mám dotaz na místní experty přes dovozy... Mám vyhlídnutý jeden kósek v DE u Karlsruhe.
Je to moc pěkná R1250GS, ale po projížďce, která proběhla za nepříznivých klimatických podmínek si nejsem jistý podvozkem.
Moje otázka zní má smysl tlačit Handlera aby napsal do kupní smlouvy, že motorka je nebouraná a nic není přelakovaného, popřípadě žádný díl není měněný?
Jde mi o to jestli to má pro něj do budoucna právní závazky nebo mi naopak podepíše a slíbí všechno, protože ví že si s čechem vytře ...
dík za rady
Upravil stevebmw dne 18.02.2023 07:43
R1200GS 2010
A když chceš použitou, proč to nevezmeš přes Boba, který je tu lety prověřený? Bez nervů atd.
Ale chápu, že existují lidi,co chtějí ušetřit na nákupu a jdou do toho sami, ale potom to dopadá jak to dopadá... viz nákupy aut či motorek, stále je to použité zboží o kterém nevíš nic...
Za mě GSa je od toho, aby s tím člověk aspoň blbnul na polňačce a v bahně a k tomu by měl člověk přistupovat, že to bude i něco povyměněný. Jinak by si měl kupovat novou motorku.
Zavděčit se všem, je umění, které nikdo nedokáže. 1200 GSA - 2011
mám dotaz na místní experty přes dovozy... Mám vyhlídnutý jeden kósek v DE u Karlsruhe.
Je to moc pěkná R1250GS, ale po projížďce, která proběhla za nepříznivých klimatických podmínek si nejsem jistý podvozkem.
Moje otázka zní má smysl tlačit Handlera aby napsal do kupní smlouvy, že motorka je nebouraná a nic není přelakovaného, popřípadě žádný díl není měněný?
Jde mi o to jestli to má pro něj do budoucna právní závazky nebo mi naopak podepíše a slíbí všechno, protože ví že si s čechem vytře ...
dík za rady
Jestli máš pochybnosti tak od toho dej ruce pryč, nebo si vezmi sebou někoho kdo tomu rozumí..
Já osobně už kupuji nový ale když řeším něco staršího, jakože zrovna teď řeším nějaký LC pro tchána, tak volám Bobovy - protože to mám bez starostí a vím že to bude vůně, ano nebude nejlevnější z nabídky ale vůně ve stavu..
Over than 250k km on BMW GS bikes
Stewebmw:jseš tady rok a nemáš vyplněnej profil kam ti napsat info,takže ti píšu sem.
Pokud chceš mít klid a koupit moto v záruce kupuj od 9/2020 máš ji potom v záruce 3 roky následně lze zde prodloužit o 2 roky za cca 7000kč.
Pokud kupuješ moto,která je již po záruce a je to seriozní handlíř můžeš si u něj koupit jeho händlergarantie na rok/dva od 200 eur.Pozor na to aby ti ji uznalo dealerství v ČR.
Pokud kupuješ moto od privátu je to bez garantie + zurückannahme bez záruky + vzetí zpět píšou ti to rovnou do smlouvy.
Po Helmutovi nic nechtěj at ti napíše garanci do smlouvy,vysměje se ti nejsou na to zvyklí a nejsou to autobazary po Libeňským mostem apod. v Č.R.
Shrnuto pokud chceš mít záruku kup moto ještě ve fabrické záruce a máš klid.problém většiny kupců je,že chtějí zánovní moto v záruce za cenu 5 leté ojetiny
a k tomu minimálně dodám, že pokud máš VIN motorky, lze zjistit v BMW systému (databázi) alespoň nějaký původ, výbavu a servisní historii a třeba tam vypadne i nějaká oprava po nehodě.. Klidně se mi ozvi a kouknu na to.. tim bych minimálně začal.. A jak píše Bob, soukromá osoba ti na motorku určitě záruku nedá a pokud kupuješ od dealera tak bych se toho nebál..
Upravil bmwgsa dne 18.02.2023 12:33
On ale nechce fabrickou záruku… chce od prodejce písemné potvrzení že motorka nebyla bouraná což mu prodejce zřejmě tvrdí a kupci se to nezdá protože tomu nerozumí - stejně je dost oprav u kterých nic nepoznáš až třeba časem…. O to mu myslím jde…
TAKE IT EASY
Lukes napsal:
On ale nechce fabrickou záruku… chce od prodejce písemné potvrzení že motorka nebyla bouraná což mu prodejce zřejmě tvrdí a kupci se to nezdá protože tomu nerozumí - stejně je dost oprav u kterých nic nepoznáš až třeba časem…. O to mu myslím jde…
Jo tak to potom jo.
Modelace Stewebmw: motorrad ist unfalllfrei?
Helmut:naturlich ich habe so gekauft wie gesehen.
U nás se tomu říká slibem nezarmoutis v De nemáš s reklamací u malého handlire šanci.
Koupím motorku v DE s 5letou zárukou všechno krásné. A teď ta pohádka, samozřejmě berte s REZERVOU!
Přijedu do ČR a půl sezóny jezdím, najednou rána a utrhne se mi zadní kolo. Já na zemi motorka na hadry. Ten šrot co z toho zbyl přivezu do BMW a řeknu jim, hele upadlo z tý krásný motorky se zárukou kolo a sami vidíte, že se to vythrlo ze zavěšení a né, že byly povolený šrouby.
Odpověď z BMW: podrobnou expertízou jsme zjistili, že zavěšení zadního kola bylo dříve poškozeno nějakým nárazem/nehodou: To si budete muset vyřešit sám, s tím kdo vám to prodal.
A co já pak? Vezu ten šrot na vozíku do Karslruhe a tam se mi všichni Helmuti vysmějou.
R1200GS 2010
Tak po pulsezoně se ti vysměje každý…. Jak chceš prokázat že ta bomba na zadní kolo se v pzlsezonnipm ježdění nestala tobě? Tvrzení proti tvrzení. Respektive dokazování pomocí odborných expertíz? Blbost ne?
TAKE IT EASY
1. Vzalo by originální delaerství BMW do prodeje motorku, která by byla bouraná? Bojím se, že ano.
2. Zamlčelo by delaerství BMW, nehodu u motorku se zárukou? Nevím, ale bojím se že ano.
3. Opradvu by pro ně byl takový problém napsat do smlouvy unfallfrei, pokud tomu sami věří?
R1200GS 2010
Tvé dotazy jsou čistě o svědomí prodávajícího. Pokud ti to bude vrtat hlavou tak došetři a kup si funglovku a užívej si jí s klidným svědomím a klidně si jí nech 10-20 let ve výsledku třeba ušetříš nebo to hold riskni... to co si psal, tak prostě pokud by se Ti nějaká závada neprojevila záhy tak Ti to je stejně o ničem.... "že mohla být načatá atd..." přijít s tím po půl roce atd... to je prostě o ničem a klidně sis to mohl opravdu způsobit ty... jistotu máš prostě jen u funglu
Upravil HonzaGS-SV dne 18.02.2023 20:32
budu tady v Německu až do středy, v pondělí zkusím do BMW znovu zajít a zeptám se, doposud se mnou jednali celkem slušně, na to že jsem "jenom" čech.
I přes to všechno mám divný pocit, že něco tají a chtějí se toho konkrétního kusu zbavit (exportem).
Po vašich námětech, začínám uvažovat, že se na tu koupi fakt vykašlu. Stejně ten vzducháč jezdí pořád dobře. Holt jsem chtěl utratit nějaký prachy a zas nic
Upravil stevebmw dne 18.02.2023 22:22
R1200GS 2010
stevebmw napsal:
budu tady v Německu až do středy, v pondělí zkusím do BMW znovu zajít a zeptám se, doposud se mnou jednali celkem slušně, na to že jsem "jenom" čech.
...pokud prijedes dobrym autem, upravenej a s perfektni anglictinou (ci Nemcinou), tak nebyva problem...
Upravil hicks dne 19.02.2023 06:51
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
pozor, nedělní filozofické okénko
motorka je životně velmi zbytná věc a její 90%+ hodnoty je v emocích
pokud ji ještě ani nemáš a už k ní máš nedůvěru, nekupoval bych to, nebude ti dělat radost kterou od ní očekáváš, protože už v tobě vždycky bude hlodat červík ...
na druhou stranu, 100% jistotu nemáš ani u funglovky, oboje je o nastavení hlavy, prostě je to pořád "jen" stroj, vlastně celkem složitý stroj, který se prostě rozbít může z podstaty