zdar lidi, v Sarajevu mi odešel větrák.. roztožil se jen, když jsem mu pomohl.. co jsem zjistil, tak to opravit nejde.. nemá někdo doma z bouračky? nebo koupit origo ? (kolik asi) nebo dopasovat? díky
a ako si vedel kedy ma uz vetrak bežať ked GS (aspon moja) nema okrem kontrolky teploty motora ziaden teplomer?Ci az vtedy ked zasvietila ta kontrolka?Zaujimalo by ma to lebo mne ta kontrolka pocas jazdy i v terene este nikdy nezasvietila.
Nevím jestli je to stejné, mám f800gs, v Rumunsku mi odešel větrák a zdálo se že to nejde rozdělat. stačí trochu násilí a vrtule jde stáhnout, pak jsem vyčistil uhlíky a komutátor a motorek běžel dál. Původní problem byl, že se dostal kamínek mezi těleso vrtule a motorek a netočil se, čímž se opálily uhlíky, ale šly po vyčištění ještě použít.
No to to sem resil ze Servisakem.jedna vec rozmerovo nepasuje nic..jedine snad motorky na 12v nekde z modelara..ale nejsu vodeodolne.kukal sem aj na nahrady alebo cokolvek podobneho neco v tej velkosti.usi na uchyteni nehraju rolu..spravim...nic.jednoducho nic nepasuje.ani inaci znacka moto..tak sem objednal original..penez jak svina..a druhy tyden nic nechodi..posta to ma v p..i..masina mi stoji rozdeklovana
lui175 přiložený následující obrázek:
A este neco..propela je navlecena na hridelce a zaistena pruznym kolikem.odbrusit a vyrazit...ten pretrca.nestrhni diru na vrtuli..!
Upravil lui175 dne 05.08.2016 08:36
On je nerozebíratelný (je to celé zalisované) I když Turci mi ukázali, že to rozebrat jde Alespoň jednou. Našli stejný motorek (tvar i kontakty + uchycení) bylo to z nějakého skůtru. Jenže ten byl přidřený taky. Takže mi další Turek naohýbal plech, udělal uchycení do origo rámečku a napasoval tam motorek z ZX10R. No a dojel jsem s ním až domů
Pak jsem pro klid v duši napsal Praskinovi a ten mi poslal originální asi za litr.
... BMW I´m lovin it ...
My beloved, My precious, My R1100GS, R1200GS 30 Jähre 2010
Toš to máš tak. Kúpíš cedník, teče. Zalepíš ďúry, necedí
Tak u mě vyřešeno … díky Lukášovi - Nahdar_Vebb za poslání odkazu na advrider.com
Původní větrák na F650GS se již podle ETK neprodává. Nyní je náhrada z G650GS, ovšem cena v BMW je okolo 5000Kč (záleží na dodavateli).
Já vyřešil tak, že jsem koupil nový rámeček + plastové nýty v BMW = cca 500Kč (číslo 2 a 3 http://www.realoe...Id=17_0688)
a samotný ventilátor objednal z USA (prý i výkonnější než originál BMW), kde vyjde do 1500Kč (s poštou i DPH). Jde konkrétně o větrák SPAL VA39-A101-45A. Originál by měl být taky od Spalu, tenhle má prý jen větší průtok (nemám ověřené).
Zkoušel jsem i SPAL.cz, ale tam mi nabídli stejný ventilátor za 1860Kč a minimální odběr 5 kusů.
Potom už stačí jen přehodit konektor ze starého ventilátoru na nový a nacvakat celé na moto ... a ještě nezapomenout přehodit gumovou "průchodku", kam se zasouvá expanzka, ze starého rámečku na nový.