Zdravím,
potřebuju si trochu vyjasnit situaci s pneu MITAS. Jedná se mi o modely E-07, E-08 a E-10. Na MITAS stránkách jsem v našem rozměru (110/80 R19 a 150/70 R17) našel pouze zadní rozměry. Je mi divné, že by nedělali i předky. Přední gumu tam v rozměru 110/80 R19 najdu jen E-09.
Mám dva jasné dotazy:
1) Jak je to momentálně s rozměry u MITASu u zmíněných dezénů. Dělají to už v našem rozměru, nebo ne? Předpokládám, že E-10 ano, protože o tom je tady psáno hafo, ale E07 a E08?
2) Zajímal by mě rozdíl mezi METZELER Tourance a MITAS E08. Samozřejmě jízdní a jiné vlastnosti, že je E08 levnější, to vím. Zajímají mě zkušenosti těch z Vás, co jezdili oba typy gum. Kdysi jsem měl HEIDENAU a pěkně jsem si ustlal v zatáčce, kterou kamarádi na E-08 v pohodě ustáli, tak předpokládám, že ty gumy jsou dobré, ale radši bych si to ověřil.
Dík
R 100 GS PD, 1995
R 1200 GSA, 2012
R 1100 GS, 1998
F 650 GS, 2005
XT 600 Z TÉNÉRÉ, 1990
Historie: Africa Twin XRV 650, 1989
Truhla nemá kapsičky a zážitky Ti nikdo nesebere. www.lj-tech.cz
ahoj, E08 bych taky nedoporučil (ale nikdy jsem je nejezdil, haidenau a 07 ano) Ted mám kombinaci vepředu E10 a vzadu E09(140) jinak se dává na předek 100/90 R19 (E07,09,08)
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS
E08 neee, kdysi jsem jednu zadní dostal a dojetí a nic moc. E07 pokud chceš slušnou gumu, která prý na mokru trochu klouže ale hodně vydrží (nemám zkušenost) a E09 je nejlepší guma do terénu a vykašli se na to že je to jiný rozměr - já na nich najezdil cca 80 tisíc km bez jediného problému, vlastně jednou jsem hrozně spěchal naložený a se spolujezdcem a doma jsem našel 2 natrhlé špunty, což můj názor na gumu nezměnilo páč jsem jel jako prase...
O E10 bych zatím vzhledem k převážně negativním referencím neuvažoval.
Takže moje volba je:
silnice a lehký terén = Tourance (je to vzhledem k výdrži hodně levná guma se skvělými vlastnostmi)
terén = E09
LiborJ napsal:
Zdravím,
potřebuju si trochu vyjasnit situaci s pneu MITAS. Jedná se mi o modely E-07, E-08 a E-10. Na MITAS stránkách jsem v našem rozměru (110/80 R19 a 150/70 R17) našel pouze zadní rozměry. Je mi divné, že by nedělali i předky. Přední gumu tam v rozměru 110/80 R19 najdu jen E-09.
Mám dva jasné dotazy:
1) Jak je to momentálně s rozměry u MITASu u zmíněných dezénů. Dělají to už v našem rozměru, nebo ne? Předpokládám, že E-10 ano, protože o tom je tady psáno hafo, ale E07 a E08?
2) Zajímal by mě rozdíl mezi METZELER Tourance a MITAS E08. Samozřejmě jízdní a jiné vlastnosti, že je E08 levnější, to vím. Zajímají mě zkušenosti těch z Vás, co jezdili oba typy gum. Kdysi jsem měl HEIDENAU a pěkně jsem si ustlal v zatáčce, kterou kamarádi na E-08 v pohodě ustáli, tak předpokládám, že ty gumy jsou dobré, ale radši bych si to ověřil.
Dík
V současné době je třeba rozlišovat u E-08 starou a novou směs. Na podzim jsem testoval novou směs E-08, která je v nepoměrně lepším provedení jako směs stará. Na nové jsem ukončil test v 5 tkm a jízdní vlastnosti srovnatelné s pneu Metzeler jak dezénem, tak jízdními vlastnostmi. Test jsem ukončil v listopadu pro nepříznivé počasí a přestavbu moto. Po výstavě v Praze budu pokračovat. Pneu E-08 je v našem rozměru. Pokud máš zájem podrobnější info na t.č. 603547659. čus Ruda-Joe
Upravil joe dne 11.02.2011 09:52
Nevím kolik vydrží a stojí E08, ale na Tourance jsem vždy najezdil přes 20 tisíc km a pokud by E08 najely půlku, tak by musely stát taky půlku, spíš míň protože přezutí taky něco stojí, aby se vyplatily. Protože jsem teď dal za sadu Tourance necelých 5 tisíc, musely by E08 stát cca 2300,-. A to neznám jejich vlastnosti, Tourancky nemají chybu..:-)