Zjištuji pro kolegu sortiment a zkušenosti s ním. Jaké máte laďáky na 12? Má někdo Lea? A pak jsem taky párkrát zahlédl v prodeji Remusy. Nebo, dodejte vlastní tip. Nikdy jsem to moc nesledoval, a myslel jsem že tady nějaké téma najdu, nenašel.
Poradte, dík.
Ja mam Remus Revolition + szečšene zvody bez kata. nemaju prepoj a maju lepší tah voči origo.
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
Leo Vincky jsem moc na 12GS nevidel, ani nevim proc,protoze jinak to jsou dobry vejfuky a maji vetsinou i slusnou cenu. Ja osobne mel Remuse se svodama a spokojenost. Kamarad mel Lazer a mel moc peknej zvuk.
La mam Vincka, jen koncovku, jsem naprosto spokojenej. Zvuk perfektni, na vykon to vliv nema, na spotrebu taky ne. Homologace je jasna vec.
Ma najeto pres 70tkm a nic mu neni.
Já zase mám už pátou sezonu BOSS. http://www.bos-ex....php?id=59
Maximální spokojenost najeto přes 70.000 km motor jde líp od spodu,spotřeba stejná. Mám jen koncovku zbytek origo. Je to vyráběný přímo pro BMW Boxer včetně tlumivky. Tu jsem vyndal,protože s ní to je stejný jako originál-není moc slyšet v kolonách atd. Bez ní to neřve,ale má hlubší zvuk a když za to vezmeš,tak jsi líp slyšet. Rozhodně se s ním líp jezdí,protože řadíš dřív a líp táhne.
BIGR přiložený následující obrázek:
[180.37Kb]
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Záleží na tom, jestli chce kolega i otevřený svody.
Jestli se nepletu, existují tzv. slip - on laďáky, který jsou dělaný pro montáž na původní svody s katem a pak jsou ty, u kterejch je potřeba pro správnou fci vyměnit i svody.
Táta má Akrapoviče (koupen starší od Boba) s původníma svodama, ten co montujou i v BMW na přání. Zvuk hezkej bez DB killeru, ale žádná brutalita...
Kluci co maj otevřený svody i vejfuk, to je jiná..., ale do Rakouska by se mi s tim nechtělo
jardajerman@seznam.cz
Dával som pred časom BOS Edelstahl. Moc pekný, a fakt parádny zvuk oproti origo z roku 2004 ( s db killerom).Záťah zdola možno trochu lepší , ale ináč nič viacej okrem zvuku. Známy má DOHC, a ten teda ladák nepotrebuje.
Taky mám Bose včetně kompletních svodů + KN a bazmek na směs. Motorka jede znatelně líp - jde rychleji do otáček a v horních otáčkách je to taky o něčem jinym oproti originálu. Jezdim s tlumivkou, protože bez ní to dost řve a hlavně jsem přišel na to, že po montáži toho bazmeku na směs neni na 4500 ot. taková díra. Někde tady byl i odkaz na test laďáků a BOS tam vycházel nejlíp. Jediný co se mi na něm nelíbí, je materiál, protože se na svodech udělají nepěkný mapy a nejde to ničim dolů. Letos jsem to nechal vyleštit a už to tam je zase, tak na to prdim. Rozhodně to ale neni jenom můj případ, protože už jsem to viděl i na jinejch motorkách. Určitě bych si ale nekupoval jenom koncovku, protože to bude asi jenom o zvuku
MALI napsal:
Jediný co se mi na něm nelíbí, je materiál, protože se na svodech udělají nepěkný mapy(
Mapy si strkam do tankvaku!Na svody je za jizdy blbe videt a navigaci nemam.
To víš - na mapy mám v tankvaku malý okýnko a navigaci mám jenom jako estetickej doplněk motorky, protože s ní samozřejmě neumim Zbývají mi tedy jenom mapy na svodech a když ani to nepomůže tak mám hubu a optám se
Upravil MALI dne 02.11.2011 17:55
A pánové, který z vámi uvedených se bez problémů vejde pod ZEGA PRO kufry (1200 GS special system s vykrojením) ? Jde mi jen o koncovku bez svodů a lepší zvuk na krátké městské vyjížďky. Ale tlumivku a homologaci pro delší cesty do civilizovaného zahraničí potřebuju taky.
Miták
Nehomologovaný RAAS včetně svodů bez katu na zakázku, brutus zvuk v točkách, na volnoběh se to nezdá.... Sjetá Norsko, Finsko, Švédsko a 3x Rakousko, Německo, Francie bez problémů s poldama. Asi štěstí nebo co...když jsem v Reichu viděl, co mají na čoprech, nechávají mne místní policajti ledově klidným.
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
Test je poněkud staršího data, ale třeba se to bude někomu hodit. Je tam možnost poslechnout si zvuky stojícího a jedoucího motocyklu, popsané jakým způsobem probíhalo měření hluku a nahrávání zvuku výfuku a v neposlední řadě jsou k dispozici i grafy průběhu výkonu a točivého momentu. Ovšem vše v němčině.
Upravil paulik78 dne 11.01.2012 18:48
Nekde na adv rideru byl velky test koncovek a oproti orignalu byl lepsi jen akrap, remus a zach. Vsechny ostatni koncovky ubraly vykon. Akrap mel tusim +3 a remus a zach +2 hp.
FYYFF
Já mám taky akrapa s origo svodama a KN, řekl bych že má lepší spodek, ale nejvíc je zvuk, s klidnou rukou nebo na volnoběh si jen tak vrní a když mu naložím tak o sobě nechá vědět, jezdím bez tlumivky.
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
Zdarec borci, mám na 2012 jen koncovku od vincka a přece jen zvuk není to pravý ořechový.
Má někdo k vinckovi i svody? Jaká je zkušenost,uvažuji o svodech,ale přece jen je to 12 tyček.... Jakmile dám svody, přijdu o katalyzátor a mělo by to být jiná muzika.Co nastavení? Je třeba něco dělat s jednotkou?
díky za zkušenosti
pavel17 napsal:
Zdarec borci, mám na 2012 jen koncovku od vincka a přece jen zvuk není to pravý ořechový.
Má někdo k vinckovi i svody? Jaká je zkušenost,uvažuji o svodech,ale přece jen je to 12 tyček.... Jakmile dám svody, přijdu o katalyzátor a mělo by to být jiná muzika.Co nastavení? Je třeba něco dělat s jednotkou?
díky za zkušenosti
Chce to odladěnej komplet svody+koncovka jinak to nemá smysl. Bud origo svody a slip on nebo odladěnej komplet. Cpát jiný svody a jinej vejfuk je cesta do pekel- ověřeno na brzdě. (Tonda určitě na požádání poví více)
Vlastně už to tu určitě bylo řešeno takže se to nechá najít.
Upravil toli dne 21.03.2013 22:37
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
ok, samo sebou chci dát ke koncovce leovince i svody od vincků at to sedí,
jen jestli náhodou někdo již to nemá namontovaný, jestli si pomůžu co se týče zvukovýho projevu...
díky
Rád bych se podělil,třeba někomu pomůže v rozhodnutí. Namontováno na r.v.2012, komplet svod i koncovku od Leo V., konečně je GS slyšet, první zkušenosti najeto cca 250km, moto má mezi 2-4 tis. ot příznivější projev, necuká, při zavřeném plynu -brzdění motorem, občas střílí do výfuku,
spotřeba 5,5 , ale po zimě jsem nejel žádnou střelbu,jinak s origo výfukem to bývalo 5,7...,jinak celkem za mě spokojenost.Před tím, jsem měl jen vyměněnu koncovku,ale zvukově slabota...