Ach môj postreh..., včera, po ôsmych mesiacoch od kúpy, som si to prvýkrát všimol...
Ak počas jazdy v noci, so zapnutou stretávačkou a dialkovým, stlačím spojku a nechám otáčky klesnúť, je vidieť, že postupne klesá aj intenzita svietenia svetiel. Nie nejak dramaticky, ale je to voľným okom pozorovateľné.
Problémy s dobíjaním nemám žiadne.
Po naštartovaní musím trošku vrknúť plynom - aby zhasla kontrolka dobíjania (to je podľa http://www.bmwgs....ad_id=2466 v poriadku)
Za tých osem mesiacov som odpálil už zopár žiaroviek (1x zadná obrysová, 2x ľavá zadná smerovka, asi 3 žiarovky v podsvietení budíkov).
Chce mi týmto regulátor naznačiť, že sa so mnou lúči, alebo je to prirodzená vlastnosť hrochov?
No nevím jak s tím stmíváním, ale ty spálený žárovky by mě v klidu moc nenechávaly.Na můj vkus trochu velká spotřeba.Já za 6 let snad jednou měnil H4.Asi by to chtělo alespoň pro začátek proměřit....
BMW R 1100GS vzor kačer
To stlmovanie je pozorovateľné len pri absolútnej tme okolia - ja som si to všimol len nedávno, keď som šiel v noci po ceste obrastenej stromami...
Po tom dvojnásobnom vypálení žiarovky ľavej zadnej smerovky som rozobral všetky 4 smerovky a prečistil kontakty, to isté aj zadné svetlo, žiarovky v podsvietení som nahradil LEDkami, tak som zvedavý, ktorá bude ďalšia
Takisto som si domontoval prídavné svetlomety, tak ak sa má regulátor odpáliť, nech je to čím skôr
Kolik ti moto dobíjí? A taky poznáš podle stavu spálení žárovky co se děje pokud je na spáleném vlákně kulička je to přepětím v palubní síti!
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Dobíja mi to 13.9V na voľnobehu, zapnuté stretávačky, ak zapnem dialkače (+150W) a výstražné smerovky, tak to klesne na 13.7V.
Vlákna žiaroviek som si bohužiaľ nevšimol.
tak to je v pohodě ale až ti příště praskne žárovka dělá to hlavně halogenka tak se podívej a přepálení vlákna muže to bejt jen blbá náhoda!Jedeš v noci dálky naplno a najednou šup tlumený a lup altík dáva pořád víc a v tom okamžiku to spálí jednu z žárovek!
... servis a diagnostika BMW Motorrad