Ja jezdim na 15W-50 davaj mi ho v BMW spotreba oleje 0,5-1l na 10 tis.km podle toho jak se jezdi. Takze se spotrebou oleje si asi moc nepomuzes. Me to teda nejak neomezuje, jednou 0,5l doleju a kdyz je potreba znova tak olej menim.
Aktualne 1250 GSA HP
prechod z 15w50 na 10w50 podla mna spotrebu oleja viac neovplyvni ako ovplyvni
pokial nejazdis v zime alebo za polarnym kruhom tak takato vymena podla mna nema vobec ale vobec zmysel
cim viac je od seba vzdialene "studene" a "teple" cislo oleja tym viac aditiv a celkovo chemie sa v oleji nachadza co sposobuje jeho skorsiu degradaciu
live fast, die young be wild, have fun
xavier napsal:
Je to tak a je to normalni, jak ti poroste pocet km co mas na GS najeto bude spotreba oleje postupne klesat
Koukám fámy mají i tady velice pevný kořeny
Spotřeba klesá prvních pár tisíc km při zajíždění, pak už jenom roste... tomu se říká opotřebení který sice ovlivňuje způsob užívání a kvalita oleje, ale nezmizí se silnější vírou
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Ja myslim ze to nepoznas pri tak malym najezdu. Lil bych tam kery mas levnejsi.jesi je ti to ale financne fuk tak tam nalej klidne super boxer racing F1 15w50 za 500 litr.
Upravil Bohumil dne 08.01.2018 17:12
Kupredu spatki ni krok...
Bohumil napsal:
Ja myslim ze to nepoznas pri tak malym najezdu. Lil bych tam kery mas levnejsi.jesi je ti to ale financne fuk tak tam nalej klidne super boxer racing F1 15w50 za 500 litr.
Tohle téma je věčné.
Nevěřil jsem, že je to možné, tak jsem si ten olej nechal ukázat.
Máš pravdu. Pěkná plechovka a cena 500,- za litr.
God, Gun & BMW
BMW dávalo castrol 10w50, pak přešlo na shell 15w50, menší spotřebu oleje u zákazníků jsem moc nevypozoroval, rozdíl je minimální. Ale pozor u stejné viskozity, ale u jiných výrobců je olej řidší nebo hustší na to bacha!!!
Příklad: mám R 100 GS PD dával jsem Castrolem power 20w50 to žralo 6dlc-1l na 1 tis km, pak jsem přešel na Motorex legend 20w50 to mi žere tak 2-4dcl na 1tis km
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad
DAGR napsal:
BMW dávalo castrol 10w50, pak přešlo na shell 15w50, menší spotřebu oleje u zákazníků jsem moc nevypozoroval, rozdíl je minimální. Ale pozor u stejné viskozity, ale u jiných výrobců je olej řidší nebo hustší na to bacha!!!
Příklad: mám R 100 GS PD dával jsem Castrolem power 20w50 to žralo 6dlc-1l na 1 tis km, pak jsem přešel na Motorex legend 20w50 to mi žere tak 2-4dcl na 1tis km
tyjo...ja leju kastrol 20w50 do 80gs a letosni gapa 1700km furt na max... mozna bys mel prekrouzkovat...
Kupredu spatki ni krok...
DAGR napsal:
tyjo...ja leju kastrol 20w50 do 80gs a letosni gapa 1700km furt na max... mozna bys mel prekrouzkovat...
mně už zbývají jenom vodítka ventilů, jinak je úplně všechno vyměněno, změřeno zkontrolováno, v zimě jsem se na to chystal bohužel teď řeším něco jiného...
Ale ty oleje udělají opravdu hodně, a to stačí vyměnit značku ani se nemusí změnit viskozita taková je moje zkušenost
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad