A když jsem tak smělej, mám totiž čas, protože ležím se zlomeným kotníkem, máte nškdo zkušenosti s řazením v enduro botách? Já si jedny pořídil asi okolo 4000 Kč, jsou fajn pevné, ale moc jsem v nich nenajezdil. Přece jen v klasických turistických jde řadit lépe. Na poslední vyjížďce jsem si nějak dokaličil nohu a po několika dnech zjistil, že je zlomená. Dnes už vím, že jiné botičky než ty pevné s fixací už na sebe nevemu :-) Mám ale trochu problém s řazením. Je to takové neohebné, neumělé. Jde to, ale jde asi o zvyk. Vaše zkušenosti?
Jurek
bmwjurek@seznam.cz
www.bmw-gs.estranky.cz
www.scrc-ostrava.estranky.cz
608 822 033
Je to čistě o zvyku...ale neumím si představit, že se někde procházím po městě v krosových botách, takže na turistiku volím pohodlí, před větší bezpečností. Na ostré enduro bych v jiných botách než krosových ale nesedl...mnohokráte mi zůstala noha pod motorkou.
Kompromisní bota je SIDI Adventure
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Říkali kluci že se poddají. jsou napůl kožené a napůl plastové. Kloub nemají. Zatím jsem v nich jen sekal jak **** trávu se sekačkou :-) to aby se trochu poddali. Ještě že mám chalupu na polosamotě. Dnes ale vím, že jsem si je raději měl vzít na motorku ha,ha,ha...
Jurek
bmwjurek@seznam.cz
www.bmw-gs.estranky.cz
www.scrc-ostrava.estranky.cz
608 822 033
Enduro boty jedině s kloubem. Sice i tak budeš muset přenastavit řadičku a trochu si zvyknout ale oproti enduro botám bez kloubu je ten rozdíl velikej.
Každej si většinou vychvaluje ty svoje, ale někde si odzkoušej TCX Pro2, Sidi Crosfire a i Garene má několik modelů s kloubem.
Sidi maj nízkej nárt, TCX naopak vysokej, některý jsou s vnitřníma botičkama … prostě odzkoušej a zjistíš co ti vyhovuje.
Však si zvykneš. Já když sem přesedlal z kanad do pořádných bot tak sem si zkraje myslel že to prostě nepude a budu jezdit zase v kanadách ale ted už na ně nedám dopustit a řadím jako fík a kloub nemám. Jen sem musel zvednout řadičku. Naopak mám problémy řadit když náhodou vyrazím v teniskách k rybníku.
Jurek napsal:
A když jsem tak smělej, mám totiž čas, protože ležím se zlomeným kotníkem, máte nškdo zkušenosti s řazením v enduro botách? Já si jedny pořídil asi okolo 4000 Kč, jsou fajn pevné, ale moc jsem v nich nenajezdil. Přece jen v klasických turistických jde řadit lépe. Na poslední vyjížďce jsem si nějak dokaličil nohu a po několika dnech zjistil, že je zlomená. Dnes už vím, že jiné botičky než ty pevné s fixací už na sebe nevemu :-) Mám ale trochu problém s řazením. Je to takové neohebné, neumělé. Jde to, ale jde asi o zvyk. Vaše zkušenosti?
já si na plastový boty zvykl docela rychle, pár km a ůž to šlo dobře.
Mám nižší stupačky a tak jsem snížil brzdu a na s řadičkou jsem právě díky těm stupačkám nemusel hrabat.
Při řazení nahoru, to tak nějak podeberu jen dvěma třetinama boku boty a páka po plastu na špici sklouzne a zařadí, jde to dobře.
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
Stavitelnou řadičku od TT jsem kvůli botám kupoval na GXC, nastavil jsem si jí na to ideálně, ale když jsem jezdil v civilu, byla relativně daleko a vysoko(ale zvykl jsem si). Po koupi 1150 mi přišla origo řadička hrozně blbě umístěná, takže jsem opět přemýšlel o štelovací a o stupačkách... Nakonec jsem ale zkrátil ten závit kterým se ladí výška, takže jsem vyhodil i tu kontramatku a sešrouboval to totál na doraz a hle, našel jsem naprosto ideální umístění. Jak s enduro botou ve stoje, tak s civil botou v sedě . Prostě paráda a nic dalšího tedy měnit nebudu. A to nemám úplně malou nohu, 45, takže smysl v tý TT řadičce prostě nevidím téměř pro nikoho....
Jinak jezdím v Crossfirech od SiDi a to jsou relativně bačkory a dobře se ohýbají už od nova, čili s úplnýma "lyžákama" porovnat nemůžu.
Maiali nel Fango!
TCX PRO 2 je super volba jsou tet i za super prachy, já mám TXC pro 1 s botičkou a mám už je asi 4roky a kupoval jsem je za 8900kč a ty dvojky tet seženeš za necelejch 6000kč a je to super bota
Boty bez kloubu změknou tak po týdnu ježdění a pocení se v nich
Ale momentálně bych už bez kloubu botu nekoupil. Ikdyž možná u Tech10 bych udělal vyjímku.
Řadičku je potřeba zvednout
mám bez kloubu. včera sem s nima absolvoval 10km procházky(v poho). řadí se mi v pohodě. za celou sezonu sem s nima najezdil 6000km a nachodil tak 50km fakt je z nohy nesundavám. nemám jiné botky takže všude musej dojít dneska už bych kupoval zase jen plasťáky ale asi s kloubem a nejlépe SIDI.
Tančící Havran
Můžete mi poradit? Vybírám mezi Forma Terrain TX, Forma GT WP a možná bych uvažoval i nad Forma Dominator Comp. Nejezdím žádný tvrdý off-road, spíš běžné cestování, občas výlet mimo asfaltky, ale nějakou ochranu nohy přeci jen uvítám. Díky za rady. http://www.eshop-.../strana-1/
Upravil berka dne 07.11.2010 20:21
dříve F 650 GS
později R 1200 RT
dnes jen skútr Honda ADV 350