Ahoj, nějakou dobu pozorují, že mám vůli na ložisku pravděpodobně vstupní hřídele převodovky. Na neutrál je slyšet z převodovky rachtání, po vymáčknutí spojky rachot ustane.
Chtěl bych se zeptat, jaké ložiska má cenu měnit? Uložení vstupní, výstupní hřídele a předlohy, nebo i nějaké další? A dále jakým způsobem měříte vůle mezi hřídelemi a skříní převodovky? Dávají se tam následně vymezovací podložky
Ahoj, je to podobný tomuhle zvuku? http://www.youtub...HSRDD_k3Uw Takhle to totiž klepe mně a nevím, zda to bude něco se spojkou nebo převodovkou...
Upravil marhan dne 12.07.2013 07:20
A čím je to teplejší je to slyšet víc a víc...?
1150GSA
Ducttape is like the force: it has a light side and a dark side and it holds the universe together.
dělá mi to na 1150 taky, jakmile se to ohřeje tak to takhle klepe a když vymáčknu spojku cvakání se změní viz.: http://www.youtub...L-Kgzk-sZwIn pivo veritas!
Ksadis napsal:
Ahoj, nějakou dobu pozorují, že mám vůli na ložisku pravděpodobně vstupní hřídele převodovky. Na neutrál je slyšet z převodovky rachtání, po vymáčknutí spojky rachot ustane.
Chtěl bych se zeptat, jaké ložiska má cenu měnit? Uložení vstupní, výstupní hřídele a předlohy, nebo i nějaké další? A dále jakým způsobem měříte vůle mezi hřídelemi a skříní převodovky? Dávají se tam následně vymezovací podložky
Kebych uz otvaral prevodovku, tak loziska vymenim vsetky a samozrejme aj gufera na vstupe, vystupe a tycke spojky.
maqrtek napsal:
dělá mi to na 1150 taky, jakmile se to ohřeje tak to takhle klepe a když vymáčknu spojku cvakání se změní viz.: http://www.youtub...L-Kgzk-sZw
Ten zvuk je hodně podobnej tomu mému. Studenej klepe míň nebo vůbec, ale jakmile se ohřeje, je to slušnej klepot.. Koukal jsi na olej v převodovce? Můj byl po pár stovkách od výměny lehce zakalenej.. Tak nevím, jestli se opravdu vysypalo nějaký ložisko.. Holt to půjde do servisu.
Nekoukal jsem na olej. Zatim to klepe 2000 km stejně takže doufám že na tom odjezdim sezonu a na zimu vyměnim komplet ložiska. Máte zkušenosti co to stojí? Vim, že to tady pár lidí už měnilo, ale nemůžu najít nějakou cenovku co vše je třeba měnit.
In pivo veritas!
Může být i axiální vůle na klikové hřídeli, než se pouštět do "oprav" převodovky raději zajet za nějaký odborníkem na BMW, ten ti řekne víc... Měl jsem to samé, tedy pokud se to dá tak naposlouchat na nahrávce a příspěvcích a bylo mi řečena varianta shora popsaná. Přestal jsem to řešit, nic se nezhoršuje, nepropadám panice a jezdím. Ahoj
Allby napsal:
Může být i axiální vůle na klikové hřídeli, než se pouštět do "oprav" převodovky raději zajet za nějaký odborníkem na BMW, ten ti řekne víc... Měl jsem to samé, tedy pokud se to dá tak naposlouchat na nahrávce a příspěvcích a bylo mi řečena varianta shora popsaná. Přestal jsem to řešit, nic se nezhoršuje, nepropadám panice a jezdím. Ahoj
Přesně to samé bylo řečeno odborníkem mně "vůle na klice". Prý je to celkem běžný, takže jezdím a neřeším, ale když je to hodně teplý, tak jsou to nehezký zvuky....
1150GSA
Ducttape is like the force: it has a light side and a dark side and it holds the universe together.
Tonda místní guru mi to taky posvětil podle tý nahrávky že by to mohlo bejt tou vůlí na klice. Zatim je to pořád stejný a nemění se to takže to začnu řešit až po sezoně.
In pivo veritas!
maqrtek napsal:
Nekoukal jsem na olej. Zatim to klepe 2000 km stejně takže doufám že na tom odjezdim sezonu a na zimu vyměnim komplet ložiska. Máte zkušenosti co to stojí? Vim, že to tady pár lidí už měnilo, ale nemůžu najít nějakou cenovku co vše je třeba měnit.
Tak u me to nakonec byl tlumic zaberu na vstupnim hrideli převodovky.
Vymezovaci pruzinka se zasekla kde nemela a byla tam vule. Proto to klepalo..
A stacila pruzinka odesknout nebo se muselo neco menit? na kolik to prislo?
1150GSA