Zdravím všechny příznivce GS.
Momentálně řeším menší problémy s postupným umdlíváním technického stavu svého GSka. Chtěl bych požádat kluky z Vysočiny (a samozřejmě může pomoct kdokoli jinej) s vyřešením menší, ovšem ne neobvyklé neduhy zvané "ABS kaput". Mám bramboru teprve druhým rokem, ale pustil jsem se do menších servisních prací oleje,filtry, svíčky atd. no a samozřejmě i na baterku došlo. Ovšem zatím nemám nabíječku do zásuvky a vědomostmi neobdařen sem se pustil do demontáže akumulátoru a jeho dobíjení. Samozřejmě sem odpojil všechny kablíky no a typněte si co se nestalo, když sem brambora opětovně nadrcnul. Blikají kontrolky ABS a to se odebralo zřejmě do teplích krajin. Potřeboval bych poradit kam bych se mohl obrátit a kde mi pomůžou. Sem z Jihlavy, takže by bylo super vědět, jestli někde v okolí někdo nefušuje s BMW diagnostikou.Taky mi už asi klepou ventily na vrátka, a chtěli by poštelovat. Poradí někdo??
Jihlava zdraví Jihlavu. To je asi vše,co na dané téma mohu říct.Já to vozím do Prahy.BMW v Jíhlavě dělá pouze neautorizovaně Čermák,a to jen auta,takže na moto diagnostiku nejspíš mít nebude.
Zdar. Nevim o nikom kdo by mel na vysocine diagnostiku, ale primo ve Zdare nad Sazavou o necem vim. Honza Puchyr je trochu sverazny, ale dobry chlap, a hlavne poctivy a veci znaly mechanik. Kdo zna Klasiku a Rudyho - oni si sve stroje taky vozili k nemu - a to je myslim dost dobra vizitka. Ja jsem u nej taky byl na servise s ABS a spokojenost. Kontakt na nej:
hrabeodhrbitova@seznam.cz
tel: 603 783 179
Žďár nad Sázavou
Jinak, jestli jsi jenom odpojil elektriku ABS, tak by se nic posrat nemelo, pokud to neni zavzdusnene nebo tak (coz by odpojenim kabliku nastat nemelo). Ale zkus jednu vec - ta pomohla i me. Najdi si dlouhou rovinku, rozjed se na 110, a pomalu zacni brzdit. zvysuj tlak na packy. Nereknu ti presne jak moc brzdit, zkus to vickrat. U me to zabralo hned pri prvnim pokusu - zhruba v 60 ABS zarachtalo a po opetovnem nastartovani zacalo normalne fungovat. Asi se tam muselo neco natlakovat nebo co - mozna mi nekdo ze zdejsich fachmanu vysveli co to vlastne bylo. Jinak to vzniko stejne jako u tebe - odpojenim elektroniky ABS.
David - Brno, 1150 GS.
Díky chlapy, zkusím ty kontakty, snad mi někde pomůžou. No a co se týče tý rady s tím rozjezdem. Tak sem se celkem zděsil, protže při prudším brždění to opravdu v brzdách zarachtalo, ale málem sem si pustil trenek. Takovej zvuk sem fakt nečekal, ale bohužel na věci to nic nezměnilo a palubku mám pořád vyzdobenou jak na vánoce. Ale díky všem, zkusím ty servismany.
Cau, tak mechanicky se ti ABS rozpohybovalo, to byl prave ten rachtaci zvuk. Az ti bude ABS fungovat, tak to uslysis pri kazdem rozjezdu jeste bych zkusil reset abs elektroniky - je to jednoduche: http://bmwgs.cz/forum/viewthread.php?forum_id=16&thread_id=149&rowstart=0
Upravil David_BO dne 25.04.2009 12:14
David - Brno, 1150 GS.
No tak sem to zkusil podle toho návodu, ale bohužel se to nenažďuchlo, tak to radši nebudu víc dráždit a cinknu nějakýmu fachmanovi aby mi to zrychtoval, ale určitě díky za radu. Možná bude problém eště v něčim jiným (doufám že ne mezi řidítkama a sedačkou) Zdar a sílu