Zdravim, mam 650 gs r.v.01 s ABS, měnil jsem přední třmen a povedlo se mi brzdu totálně zavzdušnit a nedaří se mi to odvzdušnit. Můžete mi prosím poradit jak to mam udělat, nebo nějakej postup, jsem z toho už zoufalej.
Díky
1. otevři expanzku
2. zavolej si pomocnika
3. nasad očkovej klič na odvzdušnovak co je na třmenu
4. na odvzdušnovak nasad hadičku druhej konec do nějaké nádoby
5. pomocnik zmáčkne brzdu a drží
6. ty otevřeš odvzdušnovák čekáš chrstá ti brzdovka se vzduchem..
7. zavřeš odvzdušnovak
8. pomocník pustí brzdu
9. opakuješ dokud zespoda neteče brzdovka bez vzduchu
- nezapomen že s expanzky ti to bude ubyvat tak musíš dolívat!!
- a bacha brzdovka je svině, takže bacha na lak a svou kůži.. dostane se všude..
Upravil lako dne 06.03.2011 20:14
Over than 250k km on BMW GS bikes
ja si na to udělal vývěvu, která mi ten vzduch odsaje. Pokud seš někde pobliž Kladna, tak se stav a udělám ti to. Je to práce tak na 2min
Přesnej postup neznám, ale měl bys to dělat se zaplim klíčkem a odsávat brzdovku se vzduchem z toho třmenu. Asi by to šlo udělat jakoukoli odsávačkou.
Klasickým způsobem mačkáním páčky jak se to dělá u aut mi nikdy nešel.
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
www.offroad.h2omaniaks.com
Zdravim, dostal jsem se domu až teď. Tak se do toho vložim až zejtra, díky za návod doufam že se mi to povede. Ja jsem to dělal asi blbě, vždycky jsem namačkal brzdu a pak povolil odvzdušńovák. Kapalina prskala se vzduchem, což se mi zdálo, že dělam dobře, ale pak jsem zjistil, že z nádobky mi vůbec neubejvá.
Rád bych se stavil, a nechal jsi to od tebe odvzdušnit, ale do Kladna to mam daleko a hlavně ten předek vůbec nebrzdí a jenom sezadní brzdou by to byla asi dlouhá cesta.
Potom dám vědět jak se mi daří , nebo nedaří.
Díky
twist napsal:
Zdravim, dostal jsem se domu až teď. Tak se do toho vložim až zejtra, díky za návod doufam že se mi to povede. Ja jsem to dělal asi blbě, vždycky jsem namačkal brzdu a pak povolil odvzdušńovák. Kapalina prskala se vzduchem, což se mi zdálo, že dělam dobře, ale pak jsem zjistil, že z nádobky mi vůbec neubejvá.
Rád bych se stavil, a nechal jsi to od tebe odvzdušnit, ale do Kladna to mam daleko a hlavně ten předek vůbec nebrzdí a jenom sezadní brzdou by to byla asi dlouhá cesta.
Potom dám vědět jak se mi daří , nebo nedaří.
Díky
namačkat ano ale potom držet, viz návod. asi jsi nebyl daleko od pravdy
no musí ti někdo tu páčku držet zmáčklou (sám to neuděláš), je to jako když odvzdušňuješ radiátor, nejdřív teče vzduch pak vzduch s vodou a pak voda.. . Postupuj dle návodu výše a za 10minut nemáš co dělat..
Zdravim, tak se mi to konečně povedlo, ale byl to boj. Kapalina teče čistá už bez vzduchu a mašina brzdí, ale když zmáčknu páčku tak má trochu vůli, nedá se to nějak vyštelovat?