Zdravím chlapi. GSko mám krátce a to od prosince. Jedna závada, vadný palivoměr se mi podařilo opravit podle yotube. Ale teď po pár výletech se mi zdá že se motor někdy na volnoběh jako by hádá. Je jedno jestli studený nebo teplý. Ročník 2007. Nastartuju a má rovnoměrný zvuk a vše v pohodě. Dojedu třeba do práce, hodím jí na bočák a jdu otevřít vrata. Začne trochu kolísat a hádat se a někdy vydá takovou dutou ránu, nic hroznýho a klepe se jak ratlík. Když jsem lehce vrknul plynem, otáčky padly pod 900 a motorka chcípla. Nebo zastavím na křižovatce a volnoběh zase úplně v pohodě. Otáčky rovnoměrné, zvuk normální, žádný hádaní.
Je to u Gs normální nebo to mám řešit v servisu. Ve Varech máme autorizovaný servis BMW nebo radši k někomu zajet a nechat posoudit. Díky za odp.
Upravil Jarda40 dne 22.04.2018 00:39
Udělej nebo si nech udělat komplet synchro klapek, seřiď ventily a dej nový svíce. Pak se uvidí, ale věřím, že bude motor v cajku.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Ja mam R1200 GSA r.v. 2010 /výročku/ kúpil som ju koncom roku 2016 a mala nabehaných cca 40.000 km, teraz mám cca 72.000 km a niekedy sa mi stáva, že keď vrknem plynom na voľnobehu so zaradenou rýchlosťou, tak mi takmer zhasne motor, akoby by dostal motor veľa paliva a zadusilo ho to. Ale za tu dobu čo jazdím sa mi to stalo iba dva-tri krát, že zhasol úplne motor .. naposledy na hraniciach z Čiernej Hory do Bosny, colnik mi podal doklady zaradím 1, vrknem plynom a motor skapal hihi. A to som mal vymenené sviečky aj nastavené ventily, tak neviem čím to je a už to neriešim a jazdim ... Občas je to nepríjemné hlavne keď si v križovatke, že mi niekedy takmer zhasne motor, že sa pridusí ale už som si na to zvykol, nie je to tak často ... Na záver asi toľko, že túto moto by som nevymenil za nič na svete, je to pecka ....
BMW R1200GSA r.v.:2010
Je to přitažený z Německa od Boba. Komplet serviska a poslední servis dělaný v 90 tisících. Teď je najeto 96 tisíc (z toho já 1000 km.) Ok, zkusím to dát do autorizovanýho tady ve Varech ať na to kouknou a případně i projedou na svolávačky jestli jsou udělaný. Snad mě to nezruinuje. Díky za reakce.
Bob napsal:
Ahoj Jardo neztrácej čas odborníkama v BMW KV i když se jich nechci dotknout,udělej si výlet do Prahy máš to sichr a za dobré peníze.Více info v PM
Ahojte. Mam rovnaky problem ako popisuje Jarda40. Chova sa to uplne rovnako. Sviecky nove, ventily nastavene, synchro som nerobil. Je nejaky sposob ako zistim ci mi odisla cievka? Sviecky som vytiahol, su ako nove.
Motorka GS 2005 dvojsviecka.