Zdravím, mám R1150R, potřeboval jsem sundat, zadní brzdič, odpojil jsem hadici, nějaká kapalina vytekla, po nasazení mi brzda nejde odvzdušnit. Odvzdušnuji klasicky, ale pedál netuhne - brzda nebrzdí. Dík za rady
No možný to je, po zapnutí klíčku a zmáčknutí přední brzdy mi teď posilovač vydáva divnej zvuk, něco jako servo když má málo oleje. Můžeš mi poradit, jak na to. Díky
Upravil karlito dne 25.02.2016 20:18
Musis pod nadrz. Dostat se k modulu posilovace. Nanem jsou dve zatky na 8mm imbus tu opatrne povolis a v te zadni nebude kapalina. Dolijes pri zapnutem klicku opatrne odbzdusnis. Bacha bez pripravku na dolevani to pujde blbe.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Přípravek na dolévání kapaliny jsem si nechal vyrobit.Takový jakoby trychtýř se závitem,ale byl problém ten závit vyrobit.Je to nějaká divná kombinace typu závitů
Díky "servisakovi" jsem zjistil kam kapalinu nalít a pak jsem to vyřešil velkou stříkačkou a šlo to dobře.
Ještě mám dotaz, při zmáčknutí přední brzdy, vydává brzd. posilovač pískavý zvuk, je to normální, nebo je něco špatně?
karlito napsal:
Díky "servisakovi" jsem zjistil kam kapalinu nalít a pak jsem to vyřešil velkou stříkačkou a šlo to dobře.
Ještě mám dotaz, při zmáčknutí přední brzdy, vydává brzd. posilovač pískavý zvuk, je to normální, nebo je něco špatně?
Je to normální...kvíčí to jak sele. Byl by jsem spíš do budoucna nervozní, kdyby přestal kvičet.
Kluci, nechci zakladat nové téma, dneska jsem vyměnil všechny desky a předek mi i přes dvoji důkladné odvzdušnění jde první šáhnutí na brzdu hrozně zlehka. z brzdičů už nejde ani bublinka ale přesto se první zmáčknutí propadá. nemáte nějaky nápad - mám model bez posilovače ale s ABS. odvzdušňoval jsem jen na brzdičích. Zadek jsem dělal uplně stejně a ten jde krásně na prvni šáhnutí.
Je potreba to odvzdusnit i pod nadrzi na ABS. Taky to chce trochu protrepat trmeny, poklepat trubicky a hadice - proste uvolnit vzd.bublinky.
Taky uz muzes mit horsi gumicky na pistkach ve trmenech a pistky se vraci vic nez je zdravo. Pak prvni namacknuti jen vymezi vzdalenost desek od kotoucu. Pomuze rozebrat trmeny, vycistit je a dat repasovaci sadu.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
No odvzdušnil jsem i na ABS, sice tam malá bublinka asi byla ale moc se to nezměnilo. asi to budu muset trochu zajet a pak zkusím odzdušnit znovu všude. Ale to první šáhnutí na brzdu nebude moc příjemné
hm, tak 200km najeto a chod brzdy pořád nic moc, prvni máčknutí pořád začíná brzdit až u řidítek. druhý už je ok. Čistil jsem pístky zvenku silikonovým olejem - může to být důvod vracení se pístků moc zpět? je šance že se to zase zašpini ?