S tím nemohu úplně souhlasit. Na předchozím GS se mi už jednou stalo, že startovalo perfektně a jednou na cestě nenastartovalo a bylo hotovo. Proto jsem ten dotaz vznesl, už to zažít nechci.
asi jak už zaznělo, já vloni taky v poho startoval. před osudným "nestartem" bylo skoro 300km bez zastávky, pak noc, a ráno jediný kdo nenastartoval bylo moje bmw;-) bez varování, bez ztráty kytičky, prostě zapnuto vypnuto. od té doby mám s sebou když nejsem na dostřel od domu startovací powerbanku. nebo aspoň kabely maličké pod sicnu.
Wilbers (prodej i servis), Arrow, Giannelli, Siebenrock, BOS, Zard, Exan, Yoshimura, Akrapovič, GPR, Brembo, CL brakes, Motul, BMC filters, Hiflo Filtro, KN, Afam atd...PM
Určitě vyměň tátovi takhle z ničeho nic klekla baterka na 1200 DOHC za jízdy - motorka chcípla a už nenastartovala... na nabiječce pak třeba po dvou dnech nastartovala ale podruhé už ne. Takže určitě lepší vyměnit...
Taky jsem teď měnil na LC 2014. Startovala, ale napětí padalo při zapnutém klíčku pod 12V.
Slušná výdrž , ještě by chvíli dala, ale chtěl jsem to mít v pořádku.
Tiež nosím so sebou štartovací powerbanku, hlavne keď idem ďalej, je to dobré aj na nabitie veci v stane a pod. a skúšal som s tým aj štartovať a ide to lepšie jak s baterkou
BMW R1200GSA r.v.:2010
acer napsal:
Taky jsem teď měnil na LC 2014. Startovala, ale napětí padalo při zapnutém klíčku pod 12V.
Slušná výdrž , ještě by chvíli dala, ale chtěl jsem to mít v pořádku.
Jakou si koupil značku?
Upravil cigi dne 19.04.2021 10:38
já tu PB kupil NOCO GB40, vozím to v autě, s tím, že jak se pojede dál od komína, tak se vleze v klidu aj na mašinu.
Wilbers (prodej i servis), Arrow, Giannelli, Siebenrock, BOS, Zard, Exan, Yoshimura, Akrapovič, GPR, Brembo, CL brakes, Motul, BMC filters, Hiflo Filtro, KN, Afam atd...PM
cigi napsal:
Jakou máte zkušenost s životností baterky? Přemýšlím o preventivní výměně po 7 letech. Dík
po 7 rokoch to vymen. Necakaj, ked ti klakne niekde mimo domov...
ja so mmenil presne po 7... lebo uz bol problem po zime nastartovat.
teraz to mam na brnk a mam istotu na dalsich par rokov.
Ero napsal:
já tu PB kupil NOCO GB40, vozím to v autě, s tím, že jak se pojede dál od komína, tak se vleze v klidu aj na mašinu.
Ty si hlavně kup novu baterku ať tě zas nemusím zachraňovat dyz dondes na kaffe.
Kus furt, uz je tam. Dyz ja uz nevim jak si to kofi vydyndat no