Ahoj, chci se zeptat na vaše zkušenosti s pneumatikami s prvomontáže. Mám Na GS Tourance EXP, mám najeto od na motorce cca. 1700 km a přijdou mě ty pneumatiky pomalu snad s půlky sjetý. Kamarád loni kupoval nového ADV na Conti Attack má najeto cca. 10000 km (jezdí celkem ostře) a gumy jsou ještě v pohodě.
Nemám zkušenosti s GS a ani s Touranckama EXP. Ale na bývalém Varadero s klasickýma Touranckama jsem najel 17000 km a v zádu byli ještě cca. 3-4 mm.
Jaké máte zkušenosti s pneumatikama montovanýma na nové motorky. Nedávají se tam nějaké šméčka?
Já na přední Tourance EXP najedu 15 tis a na zadní 10 tis. Jezdím někdy piánko, někdy dost svižně....
Jsem s nimi spokojený, na silnici super a v dešti je na ně spolehnutí...
Já bych je takhle rychle dokázal obrousit asi jedině drsným bržděním na hranici adheze...
Pája
Ahoj, a na jaké motorce je jezdíš? Já nejsem vůbec nějakej střelec. Ale prostě mě docela s..e když vidím jak ta guma skoro mizí před očima. Škoda že jsem si je nezměřil kolik měli mm jako nové.
Hanes napsal:
Ahoj, chci se zeptat na vaše zkušenosti s pneumatikami s prvomontáže. Mám Na GS Tourance EXP, mám najeto od na motorce cca. 1700 km a přijdou mě ty pneumatiky pomalu snad s půlky
dulezitej dotaz.. VEPREDU, VZADU nebo soumerne?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
paja1 napsal:
Na R1200GS.
V poznámkách mám, že nová zadní měla 9mm, přední nemám zapsáno ale zdá se mi , že 5??mm.
Nejel jsi třeba hodně nad limit (180) hodně km třeba po D1 sem a tam? To by gumu mohlo taky pěkně požrat
Na D1 jsem vůbec nebyl. Jel jsem 2x po pěkný silnici cca. 180 - 200 km/h ale jen tak že jsem to zkusil.Zítra zkusím změřit zadek, ale jestli je tam 500 tak je to moc.
Hanes napsal:
Ahoj, chci se zeptat na vaše zkušenosti s pneumatikami s prvomontáže. Mám Na GS Tourance EXP, mám najeto od na motorce cca. 1700 km a přijdou mě ty pneumatiky pomalu snad s půlky
Koukal jsem jenom na zadní. Ale řekl bych že je sjetá souměrně.Samozřejmě že boky méně.
Waltr napsal:
Nový ADV Tourance EXP předek dojetý právě na slicky najeto 16t zadní jsem měnil asi při 13,5t.
Možná jen jezdíš jinak.
To budu rát když na zadku najedu tak 10000Km. A to těch 1700 Km jsem zatím najel tak půl sám a půl se ženou. Chcem jet někam do Alp na dovču. Tak s toho mám trochu strach až tam ještě dám kufry a bagáž. Zatím je motorka úplně holá.
Hanes napsal:
Koukal jsem jenom na zadní. Ale řekl bych že je sjetá souměrně.Samozřejmě že boky méně.
myslim predek vic nez zadek?
17 cm
- mozna nevedomky stojis na zadni brzde -- co desticky?
to bych ale tak realne nevidel, spis jezdis jak dobytek a furt driftujes
a pak se jeste divis na foru...
17 cm
Někde jsem slyšel, že se na novy motorky i auta dávají tzv demo gumy, ktery vydrží dost míň než ty klasicky. Prý se to tak dělá i s brzd. deskama atd. Nevím, jestli je to pravda, ale už jsem od více lidí slyšel, že na nové motorce sjeli gumu za cca 3tis.km
To si nemyslím, jednak by se to profláklo a druhak jde o gumy značkových výrobců ... takový gumy by bylo dražší udělat a tudíž mín výhodný dávat ...
Ale možná tam dávaj protektory na nový BMW ... Já na nový motorce nepocítil, že by gumy nějak mizely jinak, než na jiný motorce ... spíš jak je to nový za to člověk různě víc tahá, ale zase v záběhu by ani tohle nemělo být ...
/Flare
asimates napsal:
Někde jsem slyšel, že se na novy motorky i auta dávají tzv demo gumy, ktery vydrží dost míň než ty klasicky. Prý se to tak dělá i s brzd. deskama atd. Nevím, jestli je to pravda, ale už jsem od více lidí slyšel, že na nové motorce sjeli gumu za cca 3tis.km
Přesně tak, ani bych se tomu nedivil.
S vlastní zkušenosti vím že třeba v nových autech je olej úplně na minimu a to samý chladivo v klimatizaci - taky je ho tam méně než má být. Důvod je jasný je třeba s nás ty prachy nějak dostat, takže aby jsme přijeli co nejdřív na servis.
To asimates: jsem už dost starý, ale demogumy jsem si teď přečetl poprvé. V olejích nebo jiných provozních kapalinách je možné všechno. Já jsem na prvních gumách Bridgestone Battle wing najel 10 000km, pak jsem je sundal a někdo si ještě slušně pojezdil(3000 daly určitě). Tak žádnou paniku. Některé gumy se tváří, že ze začátku ubývají rychle a pak je ne a ne sjet.
asimates: hosani je to pravda davaj se "demo gumy" ale ne vsude poznate to snadno nemaji DOT , takovych pneumatik jsem uz videl spousty jak na moto tak na autech
paja1 napsal:
Na R1200GS.
V poznámkách mám, že nová zadní měla 9mm, přední nemám zapsáno ale zdá se mi , že 5??mm.
Nejel jsi třeba hodně nad limit (180) hodně km třeba po D1 sem a tam? To by gumu mohlo taky pěkně požrat
Tak jsem dneska změřil tu zadní gumu. Mám najeto 1760 km a zadní guma má 5,7 mm. Jestli tedy nová měla jak píšeš 900 , tak to jsem teda sakra na.......ej.
asimates napsal:
Přesně tak, ani bych se tomu nedivil.
S vlastní zkušenosti vím že třeba v nových autech je olej úplně na minimu a to samý chladivo v klimatizaci - taky je ho tam méně než má být. Důvod je jasný je třeba s nás ty prachy nějak dostat, takže aby jsme přijeli co nejdřív na servis.
Mno, měl jsem novejch aut už celkem dost, a nikde nebyla klima poloprázdná nebo olej na minimu. Možná tak u Dacie nebo kočáry z Ruska, ale koncerny - ani omylem.
Jinak jsem na nové motce měl TraiAttacky, najely přes 10 tisíc určitě.
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10