Zdarec. Tak jsem si pořídil 12ku a chci se zeptat jestli jde na originálním topcasu předělat zámek na jiný klíč jako to šlo na 1150 - myslim samodomo úprava, případně zámečník. Jde o to, že ten topcase je docela malej (jsem zvyklej na svojí kapu 52), tak ho možná časem prodám a rozhodně nechci, aby měl někdo klíč od mojí motorky. Dík
Upravil MALI dne 24.04.2009 18:06
Jde to v pohodě, vubec se toho neboj a rozeber to. Jenom si dej pozor at ti nevylítají pérka, jsou dost malý. Jsou tam jenom 3 druhy plíšků, tak to snadno přestavíš na tvuj klíč.
Tak to jsem potřeboval vědět. Na 1150 jsem to přestavěl, ale tady je ten klíček trochu jinej, takže kufr můžu v pohodě prodat a novýmu majiteli přestavět. Dík
Tak jsem dnes koukal na ten kufr a hledal jsem někde nějakou dírku jako je na kufrech 1150, aby šla vyndat ta vložka zámku ale nenašel jsem - můžete mi prosím poradit jak na to?
Vložku vyndáš tak, že zasuneš klíček do zámku a otevřeš tu petlici na kufru. Tenkým šroubováčkem zatlačíš poslední, tzv " jisticí stavítko " dovnitř z boku do vložky, a za klíč celou vložku snadno vytáhneš ven z tělesa zámku. Uvidíš jen vysunutý plíšek na konci vložky, tak na ten zatlačit a celou vložku vytáhneš za klíč ven.
Díky Wingu, ale ať koukám jak koukám, tak tam to stavítko nikde nevidim - je to asi z boku tý vložky někde u toho oranžovýho zajišťovače (zamykače) madla. Na 1150 tam byla dírka a šlo to jako po másle, ale v tomhle se nějak neorientuju - jsem asi fakt tupej
Tak kdyby jste to náhodou někdo ještě řešil, tak tady je odkaz i s fotkama. http://www.advrid...p?t=300753
Jak se říká - kdo hledá najde
Upravil MALI dne 25.04.2009 10:04
Nechci zakládat nové vlákno, ale můj dotaz se týká topcasu na 650. Prošla jsem internet a neni mě jasný, jak tu vložku vyndat ven. Při odemčeným kufru vidim tuhle dirku s pliskem http://fauster.sm...tv56-M.jpg
To mam neco tenkyho strcit do zamku, aby plisek vyskocil, nebo ho mam naopak zatlacit? Vsimla jsem si, ze kdyz zasunu klic, tak se plisek zveda.
Poradte prosim, uz jsem se to snazila vystourat vsema nastrojema z manikury a porad nic... Potrebuju presny navod pro blby...a blondyny
caves. pokud je to stejny jako u 1150gsa origo kufru, jakoze predpokladam je, tak plisek zatlacit, drzet zatlacenej a zamek celej vytahnout k sobe.
Upravil lebi dne 17.02.2014 15:15
Super a co dělat pokud nemám ten klíček? Stala se mi totiž nemilá věc a ten klíček od topcase jsem měl jen jeden a vyhodil jsem ho. Nechtěně... co teĎ?
Lze to rozebrat?
Jedná se o Topcase pro BMW R1150GSA. Ten hliníkovej
Upravil VojtechPolicky dne 03.10.2015 17:42
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...