tak jsem vypustil olej z hrušky a vyteklo šedivé bahno. Tak jsem, možná trocha rychle usoudil, že muže být načate ložisko. Zhlédnul jsem pár návodů a pročítal jsem manual sem a tam. Nakonec jsem objednal repasní sadu tj velké, male ložiko, gufero a kroužek. Možná naivně jsem si říkal, že to bude stejná značka ložisek a pak nění třeba vymezovat stávající vůle a jede se dál.
Problém je v tom, že mezitím, než přišla ložiska, sem to pěkně pomalu a pečlivě rozebral.
A když dovalila pošta tak jsem zjistil, že např kuželíkové ložisko je ZVL a já vyndal SKF. No a teď babo raď. Dálo by se to udělat tak, že si oměřím rozdíl ložisek a k tomu objednám ten vymezovací kroužek? Prostě by tam zůstala stejná vůle jako předtím. Obdobně by se to dalo udělat I u toho velkého ložiska. Dle manual se tam musí počítat I s předpětím 0,05-0,1 mm a to přesně nevím, co má znamenat.
Nebo by bylo lepší to vymezit všechno I s pastorkem? Ale na to už jsem doma hoooodně málo vybavenej a ztracenej.
Nebo kdyby mi s tím někdo byl ochoten pomoci. Všechno mám označené jak jsem to rozparal atak. (Vím, že to má každej hooodně rád, ale teď to je tak jak to je)
No tak to už doma neudělám.... Je to sice šedá břížďala, ale špony tam nebyly. Jen takové bahynko a co vím nebo co jsem tak vyzvěděl všade, že to mohla udělat I voda a to v mém případě, kdy si z brumly dělám občas ponorku, by sedělo. Ten odvzdušňovák moc těsnej nejní, co si budeme povídat.
Pokud tomu věříš, tak zkus ten otisk a odpoledne jezdíš;-) ...ony ty ložiska na pastorku mají asi i větší životnost, jen když tam začne bejt vůle, tak může rychle dosloužit gufero a pak jde olej do nohavice... Znalejší třebas napíšou, já jsem to dělal komplet jen jednou:-)
Nech to udělat někoho, kdo s tím má zkušenosti. Dělal jsem si dvakrát difer do auta, též BMW, vyladit to na otisk barvy a správnou vůli není nic jednoduchého.
A nevíte pls někdo s kým se tady spojit aby mi to vyladil? Nejlépe Praha , ale výlet si udělám komkoli...
Každopadně jsem včera ložiska vyměnil a zkoušel jsem dělat otisky zubů. které se zdají být, že sedí pěkně celou plochou... Akorád je mezi koly nepatrná vůle. Troufnu si říct, že jako před tím. Problém je v tom, že bez přípravku se celé to soukolí hýba takže jakékoli měření je zkreslující. Hodinky jsm si sehnal ted akorád ten přípravek...
A u víka se dá rozdíl zjistit celkem snadno hloubkovou měrkou a nějakým cejchovaným distancem.