Chlapi včera jsem si všiml, že mi při tlačení motorky nebo když je na hlavním stojanu a otočím zadním kolem, cvaká v kardanu cca každou otáčku cvaknutí. Při zatížení nic. To asi není normální že? Nesetkal se s tím už někdo? Nebo nějaký nápad v čem to může být? Díky
prasklé ložiskoněkde,střílím od pasu,možná při těch vůlích co to má,tak ti vtom lupe,jestli to nic nedělá při zatížení,tak jezdi dál
Upravil bystricke dne 19.08.2010 23:02
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
Hm..to by možné asi bylo...začátkem září plánujeme Albánii, to bych si s tím nelajsk...no uvidím jestli bude mít ještě někdo stejný názor nebo nějakou zkušenost...
kotrs napsal(a):
Chlapi včera jsem si všiml, že mi při tlačení motorky nebo když je na hlavním stojanu a otočím zadním kolem, cvaká v kardanu cca každou otáčku cvaknutí. Při zatížení nic. To asi není normální že? Nesetkal se s tím už někdo? Nebo nějaký nápad v čem to může být? Díky
Pochopil jsem že se ozve jedno cvaknutí (ne drhnutí) ale při otočení kola nebo kardanu o 360 stupňů? Jestli to je pravidelně při otáčce kola pak to bude nejspíš problém s planetovým kolem, Ale to pochybuji..to by zase nemělo vliv na zatížení..(pokud myslíš zatížení motocyklu vahou a ne zatížení jako záběr motoru). Jinak bych to typoval na kardan jako takový..chtělo by zkouknout...:-))) Předpokládám že vůle jsi zkoušel..
plynu není nikdy dost.. servis motocyklů BMW
Cvakne to tak dvakrát během jedné otáčky kola, jako takový lupnutí, jako když něco přeskočí...Zatížení jsem myslel vahou ano....Zkoušel jsem vůle v kole a to je úplně minimální.
Presne tohle mi delala jedna 100gs.Vymenili jsme krizky v kardanu,ktere meli evidentne uz vuli,ale stejne to tam trochu zustalo.Druha 100GS ma kardan tichej.Pri jizde se to nijak neprojevovalo a zadnej problem nebyl.Jen ten blbej pocit,ze to asi neni uplne idealni.A taky v tom luplo asi 2krat na jedno otoceni kola.Kdyz se kolem zaclo tocit rychleji,tak uz to nebylo tak vyrazne.Asi bych se priklanel taky k tomu planetovemu kolu.A nebo jeste z prevodovky.(Razeni ale chodilo bez problemu).Ono neni tak jednoduche poznat,odkud ten zvuk presne vychazi.
Upravil vevis dne 20.08.2010 00:08
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!