ahoj, tak ho mám konečnš doma :-))) huráááááá. je uplně nový a moc krásný, ale to je tady asi každýmu jasný:-) Potřeboval bych poradit jak správně zajíždět prvních 1 tis km. Sice mám manuál ale je v polštině. Tak bych radši radu od někoho kdo má s tím už zkušenost. Popřípadě, zda někdo z vás nemá český manuál k r.v.2010 nebo rada kde koupit. díky moc. příští týden už snad bude SPZ tak budu moct vyrazit.
Je to jednoduchý jezdit jen do 4500 otáček řadit řadit a vyhejbat se dálnici nedržet ji u krku a hlavně nechat ohřát!
... servis a diagnostika BMW Motorrad
mno tuším, že první garančka je za 1000km, neměl bys to točit nad 3500ot. lepší prvních pár km než se zahřeje tak do 2500ot. a hlavně si kontroluj olej ale klidně každých 500km, ze začátku je celkem pravděpodobné, že nějaké to deci vezme... a je škoda kvůli takové prkotině si svůj klenot poškodit
..... no v manuálu je do 4000 tis otáček, souhlasím s necháním zahřát, ale zezačátku 2500 otáček než se zahřeje je málo, to spíš naopak trápíš - a taky měnit otáčky, neject konstantě 300 km v kuse na 3500 otáček.
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
Prd. Pořádně si to přečti, a drž se toho.
Kluci ti radí do 09. 010 má ůplně jiné pásmo otáček. Je tam něco jako do 400km-pod 4,5t ot, do 600km pod 6t ot, a do 1000km v do omezovače-jen krátce.
Ať to nezajíždíš tak že z toho budeš mít lemru.
Ty čísla pochopíš i když je to v polštině. Pokud ne tak ti to pohledám, mám angl.
Ať slouží.
Jo a nedržet konstantní otáčky jak, se píše výš. Akcelerovat, měnit zátěž a otáčky. Členitý terén.
Upravil Waltr dne 03.10.2010 19:19
Waltr napsal:
Prd. Pořádně si to přečti, a drž se toho.
Kluci ti radí do 09. 010 má ůplně jiné pásmo otáček. Je tam něco jako do 400km-pod 4,5t ot, do 600km pod 6t ot, a do 1000km v do omezovače-jen krátce.
Ať to nezajíždíš tak že z toho budeš mít lemru.
Ty čísla pochopíš i když je to v polštině. Pokud ne tak ti to pohledám, mám angl.
Ať slouží.
Jo a nedržet konstantní otáčky jak, se píše výš. Akcelerovat, měnit zátěž a otáčky. Členitý terén.
Tak pravda je, že radím na 08-09 model Aspoň tohle v manuálu mám já - těch 4000 otáček. Nicméně já zajížděl razantněji a teď nežere olej vůbec .....
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
effa napsal:
ahoj, tak ho mám konečnš doma :-))) huráááááá. je uplně nový a moc krásný, ale to je tady asi každýmu jasný:-) Potřeboval bych poradit jak správně zajíždět prvních 1 tis km. Sice mám manuál ale je v polštině. Tak bych radši radu od někoho kdo má s tím už zkušenost. Popřípadě, zda někdo z vás nemá český manuál k r.v.2010 nebo rada kde koupit. díky moc. příští týden už snad bude SPZ tak budu moct vyrazit.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
effa napsal:
,,Tak je to do 200km do 5,5 tis. otáček, do 400 6,5 tis. do 600 je to do 7,5tis. otáček a zbytek do tisíce to občas točit do červeného. Takto hovoří manuál. Už to jen dostat na SPZ a jedu.
no,hlavne bych jezdil ve dvou,nalozenej a daval bych ji max do 4500ot.po 1000km bych zvedl otacky na max na 6000.dle meho nazoru ma motor takovou dusi jakou do nej vdechnes.budes li jezdit nalozenej a po horach bude to tahoun.kdyz budes jezdit sam a po dalnici pojede to jak raketa,ale v kopcich budes hodne radit.(na par masinach uz jsem to vyzkousel)
BMW GS 1200 adventure a Babeta.
no,hlavne bych jezdil ve dvou,nalozenej a daval bych ji max do 4500ot.po 1000km bych zvedl otacky na max na 6000.dle meho nazoru ma motor takovou dusi jakou do nej vdechnes.budes li jezdit nalozenej a po horach bude to tahoun.kdyz budes jezdit sam a po dalnici pojede to jak raketa,ale v kopcich budes hodne radit.(na par masinach uz jsem to vyzkousel)
BMW GS 1200 adventure a Babeta.