ked som kupil moto tak som bol mimo sk a nemal som moznost si dat prerobit sedlo pretoze bolo vysedene. po dlhom hladani a rozhodovani som sa rozhodol pre KAHEDO. kazdy len chvalu na to pisal. vyslo skoro na 300€ co je podla mna dost a clovek by ocakaval nieco super. pretoze som mal obabu z vysky moto som objednal znizenu verziu. prva cesta bola dlha 2600km a urobil som to za 3 dni. potom som si vsak nemohol tyzden sadnut na nieco tvrde co ma tak bolela zadna cast tela s toho tvrdeho sedadla. po absolvovani dalsej jazdy troska dlhsej a priprave tento rok na dalsiu som sa rozhodol s tym nieco urobit lebo po jazde 2och hodin sa na tom uz nedalo sediet. zohnal som sikovneho calunnika tu v okoli a dohodol sa ze mi sedlo upravi. po otvoreni sedadla bola prve sklamanie. podla fotiek to je vidiet. vyzera to ze KAHEDO len odrezalo molitan z plastu a dalo tam drt a obtiahlo potahom. ani to nevycistili od originalneho molitanu. druha vec pisu a chvalia sa ze sedadlo je gelove. ja som ten gel nikde nevidel. calunnik hovoril zevraj ho citi ale je to velke asi 10-15cm stvorec. i ked neviem kto ma tak velku zadnu cast tela ze sa na to zmesti! ale ako je hruby to nevie nikto pretoze cez tu drt ktora je asi 3cm hruba nepretrca. dalsia vec ktoru calunnik spomenul je ze sa nikdy nelepi vrchny potah na molitan- co KAHEDO urobilo. neviem ci chcu zabranit aby nebolo vidiet ci je tam gel alebo nie. nakoniec sme sa zhodli a podlozili pod drt 3cm molitan. sedlo je troska vyssie ale sedenie je o 100% lepsie. mozno o dalsi rok alebo daky cas mu to dam otvorit cele a som zvedavy na ten slavny gel. ak tam nebude asi to bude reklamacia a verim ze to uznaju. ak tam bude gel velkosti cigaterovej skatulky bude to velke sklamanie. ale potom to dam cele prerobit a mozno ja vyhrievanie tam vlozim. za tuto opravu a upravu aj zadneho sedadla ktore je dost sikme a spolujazdec sa mi zmykal na chrbat tak sa zdvyhla predna cast a urobil sa novy potah zadneho sedla chalan vzal 50€. mozno ak by som mu to dal urobit pred tym by to stalo 100€ a bolo by to urobene podla mojich predstav a za 1/3 ceny!!!
z toho vyplyva ze nie vsetko drahe musi byt kvalitne. mozno ma niekto iny nazor ale mna KAHEDO sklamalo a nemozem ho odporucat viac nikomu. mozno Tomas TT bude o tom vediet viac ked to maju predavat alebo predavaju. ale ako zakaznik v tom nevidim ziadnu vyhru. radsej zaplatim niekomu sikovnemu a budem mat pohodlie a ucel ako nieco drahe s vysitou znackou naboku.
Ked niekto vyhrava neznamena to, ze je lepsi, ale ze podvadza
Mám podobnou zkušenost na 12 GS! Po cestě do Španělska na origo BMW sedlech jsem je nechtěl ani vidět a začal se shánět po jinejch. Kamarád si Kaheda pochvaluje, mě z toho ale bolela příšerně prdel. Je to tvrdý jako šutr, takže jsem je poslal dál. Teď mám Sargenty, ze kterejch mě sice po 100 - 150 kilácích jízdy bolí prdel taky, ale když si udělám 5 minut pauzu, tak je zase 100 kiláků klid a dá se tak najet pěkná porce kilometrů bez újmy na zdraví. Nicméně cena 19 za obě je fakt moc a pořád si pohrávám s myšlenkou, že nechám přešít původní sedla, udělám si soukromej srovnávací test a jedny pak půjdou do světa. Vyzkoušel jsem i sedla od Wunderlicha a je to taky slušnej beton Jinak Kahedo narozdíl od Sargenta to dělá na origo plast a nemyslim si, že by Kahedo bylo gelový. Za mě taky KAHEDO nikdy více
Edit překlepy
Upravil MALI dne 16.01.2013 23:34
Nevím, každopádně mám v práci fotky jak vypadá vnitřek sedel co dělá Kahedo pro Touratech a tohle vypadá jinak.
Navíc "gelová" sedla nikdy pro Touratech nedělali, možná je prodávali sami přímo (ještě před nedávnem prodávali i věci na BMW jak wunderlichu, tak touratechu tak i sami přímo).
Ty vnitřky sedel pro touratech jsou stříkaný do formy, mají několik tuhostí té pěny a myslím že to bude z těch fotek hned vidět, že se to liší.
Každopádně všechny kaheda jsou tužší než třeba ty sargenty, to je pravda. *******************************
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
To jo ale já si myslím že jsi udělal blbost když jsi do toho sedle šáhl. Teď když půjdeš na reklamaci tak poznají že bylo to sedlo rozdělávané mimo jejich "dílnu" a reklamaci ti jednoduše zamítnou s klidným zdůvodněním že jsi si do toho hrabal a nakrásně si třeba ten gel vytáhnul atd.
Dle mě když jsi nebyl spokojen tak jsi měl jít sedlo hned reklamovat prodejci, případně to sedlo otevřít před ním.
Cena 300EUR není až taková palba, myslel jsem že stojí více. Mě vyjde na těch 300EUR přešití sedel +nějaká pěna jako výplň u DDT Custom a ti určitě nejsou taková značka jako Kahedo.
Jinak je to od nich ale prasárna.
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
teraz ste ma zneistili s tym gelom. musim to pohladat a preto sa nechcem hadat. ale aj tak- tvrde ako kamen a ten material co tam je nie je vobec ziadna kvalita. je viediet ako je len odrezali vrch a boky su original biela pena z original sedla!
no este som zabudol na potah. material je ok aj na pocit aj je jemny. ale ked oprsi tak sa to cele napije a ostane to dlho mokre. neda sa to ani utriet
prelozene narychlo cez google. zevraj rucne robena vypln
Komfortné KAHEDO sedadlo by malo umožniť jazdec (tandem jazdec) mať dlhé a bezbolestné motocyklovom potešenie.
Špeciálne ručne robene penové jadro sa skladá z mäkkej hornou vrstvou a pevné jadro poskytuje rovnomerné rozloženie sily a zabraňuje opotrebovaniu.
Výraznejšie skosenie (prehĺbenie) v stredu sedadla zmierňuje kostrč a optimalizuje rozloženie hmotnosti.
Špeciálne vyvinutý dvojcestný stretch poťahový materiál poskytuje lepšiu priľnavosť a je potenie.
Týmto sedadlá komfort výrazne zlepšila.Spoje sedadlá komfortné KAHEDO sú špeciálne upravené a 100% vodotesný. Zabezpečíme, že švy sú na miestach, ktoré nemôže spôsobiť tlakové body na stehnách alebo zadku.
Výška sedadlo vodiča je možné nastaviť podľa veľkosti jazdca.Komfortné KAHEDO sedadlo je upravená tak, aby jazdca, vhodný pre diaľkovú križovanie a ručne v dobre známej Swabian kvality.
Atraktívny vzhľad je predmetom nášho firemného sloganu:"Symbióza vášne a presné Švábska práce."
Upravil xNOKIAx dne 16.01.2013 23:48
Jak říkám - neznám původ toho sedla, nevím přesně odkud a jak jsi ho kupoval a jak ho dlouho měl kdo skladem. Pochopitelně se mi nechce párat tady nějaké nové ale seženu fotky jak to vypadá u sedel, co dělá pro Touratech jako OEM a mám fotky z podzimu, jak vypadá rozebrané to sedlo na díly. Ty ručně opracovávaná sedla dělali před mnoha lety ale je divné, že bys ho v nějakém obchodě kupoval teďka. Leda by bylo přímo od kaheda.
Někde mám taky pár fotek z výroby, když jsem tam byl před asi 3 roky, pohledám ty fotky.
Jinak jeden čas se fakt používaly originál sedla BMW, protože ty plastové základny se nedaly od BMW koupit. Takže kupovali celá sedla, ze kterých používali ten baseplate. Předpokládám že to lepidlo z toho už sundat potom nešlo ale nevidím v tom žádný problém, proč by to mělo něčemu vadit, když se na to nalepí nová pěna s jiným tvarem. Je to úplně dole. Pro Touratech to montují na nové základny alespoň u sedel, co pro ně dělají exkluzivně a ty základny se teď dokonce lisují v TT3D, takže jsou nové a ne od BMW.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
100% vím, že pro Touratech nikdy gelový sedla nedělali. Možná pro Wunderlicha nebo přímo, to netuším. Takže tam možná žádný gel ani být nemá. Fakt nevím, z jaké výroby to bylo - jestli OEM nebo přímo a jak je to dávno vyrobené.
s tym gelom teraz sa nechcem hadat. stale som bol v tom ze je tam gel.
bolo to kupene priamo z kahedo z tej stranky co je v mojom prispevku vyssie a bolo to 11.2010 a cena 380€ + 20€ postovne - 150€ za moje ked som im poslal original ale muselo byt poslane UPS co bolo 30€ asi takze cena posledna 280€
moj nazor cena 280€ za taku pracu nie je hodna. za ten material co tam dali a tych potahov musia mat nasitych tisice co vyrobne naklady su ovela nizsie ako je finalna cena. ked by ta pena bola v celku tvarovana podla sedala este prezijem. ale normalne drzo len odrezat vrch a nechat tam zbytky stareho sa mi nezda fer.
Upravil xNOKIAx dne 17.01.2013 00:02
Hmm, tak tohle sedlo pro 1100 fakt neznám. Vypadá jinak než ty co dělají pro TT. Možná to bude kusovka ne?
Ta barevná drť se používá docela často, mám z toho kusově vyráběný sedlo na upraveném Adventure. Každopádně se to ořezává a brousí ručně, není to stříkané do formy. Nevidím na tom nic špatného, jen ten drťový materiál je docela těžký. Ale jestli to dělali tak, že vzali originál sedlo, které jsi jim nedával protiúčtem, takže ho museli někde koupit, odstranili původní molitan, vyřezali z bloku nový tvar, nahoru dali měkčí molitan a celé to potáhli, tak je to celkem normální. Je asi nesmysl zkoušet z plastové základny z vnitřní strany (kde je molitan) odstraňovat staré lepidlo aby se tam nalepila nebo vložila nová výplň. Přijde mi to jako pitomost. Je to na horní straně základny, takže to nikdy neprosedneš nebo nepromáčkneš tak, abys to vůbec mohl cítit, že tam jsou nějaké zbytky lepidla. Cena 300EUR odpovídá asi 7500, což je v rozmezí kde se pohybují třeba sedla na 1200 dělaná OEM, která ale dělá stroj a nedělají se ručně. Což je ale asi ve výsledku jedno. Každopádně jestli ti to někdo prodal jako gelový, tak to je pochopitelně podvod ale za sebe bych si tipnul, že to gelový sedlo být nemělo.
Tohle prodavalo samostatne Kahedo, mimo Touratech distribuci a posilala se tam origo zakladna. Nicmene co ted delaji ten novy model primo pro "vas", s novou zakladnou, tak ty puvodni stahli a uz je nenabizi. Gel to ale nebyl nikdy.
Maiali nel Fango!
s tym gelom si to musim preverit a pohladat. lebo ja som bol v tom ze je to gelove ako som uz pisal.
je to na 1150 ale to by malo byt rovnake. oni mi poslali to urobene a ja som im potom musel poslat moje a vratili mi 150€ to bola zabezpeka. takze uz asi od niekoho predo mnou mali dake stare sedlo ktore upravili. na tej drti je asi pol cm ten sedy molitan- co je skoro nic a je to tvrde.
mne ide o princip ze pisu rucne robene a nechaju tam tie boky original molitanu toho bieleho- na prvej fotke je to vidiet ze to len cisto zrezali vrch originalu po plast s dakou pilou rovno.
ja sa tu hadat nechcem. napisal len moj nazor a vazne som sklamany. nikde sa take sedadla nedaju bezne vyskusat lebo to nikto nedrzi na sklade- teda tam kde som bol. ked by som bol na sk tak to dam cele prerobit a nekupujem ziadny original z vyroby- myslim znackovy.
No protože každý má trošku jiný zadek a jiné nároky, tak je fakt nejlepší to vyzkoušet. My to děláme asi dva roky, snažíme se mít všechno skladem na ty prodávané modely aby si to právě lidi mohli ověřit. Někdo přijde pro serganta a nakonec skončí u kaheda, protože mu vyhovuje víc a naopak. Každému vyhovuje něco jiného. Navíc i ty kaheda se dělají v několika provedeních, minimálně jako OEM máme v nabídce na tuhle motorku tři typy a tohle jsem vůbec neznal, takže je asi špatný, že jsi to nevyzkoušel. Ta cena byla 300 po tom odečtení toho tvého?
Jak asi píše morabo - gel to fakt asi nemá být, takže jestli jsi čekal, že tam bude, tak je to blbý ale nemůžeš je z toho obviňovat. *******************************
Jednoznačny zaver je: Nikdy to nekupujte priamo od KAHEDO Shop.*pissed* Nokia každopadne si niekomu ušetril par eurakov na nakup takeho to nepodarku!
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
já mám totok a su spokojené,je sice pravda že je tvrdý a dyž sedim hodně ve předu tak mě začne tlačit ten náběh nahoru zevnitř stehen ale super je že se na něm možu posunovat a vrtět...
Bohumil přiložený následující obrázek:
bohumil: to je podobný sedlo tomu co mám na 1150, jen mám nízkou verzi. Uvnitř je 100% ten "drťový" materiál akorát bude asi převládat žlutá barva a ta výplň je poměrně těžká. Na druhou stranu se prý nevymačká ani po letech není sedlo "prosedlé". Je to řezaný ručně, řekl bych že to bude hodně podobný tomu co sem dával xNokiax korát platforma bude asi laminátová. Neřekl bych, že to je špatný sedlo nebo že je to celé špatně - akorát je ta váha vyšší. Každopádně ani v tomhle není určitě žádný gel.
xNOKIAx: nedalo mě to a ještě jednou jsem to prozkoumal a zajímalo by mě, proč jsi kupoval sedlo nižší, když za stejné peníze nabízí Kahedo sedlo vyšší (hoch)?
Nemusel bys nic předělávat a bylo by to rovnou od nich. To samé ten povrch - když si vezmeš sedlo s povrchem z broušené umělé kůže (to jsou potahy sedla který mají třeba prakticky úplně všichni závodníci na Dakaru), tak je logický, že to bude natahovat vodu víc než když je povrch z hladké kůže ne? Přitom v nabídce to mají, jen si stačilo správně vybrat. Ta voda téměř jistě nejde dovnitř do výplně, jen bude mokrý ten potah. Ale když ti to nevyhovuje, tak proč to proboha objednáváš v tomhle provedení, které je do horka? Zase na tom hledkém se budeš na zadku potit víc ale po dešti ho stačí otřít hadrem a je to. Já mám oba typy, na té fotce nahoře je verze s hladkým potahem a na té fotce co dával bohumil je myslím taky potah hladký.