Zdravim vsechny, chtel bych Vas pozadat o pomoc s GPS. Ziskal jsem orig. navigaci, kterou vybavovalo BMW nektere stroje. Jedna se o verzi Motorrad Navigator III. Pred casem jsem vlastnil "II" verzi, ktera mela CF kartu a ta se dala celkem snadno editovat pres MapSource. Bohuzel "III" verze ma jen vnitrni pamet a tady je prave ten zadrhel v podobe smazani teto pameti a nasledneho upgrade novymi mapami. Docetl jsem se, ze se jedna o Garmin StreetPilot 2820, ktery sice ma fungovat jako MassStorage, ale nejakou pricinou BMW ma tuto funkci odstranenou a na vnitrni pamet se nada dostat. Jiz jsem v pocitaci instaloval vsechny potrebne drivery, v systemu vidim, ze je device pripojeno, ale jako externi disk GPS bohuzel nerozjedu:-( Shrnuto, nove data se nahrat daji, ale jakmile se vnitrni diskove pole, ktere ma kapacitu 2GB naplni, nevim jak jej smazat.
Snazil jsem se vygooglovat nejake informace, kde jsem narazil na neco jako prepsani souboru souborem, ale moc chytry z toho nejsem.
Pokud ma s touto navigaci nekdo zkusenost, byl bych moc moc vdecny za jakoukoliv radu.
Jeste jednou dekuju, ze jste to docetli az se :-)
ahoj, mam streetpilot 2820 a vsechno resim pres mapsource. usb mass storage taky umi - po pripojeni gps k pocitaci staci na despleji gps vybrat, jestli chci 'mod garmin' nebo "mod usb"
pokud mas mapsource, soucasti je i aplikace mapinstaller, kterou najdes tam kde mas mapsource nainstalovany. Tahle aplikace se da pouzit na prehrani stavajiciho mapoveho souboru.
snad ti to pomuze.
edit: k nahravani dat z i do zarizeni se da mapsource pouzit - staci nejdriv nahrat veci ze zarizeni, upravit co chces a nahrat zpet do zarizeni.
Upravil nForger dne 18.09.2010 21:05
No, ale v tomhle je prave ta potiz. BMW Motorrad Navigator 3 je, jak jsem se docetl, Garmin StreetPilot 2820, ale je trochu poupraven. Nema prehravac muziky a nefunguje jako USB diskove pole, coz je prave ta moznost po pripojeni jak pises (Garmin/US. Mapinstaler samozrejme mam, ale umi jen pridavat dalsi mapove podklady do pristroje nebo pametovou kartu.
Muj problem spociva v tom, ze mam v pristroji Europe City Navigator 2008 a potrebuji ho nahradit novym. Ovsem po pripojeni k MapSource jde novy podklad jen pridat, coz mi sw hlasi plnou kapacitou disku v pristroji a neumi jej prepsat.
V tomto je prave ten zakopany pes a je to jediny rozdil v obou verzich (2820/BMW MN3), ale bohuzel ten zasadni.
Shanim nekoho, kdo ma zkusenost s BMW MN3 a dokaze mi pomoci....
Diky.
BMW Forewer
Tak nic
ale stejne zkus ten mapinstaller - zrovna dnes jsem ho pouzil pro prehrani stavajich map - mapsource mi z navigace nechtel stahnout mapy, tak jsem je pres mapinstaller prehral. treba to pujde i tobe.
Vtip je v tom, ze jsem Mapinstaler uz take zkousel, ale bohuzel mi stavajici mapu preinstalovat nedovoli, jen mi zahlasi plnou kapacitu uloziste a basta.
A tim jsem vycerpal vsechny sve dostupne moznosti a volam zoufale o pomoooooc :-(
BMW Forewer