Ahoj, chci se zeptat jakou si mám koupit nabíječku Optimate abych mohl nabíjet jak motorku tak případně použít i na auto. Myslím jako jaký typ Optimate.
Jestli jsem to pochopil správně tak s tou Optimate 4 můžu nabíjet baterku v motorce aniž bych jí musel vyndavat?
Nedávno se to tu řešilo. Logicky asi podle toho jakou baterku (počet Ah) s tim chceš nabíjet. Pokud budeš mít v autě třeba 100Ah, pak 5ku nebo 6ku. Co se týká motorky, tak si vyvedeš konektor na rám pod sedačku, protože myslim, že optimatka dělá tu busovou jenom 4ku. Já mám Lidlovku za pětičento, funguje to super, ale taky mám na Optimatku políčeno.
nazdr uz to tu bylo nekolikrat, pokdu nepotrebujes aby umela CANBUS tak je to vpodstate uplne jedno. Nabijet baterku muzes jakoukoliv nabijeckou otimate a nemusis ji vyndavat jen napojis kabely s konektorem nekde si ho pak schovas a pak ho vzdycky vyndas a napojist na to konektor od nabijecky, pokud chces nabijet pres zasuvku na masine musis koupit Optimate 4 Dual
Upravil schrek dne 14.12.2012 21:12
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
jo jo přesně tak to myslím. Chtěl bych to nabíjet přes tu zásuvku pod sedačkou (r1200GS) Takže musím koupit tu Optimate 4 dual? Jestli jsem to tedy dobře pochopil. Na jaké baterky myslím od kolika a do kolika ampér je určená? Dotaz na majitele. Díky
Mrkni na www.optimate.cz
4ka je do 75 Ah
5ka do 120 Ah.
Mám v autě 100 Ah baterku, takže 4ka by mi byla k prdu. Na ten Bus bych se vyprdnul - mám konektor vyvedenej přímo z baterky na podsedlovku - přidělanej elektropáskama a vždycky to tam jenom píchnu a pohoda. Záleží co s tim chceš nabíjet, ale osobně bych šel už asi rovnou do 5ky.
pokud chces nabijet pres zasuvku, tak asi optimate.
Upravil hicks dne 14.12.2012 23:16
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2