Chapu,ze cena je podezrela,ale ten Eurol jezdime cela rodina v autech(chapu,ze automobil.motor je min narocnej na kvalitu-mame obyc.auta) Podle mne je dulezita ta kvalitativnio specifikace a tu by mel splnovat..Ted si nejsem jisty,jestli do Dakara ale nepatri 10W-50?
Zrovna včera tu umě byl dealer s olejema a tohle je jedna z nejhorších značek!! A pozor na to dneska ty méně známé a méně kvalitní značky vyrábějí oleje z reciklátu tak bacha co dotoho lejete!!!3etřit ano ale ne na olej!!!
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Patrik68Dux napsal:
Chapu,ze cena je podezrela,ale ten Eurol jezdime cela rodina v autech(chapu,ze automobil.motor je min narocnej na kvalitu-mame obyc.auta) Podle mne je dulezita ta kvalitativnio specifikace a tu by mel splnovat..Ted si nejsem jisty,jestli do Dakara ale nepatri 10W-50?
Hele je to jednoduchý až se něco vysype mužeš si říkat super ušetřil jsem 300 kč na oleji ale ted dělám motor za 15 000kč. A to se co??? VYPLATÍ
... servis a diagnostika BMW Motorrad
I když automobilové oleje prodáváme 20let...Mobil,shell,Q8,castrol....Tak poslední 2 roky i značku Protechnic-jedná se o polskou přebalovací firmu (třeba jako febi ale levné).Ale k věci.Poslali jsme shell,mobil a protechnic do 2 nezávislých testovacích firem na oleje a výsledek byl-protechnic vyšel lépe než mobil.Údajne je v protechnicu zabaleno Q8. Nic špatnáho to asi nebude,ale na oleji do motorky bych určitě nešetřil....
Kdysi jsem měl delší diskusi s laboratoří Čepro v Praze a nejdůležitější na olejích je klasifikace APi -výkonová klasifikace která určuje do jakých motorů je olej určen a pro jaké zatížení. Vyskozita např 10w-40 je určení defakto hustoty oleje a schopnosti spolehlivě mazat při podmínkách určených právě čísly 10-40 atp. pokud API odpovídá API předepsaným olejům není problem (s ohledem na mazání mokré spojky samo. To že by někteří výrobci (evropští) pančovali oleje aty neodpovídali API uvedeném na obalu si myslím nikdo nedovolí dnes,spíš bych měl obavy z olejů rozlévaných ze sudů tam je větší příležitost od nepoctivců to pančnout. Osobně liju do Dakara Repsol Sintético 10w-40 za 190kč Castrol je za 250 tady,vím není to takovej strašnej rozdíl ale prostě raděj koupím od těch co na mě nechtěj vydělat za v principu stejný produkt.