Napadlo už někoho nacpat do potkávacího světla (potažmo dálkového=bixenony )xenonovou výbojku z nějaké přestavbové sady, které se dají běžně na webu sehnat od cca 3kKč? Byla by to teda prasárna, na autě s xenonama musí být automatická regulace sklonu světel podle zátěže (druhá věc je STK). Napadají mě 2 problémy - kam s trafem, aby na něj nechcala voda a co by u 1200GS na to řekl CAN-BUS
Druhou věcí je, že kvůli rozdílnému charakteru vyzařování halogenové žárovky a xenonu je potřeba mít jiný tvar paraboly, protože jinak je světelný kužel nesprávně tvarovaný....
Ale jinak se kity prodávaj. Dokonce se sem vozí nehomologované z Číny za pár kaček.
Upravil petrs dne 29.02.2008 07:23
Pup napsal:
Napadlo už někoho nacpat do potkávacího světla (potažmo dálkového=bixenony )xenonovou výbojku z nějaké přestavbové sady, které se dají běžně na webu sehnat od cca 3kKč? Byla by to teda prasárna, na autě s xenonama musí být automatická regulace sklonu světel podle zátěže (druhá věc je STK). Napadají mě 2 problémy - kam s trafem, aby na něj nechcala voda a co by u 1200GS na to řekl CAN-BUS
No trafo by jsi dal tam co ho dává TouraTech. Vlevo před nádrž. A prodávají se sady na moto,kde by to mohlo být trochu vodotěsné. http://www.xenony.../Itemid,1/
Ovšem co na to WindowsBMW to nevim...
Zasadni problem bych videl v ty parabole. Lamani svetla je opravdu jiny a tem vsem frajerum, co cpou tyhle sady do aut bych rezal prsty na rukou. Az nejakyho takovyho potkas v noci, bude ti to hned jasny.
Pokud se vyresi lom svetla jinou parabolou (zadna takova neexistuje), pak je to samozrejme vynikajici napad.
Takze mi z toho vseho porad vychazi nejlip sada od TT - xenon + mlhovka.
Mám několik kontaktů na lidi co umí paraboly spočítat a navrhnout. V minulosti jsem je používal i pro výrobu několika kusů parabol. Jenže pro tenhle případ by to chtělo fasetovou parabolu a to asi bude dost drahé vymyslet. Ale pak by to bylo dokonalé. Kdyby se nás dalo dohromady tak sto-stopadesát, tak bych to asi uměl pořešit....
Pokud nebudeš měnit i parabolu ale budeš dávat jen HID sadu, tak bych se na to vykašlal. Nedávno jsem však dával do auta halogen. žárovky, které jsou sycené nějakým plynem, mají bílo-modrou barvu světla (baňka je čirá), jsou schválené a je na ně 2roky záruka na prasknutí vláken. Svítí to super. Tak až budu mít čas, naperu je i do motorky.
Jsem rád, že tu jsou rozumní lidé, kteří jsou znalí věci...
Několikrát jsem úskalí problémů přestavby z H4 na xenon vysvětloval a nedoporučooval na motorkari.cz, ale pro některé lidi jsem byl "blb" (vždyť to přece tak pěkně svítí a není to drahé...), takže jsem tam již přestal o to snažit.
Mé povolání je zkušební technik ve vývoji světlometů, takže mám na věc naprosto stejný názor jako Petrs a Alda...
Pro mne je lepší a schůdnější cesta montáž přídavných světel, kterou také všem těm, co chtějí nacpat xenon do moto, doporučuji.
Ale stejně se najdou tací, co to tam dají a je jim jedno, co tím ostatním způsobí... A to, že to není povoleno k používání na pozemních komunikacích (a nemá to homologaci), tzn. že u Policie a STK jim to neprojde, je jim také jedno...
Takže jsem rád, že se najdou i lidé, kterým to jedno není...
Upravil Geralt dne 01.03.2008 12:12
KTM 1190 Adventure R
ja mam obe zarovky vymenent na HID a to po lete kdy mne ve dne jeden deda nevidel a rosekal jsem tu 1200gs
dal jsem je teddy proto, abych zvysil moznost neprehlednout mne behem noci
coz bylo pro me hlsvnejsi nez aby to lepe svitilo kvuli mne. a mam porad problem s potkavackou, obcas mi zhazina, a to jsme jiz vymenili [v zaruce, japonsky kit] i balast i zarovku
uz kvuli tomu bych to znova nedaval, obcas mi to za jizdy zhasina a musim rychle prepnout na dalkove, zastavit, vypnout masinu a znobu nastartovat, potom se ujme opet potkavacka a treba na tri dny jezdeni to neudela ani jednou. ale je to otrava a leze mi to na nervy
o te problematice reflexu jsem vlastne ani nevedel, ale motoelektrikar asi neco malo ano, protoze mi "peclive" o neco snizoval kuzel, abych nebyl nebezpecny pro okoli
urcite jsem za dne trochu lepe videt, ale pokud bych se znovu rozmyslel a meril cenu/viditelnost/problemy - nedavejte je [a to mam drahy kit, prej kvalitni..]
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic