Dobry den
Potreboval by som poradit, vybija mi akumulator na bmw 1200 rv 2006
uz je tam nova 2 baterka, akonahle nejazdim viac jak 5 dni uz nenastartujem,
alarm nemam, ziadne spotrebice nejsu zapnute,kluc je vypnuty
neviete poradit?
ked odpojim baterku tak nastartujem aj po mesiaci
dakujem za kazdu radu
zisti nieco pocitac ked sa spravi diagnostika?
je tam elektricky posilovac brzd
motorka ma 7000 km
Caf neviem co 1200 ale moja 11 to robi tiez ( za cca 14 dni hlboko vybijala baterku ). Rada znie kup si dobijacku a urob pripojenie priamo z baterky ( specialny steker priamo na nabijacku , ale taky co je original k nabijacke a je vodeodolny ) ja mam spickovu nabijacku od Ctek model myslim 3600 a je k tomu aj ten steker, cele to stoji nejaky 70-80.- euro. Ja ju mam napojenu stale, ma inteligentne sledovania napatia , cize baterky neprebija.
no proste vybija baterku a tak ju zoslaby ze nepretoci starter
ja nechcem mat vkuse napojenu na nabijacku baterku
ja chcem vediet pricinu
a je to RT 12OO
dakujem
Napiš co máš na motorce za nestandard. Například přídavná světla, GPS, zástrčky 12V atd.
Odpoj + Konektor a mezi tím dej amermetr, zjistíš kolik ti odebírá v klidovém režimu. Může se stát, že nějaký konektor je zoxidovaný, nebo i spínač.
BMW GS 1200, Yamaha XTZ 750 www.roadbook.cz
Podľa iskrenia nič nezistíš, bez merania sa ďalej nepohneš.
Zober obyčajný multimeter, ktorý dokáže merať jednosmerný prúd (DC) a zapoj ho do série s baterkou (pri úplne VYPNUTEJ moto), t.j.:
Odpoj hrubý kábel, čo ide na mínus (-) na akumulátore. Jeden kábel multimetra daj na mínus (-) na akumulátore a druhý kábel multimetra daj na ten odpojený hrubý kábel. Ampérmeter ti ukáže kľudový odber, ktorý by mal byť rádovo v miliampéroch (mA). Podeľ sa s nami o jeho hodnotu, a potom uvidíme, že čo ďalej.
Připoj ampérmetr a zjisti odběr proudu. Při připojení ampérmetru můžeš postupně proklikat všechny spínače zda nějaký neodebírá proud. Pokud připojuješ konektory na baterku a ty jiskří, tak je tam docela slušný odběr proudu. Zkus zjistit kde a to i tím, že budeš odpojovat konektory, které najdeš po cele motorce pod kapotáží. Zase to zjistíš s připojením apermetru.
Odkud jsi ?
Přeji hodně štěstí
BMW GS 1200, Yamaha XTZ 750 www.roadbook.cz