi a rady porady..
Já mám blinkry který jsou už z výroby udělaný tak aby se tvářily jako blinkry s žárovkou a pak nemusíš nic předělávat a vše funguje jak má. To je asi nejlepší varianta.
Jinak nevím proč bych nemohl na STK s LED blinkry? Když mají homologaci a vše potřebné?
Pokud mají homologace je to OK. Viděl jsem jich dost - (právě ty co pak blikají rychle) a ty homologace nemají.
Pak je v tom potencionální problém.
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz