Nicméně na dovolenou vozím Nespresso kávovar je to maličký, když ho koupíš v akci tak je k němu kafe za 800,- :-) a blíží se to Espressu... (nezamněňovat s Dolce Gusto...)
Ahoj,
Mam moc rad Stanley...delaji tohle a je to bytelny... https://www.fresh...gLRR_D_BwEFour wheels may gets you there, but two wheels will made the journey memorable.....
Já teda nevím... jsem úplná lama, co se týče kávy, ale i ta lama jako já pozná, že ikdyž nasypu do všech zmíněných aparátů tu samou kávu, tak z toho vyleze něco úplně jinýho... myslím frenchpress x bialetti x nano presso, tak proč to tady pletete dohromady?
Frenchpress je normální lógr (turek), ale bez lógru takže to, co si uvařím kdykoliv, kdekoliv do hrnku na polívku... akorát u dna musím dávat bacha
Bialetti už chutná trochu líp, ale furt to nedosahuje ani kvalit McDonaldu a jejich americano (chybí tam ten filtr)
a až nanopresso se podobá klasickýmu pressu... který mimochodem udělají snad všude, kam většina z nás jezdí.
Vtipný je, že někteří zde aktivní lidé, jsou zároveň aktivní ve vlákně miniaturizace
...ale to jen tak na okraj, jako paradox od 23. 4. do 16. 6. servis mimo provoz !!!do odstávky jsou ještě volné termíny-volat předem Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Není úplně pravda, že všude v civilizaci dělají stejný espresso. Ty rozdíly jsou markantní a někdy je to horší než zalévaná káva. Ikdyž máš kvalitní kávovar I surovinu, tak můžeš mít obě ruce levé. Potom se hodí vlastní řešení pro výrobu kávy s konstantní surovinou I kvalitou.
'02 BMW R1150GSA, bylo '05 BMW F 650GS
vsezved napsal:
Není úplně pravda, že všude v civilizaci dělají stejný espresso. Ty rozdíly jsou markantní a někdy je to horší než zalévaná káva. Ikdyž máš kvalitní kávovar I surovinu, tak můžeš mít obě ruce levé. Potom se hodí vlastní řešení pro výrobu kávy s konstantní surovinou I kvalitou.
preeeesne ..... a pak taky - vsichni potrebujem hracky ne ?
vsezved napsal:
Není úplně pravda, že všude v civilizaci dělají stejný espresso.
Stejný... to jsem nikdy neřekl... ale espresso dělají a když je hnusný, tak stejně jedu dál, ne?
Já to nezavrhuju a chápu, že každej jsme "úchylnej" na něco jinýho. Mě jen udivilo, že někteří fajnšmejkři, kteří tyto věci s sebou berou, pletou dohromady naprosto odlišný věci...
Rozhodně se snad shodneme na tom, že espresso si v mokka konvičce neuvařím, ikdybych za ni dal litr a "odborník" prodejce mi to sliboval 100x
Naopak je to důvod od takovýho hňu.pa nic nekupovat.
Upravil Mr GS dne 21.06.2018 13:24
od 23. 4. do 16. 6. servis mimo provoz !!!do odstávky jsou ještě volné termíny-volat předem Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Ano jen souhlas. Každý máme svoji úchylku a v tom je naše jedinečnost. Já si ve svých úchylkách hodně libuji. (například se běžně holím vlastnoručně nabroušenou břitvou). A I když to leckdy podle vzhledu nevypadá, v každém z nás je malý kluk, který si potřebuje kupovat hračky (třeba velkýho boxera).
Trochu jste mne nahlodali tím Nano Presso přístrojem. Dle videa a fotek je I kréma slušná a pokud se to člověk naučí používat, mohla by káva chutnat.
Zastavit si někde u cesty, vytáhnout vařič, uvařit si vodu a udělat si čerstvé presované kafe. Zní to lákavě. Ostatní jen budou valit bulvy. Ještě by to chtělo pořešit malý cestovní mlýnek s dostatečnou možností nastavení zrnitosti.
'02 BMW R1150GSA, bylo '05 BMW F 650GS
vsezved napsal:
Ano jen souhlas. Každý máme svoji úchylku a v tom je naše jedinečnost. Já si ve svých úchylkách hodně libuji. (například se běžně holím vlastnoručně nabroušenou břitvou). A I když to leckdy podle vzhledu nevypadá, v každém z nás je malý kluk, který si potřebuje kupovat hračky (třeba velkýho boxera).
Trochu jste mne nahlodali tím Nano Presso přístrojem. Dle videa a fotek je I kréma slušná a pokud se to člověk naučí používat, mohla by káva chutnat.
Zastavit si někde u cesty, vytáhnout vařič, uvařit si vodu a udělat si čerstvé presované kafe. Zní to lákavě. Ostatní jen budou valit bulvy. Ještě by to chtělo pořešit malý cestovní mlýnek s dostatečnou možností nastavení zrnitosti.
vsezved napsal:
Jak tady padlo , není to jen o stroji . Mám v okolí hodně lidí co jsou "kávaři" a nakonec z nich vypadne , že pijou úžasnou Tchibo Exclusive .
Piju denně espressa v gramáži 60g na den. Za 5 let co se kávě věnuju naplno jsem vyzkoušel skoro všechny kupné kávy a poslední dva roky jsem pouze u lokálních pražíren.V MSK asi 5 pražíren a sedla mi jen jedna . www.kafetrio.cz .
Takže asi tak když už jsem takový úchyl tak to na cesty chce nějaký fajn strojek a padla ruka jen na NanoPresso. Tam dodržím +- teplotu a tlak a oproti Moka a Frenchpressu nepřepálím kafe 100* vodou :-)
Nicméně: Bod 1 Kvalitní, čerstvě upražené kafe ( Já mám nejradši kafe aspoň 7 dní po upražení)
Bod 2 Dobře namlít ( Je to základ a trochu alchymie )