Ahoj! Odešla mi spojka na mé 650gs. Tak přemýšlím, že bych si ji sám vyměnil. Na netu bych obědnal spojkové lamely + pružinky. Už jsem se díval. Můžete mi prosím poradit, jak na to? Celkem si mašinu spravuji sám. Výměna oleje, výměna gufer ve vydlici a.t.d. Dělal to už někdo doma? Díky za vaše reakce a skušenosti. Bylo by super si to sám vyměnit. Martin
Hod motorku na bok ať nemusíš vypouštět olej! Je tam jedna trubka ktrerá ti bude vadit tu odděláš abys sundal víko! sundáš víko opatrně na těsnění a už máš spojku! Povolíš těch pár šroubku s podložkama a podní je pružina sundáš ten talíř a už máš spojku jak na dlani vyndáš staré lamely a dáš nové! Ty doporučuju namočit do oleje aby se nacucly a poskládáš to v opačném pořadí. povol si spojku na páčce a až to poskládáš a postavíš na kola nastavíš si vuli až nastartuješ. výměna je tak práce na max hodinu
... servis a diagnostika BMW Motorrad
servisak napsal:
Hod motorku na bok ať nemusíš vypouštět olej! Je tam jedna trubka ktrerá ti bude vadit tu odděláš abys sundal víko! sundáš víko opatrně na těsnění a už máš spojku! Povolíš těch pár šroubku s podložkama a podní je pružina sundáš ten talíř a už máš spojku jak na dlani vyndáš staré lamely a dáš nové! Ty doporučuju namočit do oleje aby se nacucly a poskládáš to v opačném pořadí. povol si spojku na páčce a až to poskládáš a postavíš na kola nastavíš si vuli až nastartuješ. výměna je tak práce na max hodinu
Díky moc! O víkendu se na to vrhnu.. No, ještě musím obědnat lamely + pružinky. Držte mi palce. Potom napišu, jak jsem to zvládnul.
servisak napsal:
Díky moc! O víkendu se na to vrhnu.. No, ještě musím obědnat lamely + pružinky. Držte mi palce. Potom napišu, jak jsem to zvládnul.
No hlavně napiš pak kde a za kolik si ty lamely a pružiny koupil.
Ještě se podívej v jakým stavu budeš mít "plechy" (ty plechové lamely mezi lamelama s obložením). Nesmí být vyžíhané a zkroucené. Ale to asi nebude tvůj případ - to se stane jen tehdy, když se dá motorce pořádnej "kouř" (gumování týpků na srazech apod.). U F650GS je jich tuším 8ks a u starších karbecových F650 7ks.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Tak!!! Spojka vyměněná.. Šlo to docela dobře až na některé zatuhlé šrouby..
Lamely byli hodně sjeté.. Zatím jsem to zkoušel pouze v garáži. Řazení a vše funguje naprosto super. Ještě to musím projet, jak bude trochu pěkně, tak to vyzkouším. Jinak jsem rovnou i vyměnil olej + filtr. Takže super a už se těšim na sezonu.
servisak napsal:
nedalo by sa to hodenie na bok využiť aj pri pretesnení vodnej pumpy? Čo sa stane keď odpojím poležiačky tú trubku čo tam zavadzia?
Určitě dalo jen musíš vypustit vodu na hlavním stojánku!! A pak až to položit!! A z té trubky poteče olej ale ucpeš to něcím nebude tam tlak!!
... servis a diagnostika BMW Motorrad
tak mam vymenu lamel a pruzin taky za sebou...jelikoz jsme vubec poprve vrtali do motoru tak jsme na tom stravili s bratrem skoro tri hodiny:-D ,ale vse funguje prefektne takze supr. Postupovali jsme jak pise servisak, doporucil bych sundat ochranny ram a ochranny plech motoru, pak se lepe manipuluje pri zacpavani te olejove trubky, ktera se musi naspodu odsrubovat. Nez jsem to stihl zacpat tak mi vyteklo oleje dost:-D staci nejaky kousek hadry a narvat to do te trubky srubovakem.
servisak napsal:
! Je tam jedna trubka ktrerá ti bude vadit tu odděláš abys sundal víko!
čau lze tuto trubku nahradit nějakou "pancéřovou" hadičkou ? připadně kde ji lze sehnat ? dík
Upravil svaca04 dne 14.09.2011 19:20
2009-2012 Bmw F650GS DAKAR 2000
2012 - ? ? ? Bmw R 1150 Gs Adventure 2002
2021 - ? ? ? Tenere 700 2021
2024 - ? ? ? Exc 450 F - 2023
jasne ja tam mam hadici. Sundej tu trubku a odnes ji nekam kde delaj hydraulický hadice. Me to delali agrostroji u prahy.
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
www.offroad.h2omaniaks.com