Omlouvám se všem kteří to tu už asi nejspíš řešili ale mě sep orostě ve vyhledávači nedaří nalést dané téma..asi sním neumím ještě zacházet:-(
jak jste kdo řešil vyztužení nosiče kufrů??četl jsem že to dost praská pod zátěží a tak bych rád toho předešel.. kdyby měl někdo aj ilustrační foto byl bych vděčný :-)
děkuji všem
jj přesně to mám na mysli...vyděl jsme na nějaké fotce takové obludné lešené co bylo provázané s bočními nosiči ale to se mi nelíbilo... chtělo by to něco elegantního a účinnýho jen nevím co a jak :-(
Jo, válí se mi to v garáži a je mi líto to vyhodit když sem si s tím dal tolik práce. 1150 to má stejný. A posložilo mi to dobře a nevypadá to špatně a je to v komaxitu. ted se něco podobnýho dělal kámošovi na transalp.
Jestli to chceš nechám to za dáčo.
ztohoto příspěvku vůbec není jasné co chceš vyztužovat,asi by to chtělo více popsat,sleduji tyto fóra a vaše zkušenosti,náměty se snažím,a pokud je to reálné,zakomponovat do svého výrobku,to že vyztužíš podsedlák z důvodu praskání, je známka toho,že něco neůnosmě přetěžuješ
kufr a nosiče vždy unesou víc než udává výrobce ale vzhledem k váze kufru je nutno volit trasu a jestliže ti začne praskat podsedlák,tedy hlavní rám,musíš ubrat z váhy kufru,snížit rychlost v terénu
To že někde něco vyztužíš,tím posuneš bod největšího namáhání na jiné místo,je to jen otázka času,kdy ti vydrží konstrukce podsedláku a prdne ti něco na převodovce,myslím úchytný bod
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
bystrické- na foru jsem četl a dost lidí to i říkalo že praská podsedlák někde v místě zadního nosiče.baworáka mám chvilku a tak nevím co a jak a rád bych tomu předešel.proto bych to rád nějak vyztuzil a nebo udělal něco co by posloužilo jako nosič nový aby byl kufr třeba zároveň se zadním sedadlem a mezera mezy starým nosičem a novou tvorbou využil třeba pro nějakou taštičku či něco kam by se mohla dát třeba povinná výbava.nevím zda jsem to napsal nějak srozumitelně kdyžtak bych ti to pak nakreslil jak to myslím a poslal
terény nějak moc neplánuji jezdit ale jedná se mi spíše o to že když jezdím s přítelkyní ráda mi vzadu spí bohužél... a bojím se že dkyž mi tam bude hajat a bude opřená o kufr aby to náhodou neprdlo.proto bych tomu rád předešel nějakým rozumným řešením. další věc je že kufr ještě vzadu nemám ten budu obědnávat asi až po novém roce protože jsme teď docela vykrvácenej...
no něco takového bych si představoval je to asi lepší než jsem myslel já aby to bylo výš..bylo by to zbytečně složité.. to i vyrábíš že by se to dalo od tebe koupit a nebo sis to udělal pro svou potřebu a pár známích?