...na 1150 GSA (2004) se mi po delším stání v garáži skoro nehne, teda páčka se pohne cca o milimetr dva a hned zablokuje kotouč. Se zadní jsem to nezkoušel, protože blbě parkuju a nedostanu se k ní.
a co třeba tará brzdová kapalina? V ní voda a vzduch?
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Opatrně sundej prachovku a stříkni podní na pístek nějaké mazadlo!! Při zapatým klíčku opatrně mačkej páčku a pokud je to jen zatuhlý musí to povolit pokud nee je problém!!!
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Proti zarezlému čemukoli (matka na šroubu, pístek s brzdičem, lanovody atd) používáme odrezovač od Würth a nebo třeba jenom WD... Co se ale brzdiče týká, spíš bych ho sundal, rozebral, očistil a znovu složil. Pokud má rez na chromovaných plochách pístku, časem si poč.ubí gumičku a má problém třeba na cestě... A jet dálku s tekoucí přední brzdou... no... nic moc...
teoreticky, pokud se pohne chráničem rukou, ten může přimáčknout páčku a ta se pak nevrací tolik, aby pustila kapalinu.
To pak stačí párkrát hrábnout na brzdu a ta se natlakuje. Proto mají páčky nastavenou určitou vuli.
Npohnul se i z nějakého důvodu chránič páčky. Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
Kdyby to bylo obyčejné GS, tak ti poradím, aby sis prošel hadice a hledal na nich bouli (většinou v místě vrchní strany "T" kusu u pravé vidle - u spodních brejlí) - vytvoří se tam "chlopeň" a ve třmenu zůstává tlak. Jelikož máš ale Adventure, tedy pancéřové hadice, tak tady tento problém s největší pravděpodobností nebude - u pancéřek jsem se s tím ještě nikdy nesetkal. Přikláním se k Marovi k verzi s pohnutým blástrem, tlačícím na brzdovou páčku. Kdyby to nebylo ono, tak zkusit rozhejbat pístky - třeba je opravdu některej "přirostlej".
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
no zalezi jestli ma abs nebo ne ale pokud si dobre vzpominam tak uz to tady nekdo resil upustil kapalinu odvdusnovakem sahl na predni brzdu ale uz to zustalo castecne natlakovane abs to neupustilo uplne jak rikam nekdo to tady uz resil
Transylvánští koně jsou ještě rychlejší než vlkodlak. Všechno ostatní je na vás.
„Joo, svět je plnej podivnej krás a jeden život na to nestačí.“
Opravdu si vážím vašich rad a moc za ně děkuju. ABS nemám a panceřové hadice jo, jinak všechno vyzkoušim, snad se to taky jednou naučim a budu moct poradit a pomoct. Jinak musim i veřeně poděkovat Pepinovi, který mi přes PM nabídl pomoc.