Ahoj,
opět píšu na stejné téma. Motorka nejde nastartovat. Hlásí EWS.
Jenomžá já už vyměnil anténu (EWS ring). Co teď?
Někdy se chytne. Většinou když to zkouším chvilinku po zapnutí klíčku.
Už jsem z toho otrávenej.....
chafre napsal:
Jak je na tom baterka ? Dělalo mi to samé, když mi umírala baterka (doslova před očima
Jak to vypadalo? Někdy to startovalo a někdy ne (díky EWS)? Ještě nějaký další znaky? Když jsem to konečně nastartoval, tak jsem se byl projet kolem bloku (tak 1km) a zkusil to hned jak jsem se vrátil. Žádná chyba EWS...
Asi vyměním i tu baterku. Doufal jsem, že bych to ještě tuto sezónu vydržel...
V zásadě to bylo jak popisuješ. Několikrát (nevím přesně) se stalo, že jsem nenastartoval a EWS hláška na display. Stačilo parkrát otočit klíčkem a zase se to chytlo. Jsem to asi měsíc ignoroval a pak jednoho dne, daleko..daleko od domova (asi 5km) jsem se vrátil od řezníka a už jsem nenastartoval. Po otočení klíčkem se objevilo EWS, pak na pár vteřin kompletně všechno (to znamená všechny dostupné symboly na LCD) a pak definitivní konec. Už jen pár cvaknutí a ticho. Byla to originál baterka, motorka koupená srpen 2008 (nová) a exitus nastal 27.6.2011 (fakt si to pamatuju takhle přesně,bo následovala pakárna jak dojet těch 5km domu.
GS 1200 R Adventure
ahoj, u mé brambory to bylo to samé, dvakrát jsem rozebral startér, vyměnil jsem EWS anténu, potom ještě jednu a baterku až úplně nakonec, protože jsem tomu vůbec nechtěl věřit, ře by odešla, ale po výměně na první škrt.
Kubass
Kubass napsal:
ahoj, u mé brambory to bylo to samé, dvakrát jsem rozebral startér, vyměnil jsem EWS anténu, potom ještě jednu a baterku až úplně nakonec, protože jsem tomu vůbec nechtěl věřit, ře by odešla, ale po výměně na první škrt.
Hmmm. Už nějakou vybírám. Já než začnu jezdit, tak přijdu na buben...
Ale dík za zkušenosti !!!
Ja si to pamatuju říkal jsem ti ať napíšeš PM Zetorovy že ti j pošle.. Sakra včera u mě byl.. Ti ji mohl přivést...
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Dobrý ráno všem,potřeboval bych taky radu ohledně EWS.Já zase zapnu klíček,nechám at se zkontroluje ale u EWS mi to píše symbol prázdný baterky,ono to má někde nějakou záložní? A když tak jak se nabijí? Velká baterka je nabitá.
Nemá opravdu ne... A není to takhle náhodou kontrolka dobíjení???? Ono to tam na displeji svítí a u modelu 04 je to hned vedle nápisu EWS
Upravil servisak dne 03.03.2012 07:33
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Ne ne,to je symbol baterky,ta zhasne,ale asi sem to blbě napsal,ten symbol u toho EWS je taky baterka ale vzhledem připomíná tužkovou. Je to model 04
Upravil Milan B dne 03.03.2012 07:46
Hele Milane mrknu na to ještě jednou at tady nedělám tlaky,ted jak si řikal že to je vedle sebe,mi došlo že by to mohlo bejt ono,jenom mě to zmátlo,je to muj první brambor,tak se učim,díky za radu.