jééé, zase jsem si vymyslela "vylepšení" mého mastodonta a ejhle - problémek a tak mooc prosím velevážené fórum o radu: zakoupila jsem xenonovou žárovku viz obrázek, H7 žárovka, příkon prý 35W/3A....pod odborným dozorem zapojila do potkávačky a safra...při startu se rozsvítí a hned zhasne...co s tím??? Počítač samozřejmě hlásí chybu lampy a hlásí jí i při následném vrácení běžné žárovky (ta ale potvůrka normálně svítí...). Tak nevím, nevím, co tam ještě dát nebo ubrat?? Kde udělali soudruzi v NDR chybu???? Jo a nechce se mi s tím hned do Inveltu...safra, snad to půjde i samo domo....nebo néééé???
Prosím prosím o radu...už je hezky, chce si mi ven!!
svatka přiložený následující obrázek:
svatka napsal:
jééé, zase jsem si vymyslela "vylepšení" mého mastodonta a ejhle - problémek a tak mooc prosím velevážené fórum o radu: zakoupila jsem xenonovou žárovku viz obrázek, H7 žárovka, příkon prý 35W/3A....pod odborným dozorem zapojila do potkávačky a safra...při startu se rozsvítí a hned zhasne...co s tím??? Počítač samozřejmě hlásí chybu lampy a hlásí jí i při následném vrácení běžné žárovky (ta ale potvůrka normálně svítí...). Tak nevím, nevím, co tam ještě dát nebo ubrat?? Kde udělali soudruzi v NDR chybu???? Jo a nechce se mi s tím hned do Inveltu...safra, snad to půjde i samo domo....nebo néééé???
Prosím prosím o radu...už je hezky, chce si mi ven!!
hele... xenon ma prikon 35w -- dost mozna ti to CANBUS odpoji?
Tj. elektronika detekuje chybu (odber vyrazne pod 55w) a nejak zareaguje.
Co pridat nejaky odpor nebo co se tam norlamne pridava?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Twalcom ma v nabidce nekolik sad na Xenon na GS a prave vsude zduraznuje ze je potreba aby balast byl kompatibilni s Can-Busem. A ty sady funguji bez problemu. Ty mas nejakou univerzalni sadu na 12V a nebo spec urcenou na BMW GS? Ja myslim ze jestli jsi byla pod "odbornym dohledem" tak to snad mas zapojeny dobre ale jak pise Hiks ( překvapivě k tématu :-) tak bych videl prave problem s CanBusem a ten kdo vyřeší? Kompletní výbava motocestovatele www.rockway.cz výrobce www.klim-cz.com-oficiální dealer www.twalcom-czech... - výhradní dovozce http://www.facebo...ockwayShop Revitshop.cz
adventure73-pardal napsal:
ak to snad mas zapojeny dobre ale jak pise Hiks ( překvapivě k tématu :-)
...mam zacit s prednaskou?
17 cm
ahááá...a jsme doma...už vím, kde soudružka z Prahy udělala chybu.... díky Viktore...no jasně že je univerzální, ta samá, jako má Fík na své starší 12gs....safra, že jsem si nekoupila raději koloběžku, že jóó?? Viktore, nemohl bys jednu tu sadu vzít s sebou na výstavu?? Kouknu na ní odborným okem a když se mi bude líbit odstín barvy kabelů, tak si jí možná za mrzký peníz zakoupím...přece jenom to krááásně svítí....hlavně protijedoucí vozidla to v noci oceňují
svatka napsal:
ahááá...a jsme doma...už vím, kde soudružka z Prahy udělala chybu.... díky Viktore...no jasně že je univerzální, ta samá, jako má Fík na své starší 12gs....safra, že jsem si nekoupila raději koloběžku, že jóó?? Viktore, nemohl bys jednu tu sadu vzít s sebou na výstavu?? Kouknu na ní odborným okem a když se mi bude líbit odstín barvy kabelů, tak si jí možná za mrzký peníz zakoupím...přece jenom to krááásně svítí....hlavně protijedoucí vozidla to v noci oceňují
...a v rakousku ti zamava kazdy druhy policajt!... k nezaplaceni
17 cm
Bodejď by nezamávali - takový pěkný motorce, perleťově bílé 12gs!!!!! Tobě jako nemávaj, když tam projíždíš???
Prdku - nebudou mávat - proto jsem se to učila zapojovat sama, abych věděla jak na to, až tam zase pojedu...
ja tedy take touzim po (homologovanem -- coz je mission impossible) xenonu do orig paraboly... ale nezkousela jsi umyt poradne svetlo + Osram NIGHTBREAKER?
btw: ja myslel, ze mas Gelb... ne AlpinWeiss...
Upravil hicks dne 28.02.2011 12:09
17 cm
A kurnik...to jsi nemohl říct dřív, že s tím má jet prvně do myčky??? Když chci, aby to pořádně svítilo....
a gelb, ani alpin weiss nemám a ani jsem neměla... měla jsem titan silver, ale přes zimu holka převlékla kabát do šajningweiss.....a je fakt krásná....
svatka napsal:
A kurnik...to jsi nemohl říct dřív, že s tím má jet prvně do myčky??? Když chci, aby to pořádně svítilo....
a gelb, ani alpin weiss nemám a ani jsem neměla... měla jsem titan silver, ale přes zimu holka převlékla kabát do šajningweiss.....a je fakt krásná....
AlpinWeiss se Hixovi libi...
---
jinak ja jezdim denne (vetsinou po tme) na moto v lete domu cca 70km... taky jsem premejslel o Xenonu (od TT).. pak jsem si zacal poradne myt svetlo kdyz jsem potreboval a melo to zasadni svitici prinos.. od te doby xenon neresim..
17 cm
no a teď ještě tu radu! tohle moc nepomůže![/quote]
vzhledem k homologaci a problému s can-bus, radím spíše nemontovat žárovku do hlavního světla, ale jako přídavné světlo. to pak montovat zcela nezávisle na can bus.
milan enduroskola napsal:
no a teď ještě tu radu! tohle moc nepomůže!
vzhledem k homologaci a problému s can-bus, radím spíše nemontovat žárovku do hlavního světla, ale jako přídavné světlo. to pak montovat zcela nezávisle na can bus.[/quote]
Motorkou to není mám 08 a xenos vesele svítí a CAN BUS nic nepozná!!! Zkusil bych to připojit přímo na baterku pokud se to nerozsvítí tam tak je to jasný!!
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Dávat xenon do 12ky do reflektoru je normální prasárna.
Budeš oslňovat jako prase. Tyhle náhrady za žárovku H7 jsou určené pro halogenové projektory, kde je zaručena perfektní hranice ořezání světla. Nejsou sice v projektoru legální, ale zvyšují bespečnost protože líp vidíš.
V reflektoru sice taky budeš líp vidět, ale chudáci protijedoucí řidiči.
Tohle já nikdy neudělám, protože to je opravdu nebezpečné pro mé okolí.....
Jako policajt bych každému kdo to namontuje napařil mastnou pokutu.
paja1 napsal:
Budeš oslňovat jako prase. Tyhle náhrady za žárovku H7 jsou určené pro halogenové projektory, kde je zaručena perfektní hranice ořezání světla. Nejsou sice v projektoru legální, ale zvyšují bespečnost protože líp vidíš.
myslis, ze to oslnuje fakt hodne?
potkavam tu prakticky denne mistni skodofkare ci podobne vraky co maji evidentne xenony (bile a sviti hodne) a nijak extra mne to neoslnuje...
17 cm
paja1 napsal:
potkavam tu prakticky denne mistni skodofkare ci podobne vraky co maji evidentne xenony (bile a sviti hodne) a nijak extra mne to neoslnuje...
škodlifka taky nemá reflektor v metru dvaceti
Buď cestu najdu, nebo si udělám vlastní.
paja1 napsal:
škodlifka taky nemá reflektor v metru dvaceti
no nesmi byt nalozena vzadu
17 cm
Tohle by mohlo sklouznout k docela bezvýsledné debatě a proto mám návrh.
Mám možnost nechat změřit v práci tuhle výbojku přímo v certifikovaném fotometrickém tunelu, kde se měří světlomety z prvovýroby.
Mohl bych nechat změřit světlomet s H7 projektorem a H7 reflektorem a pak do nich dát zmíněnou výbojku a změřit je znovu.
Jediné co potřebuji sehnat je výbojka s paticí H7, v práci je opravdu nepoužíváme.
Je někdo z okolí Ostravy, kdo ji má a byl by ochoten ji na 3 dny půjčit i s balastem?
Takhle by jsme všechny debaty uzavřeli jednoznačným měřením. Výsledek by byly fotometrické mapy používané při homologacích a vývoji světlometů.
Projektor by ukázal stav při použití v 1150GS a reflektor v 1200GS. Zbytek by už byl na každém jak se rozhodne.
Pája