Klim na výstavě INTERMOT v Kolíně představí dva nové TOP modely pro rok 2013. A to komplet NEW Adventure Rally a úplnou a všemi očekávanou novinku NEW Adventure Air Jacket and Pant (prodyšné a odolné oblečení).
Presentační obrázky jsou tak hezké že je sem musím dát :-)
Můžu poreferovat Klim Traverse. Najeto cca 10 000 km.
Prozatím nepromoklo ani v 3 hodinovém deštíku.
Minimální teplota 10-11°C - Devolt merino triko s dlouhým rukávem a jen bunda, zapnuté ventilace - ještě snesitelné, ale s ještě jednou vrstvou nad Devoltem by to bylo komfortní a úplně na pohodu. Kalhoty bez termo spoďárů v pohodě.
Maximální snesitelná teplota 28-29°C při otevřených ventilačkách - VŚECH, pak už Gotetex začíná dělat peklíčko.
Za mně Klim naprosto super, po letech hledání a kompromisů (Rollef, BMW R2P, Rukka APR Airvison), konečně jedny hadry, použitelné v 80% rozsahu. Nad 30°C jezdím už stejně v MX dresu a kraťasech, pod 11°C se holt trochu přiobleču.
Upravil kejda dne 10.10.2012 22:41
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
kejda napsal:
Minimální teplota 10-11°C - Devolt merino triko s dlouhým rukávem a jen bunda, zapnuté ventilace - ještě snesitelné, ale s ještě jednou vrstvou nad Devoltem by to bylo komfortní a úplně na pohodu. Kalhoty bez termo spoďárů v pohodě.
Maximální snesitelná teplota 28-29°C při otevřených ventilačkách - VŚECH, pak už Gotetex začíná dělat peklíčko.
Za mně Klim naprosto super, po letech hledání a kompromisů (Rollef, BMW R2P, Rukka APR Airvison), konečně jedny hadry, použitelné v 80% rozsahu. Nad 30°C jezdím už stejně v MX dresu a kraťasech, pod 11°C se holt trochu přiobleču.
Nechci to nějak shazovat, nikdy jsem KLIM neměl a věřím, že je dobrej, ale ty rozsahy teplot co popisuješ zvládne naprostá většina oblečení bez problémů.
Ten goretex u traverse není jako vrstva která jde odepnout? Proč je tam nejsou žádný kapsy?
Paul má pravdu, 0-30 st se dá jezdit v čemkoli. Akorát budeš volit jaká spodní prádlo pod oblečení.
Nevíte jestli se dá někde koupit ten gore-tex v metráži ? Hledal jsem na netu ale marně....
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
kejda napsal:
Nechci to nějak shazovat, nikdy jsem KLIM neměl a věřím, že je dobrej, ale ty rozsahy teplot co popisuješ zvládne naprostá většina oblečení bez problémů.
To máš sice pravdu, to zvládnou skoro všechny hadry. Ale Traverse nemá žádnou vložku a nepromokne, je to vlastně taková Cordurová větrovka s chráničema, takže ti odpadá navlíkání vložek a na to nemoky, pokud začne pršet trochu víc. Kdo jel Alpy, ví o čem mluvím. Dole je 20 a nahoře jen 5 stupnů. Mne už to oblíkání vložek a následné vyslékání přestalo bavit. Celodenní déšť to zvládlo taky, i když to nebyl úplně těžkej slejvák.
Ted to trochu nechapu.V jednom prispevku pises,ze gore-tex zacina delat peklicko a v druhem,ze to nema zadnou vlozku.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
vevis napsal:
Ted to trochu nechapu.V jednom prispevku pises,ze gore-tex zacina delat peklicko a v druhem,ze to nema zadnou vlozku.
Myslel jsem zateplenou vložku, neee? GTX je nalaminovanej do látky, nebo je tam všitej, co já vím.
Jo a některý hadry mají vložky dvě, nepromokavou a další zateplenou. Třeba STR. Tak si představ ten vopich to tam zapínat. Někomu to ovšem nevadí, věc vkusu a času. Já jsem hektickej, každá promarněná minuta mne se*re
Upravil kejda dne 13.12.2012 10:18
Ero: pro spoustu lidí bohužel je... Nejenže nevědí jaký je rozdíl mezi různými membránami ale ani v rámci jedné značky (třeba ten gore-tex), tak se nevyznají v rozdílech mezi těmi materiály.. Fakt spousta lidí během sezóny přijede a tvrdí, že mají goretexovou bundu a zjistíš, že nemají (ani oni si to myslí že mají), další si myslí, že "když je v tom ten goretex", tak vnější materiál nemůže promoknout a strašně se diví, že to promokne atd. V některých zemích (třeba v Německu) ti jednotliví výrobci dělají určitou osvětu, jsou třeba na veletrzích a ukazují ty látky jak se chovají, nechávají lidi navlíct goretex na ruku aby si vyzkoušeli, jestli se v tom ruka bude nebo nebude potit, ukazují jak se to chová při tlaku odpovídajícím rychlosti 100km/h a 150km/h atd. U nás to je možná na outdoorových výstavách, každopádně nějakou kampaň v motorkářských časopisech a moto výstavách jsem neviděl. Asi jsme nezajímavý trh. Prodejci moc možností nemají, když se snažíš, seženeš nějaké ukázkové materiály na porovnání, nám se povedlo z ciziny sehnat pár těch testovacích "rukavic" na porovnávání ale jinak nic. Je to škoda, jsou to docela zajímavý věci, hlavně ty simulace tlaku nebo když si můžeš vyzkoušet jak se to chová když máš mokrou ruku v goretexu a strčíš jí do vaničky plný vody apod.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Někteří nevědí jaký je rozdíl mezi různými membránami ale ani v rámci jedné značky (třeba ten gore-tex), tak se nevyznají v rozdílech mezi těmi materiály.. Fakt spousta lidí třeba zase více jezdí,než ti co znají ty rozdíly mezi různými membránami
vlastimil napsal:
Někteří nevědí jaký je rozdíl mezi různými membránami ale ani v rámci jedné značky (třeba ten gore-tex), tak se nevyznají v rozdílech mezi těmi materiály.. Fakt spousta lidí třeba zase více jezdí,než ti co znají ty rozdíly mezi různými membránami
Zase máš pravdu,mám tě v hledáčku
Hlavně mě je u pr... jestli je to goratex nebo karboflex,když se mě to líbí,za dobrou cenu,tak si to vezmu a raději si koupíp patery hadry za bura ob jeden rok než jedny za mordu s výhledem na patnáct roku(tu chybu už neudělám)
Spocenej,promočenej,zmrzlej budu v jednej i druhejch stejně tak v bezpečí,když to narveš šiškou do stromu,tak ti je nějakej spešl kevlar k ho.vnu
Kdo nic nevyzkouší,tak si může nechat věšet bulíky na nos a brát si na speciální věci a doplňky hypotéku.....
Kdyz u toho nakupu budes premyslet, tak si klidne tu vec na hypoteku vzit muzes. Pokud ses jelito, je uplne jedno jestli prodelas jednim nakupem, nebo nekolika..
BMW R1150GS MY02
Ano, přesně tak to je.. Nic nepromokavého neexistuje kromě igelitové pláštěnky, na cestách je nejlepší spát pod celtou v dekáči, na nohách mít kanady a pracovní brejle z OBI. Helmy jsou nejlepší ty nejlevnější, všechno ostatní se liší jen potiskem a obrázky a nejlepší je prostě to nejlevnější. Kromě věcí s logem BMW, to je automaticky to nejlepší na světě...
Tak když si to někdo myslí, tak proč ne. Divím se, že příspěvky neposíláte třeba faxem nebo je nepíšete na dálnopisu
Naštěstí někteří už jsou v 21. století a používají moderní technologie a materiály a jsou taky spokojení. Někdo ke štěstí potřebuje aby to bylo co nejlevnější nebo získal co největší "slevu", jiní chtějí mít to nejlepší co existuje a jiní zase porovnávají cenu a vlastnosti. To, že někdo má rád ty nejlevnější věci ještě ale neznamená, že musí být všichni stejní.
Já mám třeba goretexový rukavice od roku 2003 a dodneška fungují a nepromoknou (značka je BMW ale to není důležitý). Vloni jsem si koupil na ježdění se sněhovou frézou nepromokavý rukavice v Tchibu - za 400, neber to. Pochopitelně že po hodině jsou totálně mokrý. Někdo by z toho byl nadšený - byly přece skoro zadarmo ale mě to s..re. Chtěl jsem mít ruce suchý a v teplu. Takže s frézou jezdím teď taky s těma starýma BMW za x tisíc, protože prostě fungují. Ale asi mě bude prd platný, že si za ty prachy můžu koupit desatero takových levných, když prostě jsou všechny stejně špatný. Ale ten, kdo fakt hledá jen to nejlevnější, tohle nikdy nepochopí.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...