Ahoj . Ja ji mam na motorce jiz 2 roky a nemam s ni žádnej problem. Kdyz to bylo nove udelany ,tak jsem to pro jistotu nechal vylejt nejakym epoxidem. A vzhledove super.
O tomto řešení jsem již napsal mnoho, protože jsem o něm sám uvažoval. Ani ne proto, že bych potřeboval větší nádrž, ale spíš proto, že se mi to na motorce moc líbí. S malou nádrží a velkým plexi a kuframa je origo GS vyloženě nesouměrný až hnusný. Jako ženská bez ženských tvarů. Použitelná, ale koukat se na ní nedá.
Viděl jsem zvětšovanou nádrž a vypadala hodně dobře. Nevím, zda to byla zrovna ta Rackova (bylo to v barvách Marlboro).
Samozřejmě, že když se vaří a zabrušuje tenký plech, tak v místech svaru je ještě tenčí. Zvlášť když se vaří i brousí ze stejné strany = zvenčí nádrže). Pak může póry ve svaru benzín vzlínat a mohou vznikat puchýřky na laku. To se dá vyřešit třeba výše zmiňovaným epoxidem.
Co mě osobně odradilo od koupi je to, že velká nádrž je mnohem víc na ráně a při případném pádu bych se bál, že se v tom zeslabení po svařování jednoduše roztrhá, místo toho, aby se jen promáčkla. Ale to je zase spíš můj pocit, než to, že se to musí stát. Šel jsem tedy do origo ADV. nádrže, ale cena je takřka dvojnásobná,oproti úpravě.
Ale já nerad dělám kompromisy. Myslím, že zvětšená nádrž může stejně spolehlivě sloužit po zbytek životnosti motocyklu. Jen nevím zda 2B moto dělá propojení polovin nádrže, což považuji za šikovnou záležitost a jejich první výtvory propojení postrádaly.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Jo Hrabe to je ta moje. Mam to v Marlboro barvach. Ja si myslim ze je to vareny Tig-em kde svar je hodne nizkej a neni zapotrebi zabrusovat. Ohledne toho padu jak pises,tak zatim] jsem jeste nespadl,tak aby se mi motorka dotkla nadrzi zeme. To bych resil u jinych znacek,ale ne u Bmw kde to zustane vetsinou viset na valcich. Jo ale je to kazdyho vec nazoru. Pokud nekdo o tom pochybuje,tak nema cenu ho presvedcovat,protoze tomu stejne nikdy nebude verit. Ja mam jednu z prvnich nadrzi,ktera nema propojeni a je to blby. Ale ted uz to delaj. Nadrz je pekna jak je siroka,ale ze by nejak extra zvetsila dojezd si nemyslim. To uz je lepsi ta 41 litrova plastova od Elkametu,ale stoji raketu. Jinak jsem za ni rad a libi se mi to.
v zimě jsem nechal zvětšovat nádrž u člověka kterej to zvětšování vymyslel a musím říct že odvedl skvělou práci, nádrž je soumerna, neteče a má propojení...
Ten kluk pochází z vesničky v Krkonoších, říkal že do Trutnova někomu dělal jednu nádrž a potom to začali nabízet v 2B, asi to od něj kopirujou.
To zvětšení stalo asi 4000, prý je možný mu původní nádrž poslat poštou a on pošle nazpátek hotovou. Kdyby chtěl na něj někdo kontakt můžu mu ho poslat prez PM. Večer můžu dát fotky ty nádrže když někdo bude chtít.
Ad Elkamet: Mam ji a je to neskutecna zalezitost Jen "hladove oko" je totoalne mimo. Pri dvou carkach jsem nabiral benzin a narvalo se tam 20 litru. Tedy jeste 21 zustavalo. Je to ale o zvyku. Kazdopadne o vikendu se me ptalo minimalne 5 lidi ze kolik se tam vleze. Ta motorka s tim je neskutecna. Uvazuju o prejmenovani Traktoru na Tank
kubas: jde to v pohode, ta nadrz je vic dolu nez do stran, takze tam to nejak moc neomezuje. Spis je problem ta zastavka na benzince. Penezenka breci jak tam naskakuji litry
Taky jak je to na bocaku s 20ti litrama co tam zbyvaji a sednes na moto tak prvne sviti hladove oko nez se to dostane na druhou stranu. PRecejen je to 8mm hadicka tak nez se ty hladiny srovnaji nejaou dobu to trva.
Tak to věřím že na benzince je to veselé.Já mám normální 30ti litrovou a jednou se mě paní při placení ptala jestli je to opravdu můj stojan,že je tam nějak moc benzínu na motorku...
per aspera ad astra
Ja tankuju za kilo.
Objem nadrze cca 3,7l dojez 140-200km:-))
Chtel jsem tu nadrz co ma Rado, ale nakonec za podobne penize koupil mensi aji s tim vsim okolo nadrze. Od te doby mam u tankovani usmev na tvari.
jencekgs přiložený následující obrázek:
Zdravím , na 1150 mám 35L , a je to příjemné , jsou víc chráněné nohy a líp to vypadá , vypadá to líp než ta 24 , ale jinak je to znát na váze , pokud si dobře pamatuji , tak 24L váží 9kg a 35L váží 14kg + benzín a pokud je potřeba dělám pojízdnou čerpačku ostatním , když mají problém