Čauky, n2jak mi z ničeho nic přestalo fungovat ABS a posilovač brzd. Mám model 06. Večer dobrý a ráno, když jsem nastartoval, tak už nejel. Baterkou to není. Neví někdo, jestli třeba nemá nějakou pojistku ten ABS modul? Budu vděčný za každou radu. Předem dík Bandas
Občas se mi to taky stane, mám 05, ale stačí vypnout motor, elektriku, chvíli počkat, znovu nastartovat a je opraveno. Ale samo sebou to taky není, myslím, že to bývá když nastartuju dřív, než všechno to předstartovní chroustání a kvílení ustane.
Ahoj, zkus nove nastartovat, a pockej az probehne komplet cela diagnostika a potom az nastartuj. Jestli to nepomuze tak tam muzes mit nejakou softwarovou chybu, to uz jsme taky meli. Prijed na diagnostiku, to napichneme a nahrajem nove software.
Honza87 napsal:
Ahoj, zkus nove nastartovat, a pockej az probehne komplet cela diagnostika a potom az nastartuj. Jestli to nepomuze tak tam muzes mit nejakou softwarovou chybu, to uz jsme taky meli. Prijed na diagnostiku, to napichneme a nahrajem nove software.
A kdybych taky potřeboval diagnostiku - odkud jsi a co by to stálo??(zkouknout,vymazat chyby,příp.přehrát) Dík.
xxx
Mám pocit, že bude mít pravdu Honza87, dnes po čtrnácti dnech to behem jízdy přestalo blikat a funguje jak posilovač, tak ABS. Už se mi to stalo párkrát,ale většinou po ujetí pár km bylo vše ok. Tentokrát to trvalo asi 500km. Opravdu zvláštní. Budu se muset objednat k Vám do Vídně. Jen ted nevím jestli to má smysl, když to opět funguje. Abych nevypadal jak idiot. Ze chci spravit něco co jede.
.....posilovač brzd zvykne kanbus vyhodit aj vtedy ked je pačka opreta o krat rukovate a je zopnuty a neustale beži,ale po opetovnom naštartovani zvykne naskočit......skusit skontrolovat a vyčisti zastrčku na module abs pod nadržou
karcici napsal:
.....posilovač brzd zvykne kanbus vyhodit aj vtedy ked je pačka opreta o krat rukovate a je zopnuty a neustale beži,ale po opetovnom naštartovani zvykne naskočit......skusit skontrolovat a vyčisti zastrčku na module abs pod nadržou
Jo,ale pokud by byl sepnutý spínač, tak by posilovač snad začal hned pískat po zapnutí klíčku. A ten bohužel ani nehlesl. Možná se pletu. Ale zkusím se tam podívat.
...možno je to len blokle a treba na diagnostike vymazat chybu....ono stači aby aj niektory spinač brzdy bol zasekly a už to hadže červeny trojuholnik takže skusit aj skontrolovat spinač prednej a zadnej brzdy popripade ich ropozpojit na konektoroch po rozpojeni by mal posilovač bzučat
Upravil karcici dne 03.10.2010 18:46
Loni jsem měl ten samý problém. Nechtěl naběhnout posilovač brzd a ABS. Navíc mi za jízdy střídavě svítila porucha dobíjení a mazání a ručička tachometru si dělala co chtěla. Trvalo to čtrnáct dní (na dovolené). Páčka brzdy se mi neopírala o kryt, ani očištění čidel ABS nepomohlo. Naštestí motorka domů dojela. Na diagnostice mi smazali chyby a prodali novou baterii. Měl jsem tam ještě původní od roku 05. Baterka normálně startovala, ale řekli mi, že to mohlo být tím ,že na ní mohlo být podpětí a řídící jednotka to neskousla. Od výměny baterky je pokoj.
bandas> záleží kde se pohybuješ, pokud máš občas cestu sem na sever můžu ti to píchnout na pc projet chyby pokud to máš blíž k vídni vyzžij nabídky Honzy87
Honza87 napsal:
@ Bandas: ale blbost, proc by si mnel vypadat jako blbec??? Neni vubec problem prijet, mi se ti na to kouknem, napichnem na tu diagnostiku, a uvidime.
@ Motofanda: ziju ve Vidni, a pracuju u BMW Viden Motorrad, stat to nebude nic, jenom 30 minut tvojeho casu
tak to smekám.......takový přístup se dneska již nevidí.
xxx
Bandas - jestliže bydlíš kousek od Brna ( v profilu máš Blansko), tak to máš ke mně do Oslavan "co by kamenem dohodil". Když budeš mít cestu okolo, tak se zastav na kafe a já ti to taktéž nezištně "napíchnu" na PC.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
koupil jsem jetou GS 04 s tím, že modul posilovač / ABS je špatný (prodejce původně tvrdil, že jen ABS). Ve skutečnosti to ale funguje tak, že když ji nahodím, tak svítí kontrolka ABS a na ruku nebrzdí s posilovačem. Když zabrzdím nožní brzdou, ozve se posilovač a nějakou dobu funguje jak na ruční, tak na nožní. Po nějaké době ale opět přestane fungovat ...
Moto bylo na přehození mil na km v brněnském Renocaru a tam mne "překvapili" zprávou, že ABS modul je fakt asi v pánu. Novej stojí na ebayi ca. € 1600 a to je fakt balík. . Jetej jsem viděl za ca. € 300, ale kdo ví, jestli by nebyl stejnej jako ten co ho mám v motce. Netušíte, jestli existuje někdo, kdo to dokáže spravit ?
Tom