Ahoj, jdu pro radu. Měl jsem nefunkční motůrek na abs což už jsem rozhýbal ale teď nemohu odvzdušnit přední brzdu modul se stal neprůchozím spíš s velkým odporem zadní brzda jde odvzdušnit v pohodě ale přední nemohu protlačit. Motorka dost dlouho stál ale když jsem vyndaval modul tak kapalina vytlačit přes přední brzdu šla úplně normálně. Tak jestli jste se s tím někdo nesetkal buď se tam něco ucpalo nebo nevím. Díky
Starý 12GS se odvzdušňují složitějc.
1. sundej nádrž
2. povol si nádržku brzdovky na řídítkách a vycucni ji a dolej novou.
3. nasaď na ten vysokej šroubhadičku a odvzdušňuj kontrolní okruh. Mělo by stačit odvzdušnit jen pomocí toho vysokého šroubu (podle bmw bulettinu by to mělo vyměnit 97% brzdovky.
4. na modulu odšroubuj tu plastovou zátku a nasaď těšněný trychtýř a dolej ho plnej.
5. sundej brzdiče, očisti pístky a zamáčkni, ideálně na doraz pomocí špalku dřeva.
6. se zapnutým zapalováním odvzdušňovákem brzdiče a páčkou pak měníš brzdovku v ovládacím okruhu. Bacha, mizí rychle a je to potřeba udělat pro levej i pravej brzdič zvlášť.
Teď koukám, podle foto máš druhou generaci dvanáctky, kde není ta často-se-kurvící krabička. U toho novýho abs by se mělo odvzdušňovat jako bys měl brzdy napřímo. Takže asi zkontroluj, jestli máš odvzdušňovák průchozí, pístek páčky průchozí. Nebo ten ventil v modulu, jestli není nějakej zabordelenej.
Upravil vvalosek dne 08.02.2023 08:45
Neexistuje špatné počasí!
Jenze on na 99% popisuje klasiku abs ne posilovač. Tam se stava ze se zasekne pistek a mudel udela pa pa. Taky jich mam.par takovych za sebou
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Jo jo mám už druhou generaci a mám to celý rozebraný Zkoušel jsem magnetem jestli všechny ventilky fungují až na 1 ten co zavírá přední brzdu takže zřejmě bude zadřený nebo něco takového asi se tam dostal nějaký bordel Protože předtím to fungovalo brzda normálně šla zmáčknout teď je úplně kamera k modulu kapalina jde v pohodě ale přes modul neprojde nebo úplný minimum. Náhodou na prodej nějaký použitý někdo nemá Stačí mi i ten hliník elektronika je v pořádku.